Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.01.2021 15:46 | Správy | Domáce správy
Foto

Žilina, Prešov, Banská Bystrica: Koľko pozitívnych zatiaľ odhalilo testovanie?

Na 50 odberových miestach v Žiline otestovali v sobotu do 13. hodiny celkom 7455 ľudí.

Fotogaléria
36
fotiek v galérii

Pozitívne otestovali 27 z nich, čo podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka predstavuje percentuálnu mieru pozitivity 0,36.

Primátor Žiliny Peter Fiabáne informoval, že situácia bola po otvorení odberových miest stabilizovaná. "Otvorili sme všetky a je na nich pokoj. Spustený online systém prihlasovania sa ukázal ako opodstatnený. Zatiaľ nemáme informácie, že by sa dialo niečo, čo by nás rušilo v práci. Stojí za tým skvelá tímová týždenná príprava, mnoho ľudí z úradu, dobrovoľníkov, ochota zdravotníkov," povedal Fiabáne.

Žilinčania môžu počas dvoch víkendových dní využiť na skríningové testovanie 52 odberových miestností. "Niektoré nefungujú celý víkend. V sobotu sú k dispozícii odberové miesta v Budatínskom hrade a Kultúrnom dome v Zástraní. V nedeľu budú fungovať v Základnej škole v Mojšovej Lúčke a v Kultúrnom dome vo Vraní. Otvorené sú od 8.00 h do 20.00 h, s dvomi prestávkami pre testovacie tímy od 12.00 h do 12.45 h a od 17.00 h do 17.45 h. Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci o 19.30 h," dodal hovorca mesta.

 

Prešov

V rámci skríningového testovania na ochorenie COVID-19 v Prešove na odberných miestach zriadených mestom v sobotu do 14.00 h otestovali celkovo 7614 osôb. Z nich 28 malo test s pozitívnym výsledkom. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek. Miera pozitivity testovaných tak predstavuje 0,37 percenta.

"Po otvorení odberných miest sme zaznamenali menšie technické problémy súvisiace s nedostatočnou rýchlosťou registračného systému, ktoré však nenarušili priebeh testovania a v krátkom čase sa ich podarilo odstrániť," uviedol hovorca.

Na antigénové víkendové testovanie v Prešove zriadilo mesto 44 odberných miest. Otvorené sú od 8.00 do 20.00 h s výnimkou prestávok v časoch 12.00 - 12.45 h a 17.00 - 17.45 h. Obyvatelia sa môžu prísť otestovať na ktorékoľvek z nich. Priebeh testovania je vo väčšine odberných miest plynulý.

Banská Bystrica

Sobotňajšie skríningové testovanie v Banskej Bystrici má pokojný priebeh a zatiaľ ho nepoznačili žiadne problémy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zdenka Marhefková.

"Do 14.00 h bolo otestovaných celkovo 8845 ľudí. Z toho pozitívnych na ochorenie COVID-19 bolo 37, čo predstavuje zhruba 0,41 percenta," doplnil primátor Ján Nosko.

Podľa údajov samosprávy je v 55 odberných tímoch 110 zdravotníkov a 165 administratívnych pracovníkov. Celkovo 32 príslušníkov Ozbrojených síl SR a približne 20 štátnych policajtov dohliada na plynulý chod a pomáha navigovať záujemcov o testovanie na príslušné odberové stanovištia. V teréne je aj 16 príslušníkov mestskej polície.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!