Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.01.2021 10:49 | Šport | Hokej
Foto

Tomáš Tatar stojí za úžasným prerodom Montrealu: Canadiens prepísalo históriu a kraľuje celej divízii

Tomáš Tatar má zo šiestich zápasov nového ročníka NHL na konte 6 bodov (3+3). Slovenský krídelník mal podiel aj na štvrtom triumfe Montrealu v sezóne a druhom nad Vancouverom (5:2) v rozpätí troch dní.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
, pretlačil puk na Brendana Gallaghera a ten strelil rozdielový gól na 3:2. Neskôr ešte poistili víťazstvo Canadiens Jonathan Drouin a do prázdnej bránky Joel Edmundson. Tatar odohral 15:17 min a okrem asistencie sa prezentoval jednou strelou a dvoma "hitmi".

Montreal odohral všetkých šesť doterajších zápasov NHL u súperov, ale ani jeden neprehral v riadnom hracom čase a s 10 bodmi tróni na čele celej súťaže. Canadiens sú jediný tím v histórii profiligy, ktorý v úvodných šiestich zápasoch sezóny na cudzom ľade vybojoval v každom aspoň jeden bod. Podarilo sa im to v sezóne 1968/1969 (5-0-1) a tiež aktuálne (4-0-2).

"Všetky štyri útoky hrajú dobre a strieľajú góly. Samozrejme, máme stále aj čo zlepšovať. Chce to byť menej vylučovaný a menej inkasovať v oslabeniach. Myslím si, že ako tím sme silní na oboch koncoch klziska a verím, že si to udržíme," povedal Tatar pre zámorské médiá ešte pred sobotným súbojom proti Vancouveru,, tretím v rade proti tomuto súperovi.

 

Hoci sa lanská sezóna skončila pre šírenie koronavírusu už v polovici marca, Tatar si 61 bodmi v 68 zápasoch utvoril kariére maximum v NHL. Zároveň sa vtedy stal najproduktívnejším hráčom Canadiens. Aktuálne majú viac bodov ako 30-ročný rodák z Ilavy z jeho spoluhráčov iba Tyler Toffoli (8) a Jefff Petry (7). Tatar tvrdí, že úvodných šesť zápasov na ľade súpera v tejto sezóne prispelo k tomu, že mužstvo sa viac zomklo a aj preto prišli dobré výsledky.

"Nálada je výborná. Sme veľmi radi, že sme tieto úvodné dva týždne mohli stráviť spoločne. Naďalej však musíme zostať pokorní a tvrdo pracovať. Cítim, že máme sebavedomie, ale zažívame spolu aj veľa zábavy. A to je dôležité," doplnil Tatar na webe Canadiens.

"Nebudem klamať, som nadšený. Pre nikoho nie je jednoduché začať sezónu šiestimi zápasmi mimo vlastného štadióna. Postupne sme sa však zlepšovali a v tíme začala fungovať chémia. Tento 'road trip' nám priniesol veľa pozitívneho na ľade aj mimo neho," skonštatoval tréner Montrealu Claude Julien pre NHL.com.

Sobotný triumf 5:2 nad Vancouverom mal významnú príchuť pre brankára Careyho Pricea, lebo bol jeho 350. v NHL. Tridsaťtriročný gólman strávil celú kariéru v tíme Canadiens, ktorý ho draftoval v roku 2005 z piateho miesta. Jeho aktuálne čísla v tzv. regular season sú 350 víťazstiev - 250 prehier po 60 minútach a 76 prehier po predĺžení alebo nájazdoch. Zaujímavý štatistický zápis pridal aj strelec jedného z gólov hostí Nick Suzuki. Tento 21-ročný rodák z kanadského Ontária bodoval v každom z úvodných šiestich zápasov sezóny (2+4). Stal sa len desiatym hráčom organizácie Canadiens za posledných 45 rokov, ktorému sa to podarilo.

"Veľmi sa mi páči štýl, akým hrá. Tvrdo trénuje a špeciálnu pozornosť venuje aj detailom. Je to taký mini Patrice Bergeron. Môžeme sa na neho spoľahnúť v mnohých rozličných situáciách," povedal o Suzukim jeho tímový kolega Jonathan Drouin.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo