Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Biela pokrývka im robí vrásky: V Poprade napadlo 25 centimetrov snehu, pozrite si zábery z Košíc

Výdatná snehová nádielka na východnom Slovensku spôsobuje komplikácie najmä v doprave.

V okolí Popradu sa na cestách nachádza päť až desať centimetrov snehu. V meste Poprad dosahuje snehová pokrývka 20 až 25 centimetrov. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke s tým, že Správa mestských komunikácií (SMK) Poprad je od 1.30 h nonstop v teréne.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Ako ďalej priblížila samospráva, v teréne sú veľké vozidlá, multikáry, traktory či malé frézy, a okolo 40 pracovníkov nastúpilo na ručné čistenie chodníkov a vstupov do bytových domov.

"Zrána bol najväčší problém s prejazdnosťou štátnych ciest Veľká ul. Fraňa Kráľa, Železničná ulica, cesta smerom na letisko, Západ- Slovenského odboja a 1/66 Štefánikova - kruhový objazd," ozrejmila radnica. Na mestských komunikáciách je podľa nej najväčší problém so zaparkovanými vozidlami na krajniciach vozovky a chodníkoch.

 

Vytrvalé sneženie od nedeľnej (24. 1.) noci sťažilo prejazdnosť niekoľkých úsekov ciest II. a III. triedy v okrese Košice-okolie a Spišská Nová Ves. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa KSK Anna Terezková, Správa ciest KSK nasadila do terénu všetky mechanizmy.

Okrem horského priechodu Dargov, ktorý sa pre skrížené kamióny stal dočasne neprejazdným, pre nepriaznivé poveternostné podmienky musia vodiči zvýšiť opatrnosť aj na úseku cesty II/547 pred mostom cez vodnú nádrž Ružín. V pondelok o 7.30 h tam hlásili popadané stromy, na mieste zasahujú hasiči.

Krajskí cestári taktiež vyzývajú na zvýšenú opatrnosť pri prejazde cez Slanec, kde premávku riadi polícia. "Ťažko prejazdný je aktuálne aj úsek cesty II/547 cez Folkmarský kopec, pre popadané stromy zasahujú na mieste hasiči. V okrese Spišská Nová Ves mali pracovníci Správy ciest KSK v nedeľu od 21.00 h do pondelka 8.30 h spolu 43 výjazdov," uviedla.

Dopravnú situáciu komplikuje od 6.00 h na úseku cesty III/3244 pri Spišskej Novej Vsi skrížený kamión. Ten zaznamenali cestári o 7.00 h aj na ceste II/533 pri Novoveskej Hute. Ako KSK pripomína, úplne uzavretý pre nákladnú dopravu nad 3,5 tony je úsek Dobšinský kopec - Stratená. Pripomína, že sa nachádza v ochrannom pásme a nie je možné cestu posypať soľou.

KSK a Správa ciest KSK vyzýva na zvýšenú opatrnosť vo všetkých zasnežených úsekoch, najmä na horských priechodoch. "Cesty v okresoch Trebišov, Michalovce a Rožňava sú už aktuálne prejazdné," dodáva.

Do pondelkového rána spotrebovali krajskí cestári viac ako 480 ton posypového materiálu, prepluhovali 850 kilometrov ciest a absolvovali 120 výjazdov. V teréne je podľa Terezkovej takmer 100 mechanizmov, ktoré naďalej pracujú na zabezpečení zjazdnosti krajských ciest. "Správa ciest KSK má v teréne nasadené všetky svoje mechanizmy, s preventívnym posypom sme začali ešte v noci predtým, než začalo výdatnejšie snežiť. Keďže bol v Košickom kraji vyhlásený prvý situačný stupeň pre husté sneženie, na pomoc sme povolali aj mechanizmy od externých zmluvných partnerov Správy ciest KSK," dodal riaditeľ Správy ciest KSK Anton Trišč.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!