Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.01.2021 11:24 | Šport | Šport mix
FotoVideo

Vlhová predviedla ďalší skvelý výkon: V zjazde finišovala medzi elitou

Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová nezopakovala výborné 4. miesto z piatkového zjazdu Svetového pohára vo švajčiarskej Crans Montane, no v sobotu v rovnakom stredisku opäť skončila v elitnej desiatke.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Na čele celkového hodnotenia SP zvýšila svoj náskok pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou. Dvadsaťpäťročnú Liptáčku v sobotu klasifikovali na 7. mieste, jej priama konkurentka v boji o veľký krištáľový glóbus skončila o tri posty nižšie. Po sobote vedie Vlhová poradie SP so ziskom 861 bodov, Gisinová ich doteraz nazbierala 741 a na Slovenku stráca 120 bodov.

"Šlo sa mi veľmi dobre, no v záverečnej pasáži to bolo ťažšie. Viditeľnosť tam bola zlá a nevidela som si poriadne pod nohy, trochu to bolo rozbité. Bol to akoby boj o prežitie. Je to však 7. miesto a ja som spokojná. Tréner ma pochválil, čo nerobí často. Musíme sa však už sústrediť na ďalšie preteky," povedala Petra Vlhová pre RTVS.

Zjazd v Crans Montane ovládla rovnako ako v piatok Talianka Sofia Goggiová, ktorá je suverénnou líderkou hodnotenia disciplíny v tejto sezóne. Na svojom konte má 480 bodov a náskok 195 bodov pred druhou Breezy Johnsonovou z USA (285). Goggiová v sobotu zvíťazila pred Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou (+0,27 s), tretia skončila ďalšia Talianka Elena Curtoniová so stratou 60 stotín sekundy na svoju krajanku. Menej ako jednu sekundu za víťazkou zaostali aj štvrtá Laura Pirovanová z Talianska (+0,82 s), Američanka Johnsonová (+0,89 s) a Švajčiarka Jasmina Suterová (+0,91 s). Petra Vlhová dosiahla o 1,05 s horší čas ako Goggiová.

 

Petra Vlhová sa v sobotu predstavila so štartovým číslom 16 a vo svojej jazde nepreviedla žiadnu väčšiu chybu, zaradila sa po nej na 4. pozíciu. Neskôr za pred ňo dostali Curtoniová, Pirovanová aj Suterová. Ziskom 36 bodov sa Slovenka posunula v hodnotení zjazdu na 11. stupienok (spolu 113 bodov). Švajčiarske stredisko Crans Montane slovenskej hviezde mimoriadne sedí. Vlani tam skončila v zjazdoch na 4. a 14. mieste, v januári 2021 tam obsadila 4. a 7. priečku. "Na tomto kopci mám veľkú istotu, viem presne čo a kde robiť. Veľmi mi pomáha, že som tu bola už pred rokom," poznamenala Slovenka.

V celkovom poradí má 25-ročná Liptáčka na svojom konte už 861 bodov, v piatok ich získala 36. Druhá Gisinová sa posunula na 741 bodov. Tretia už je sobotňajšia víťazka Goggiová (654), ktorá sa dostala pred krajanku Martu Basinovú (623). Tá si v sobotu vybrala voľno. "Každý rieši moje prvé miesto v celkovom poradí. Je to síce pekné, no sezóna je ešte dlhá a všetko otvorené. Nerada sa bavím o tom, či som zvýšila náskok a podobne. Sústredím sa na každé preteky a na seba, neriešim príliš ostatné dievčatá," pokračovala Vlhová.

V Crans Montane sú v nedeľu na programe preteky v super G.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Kramár si prišiel po svoju novopečenú dcérku a jej mamičku.
FotoVáš Tip
Dojatý Maroš Kramár s novorodenou dcérkou: Nechcel som si na tomto stavať popularitu
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken a ruský prezident Vladimir Putin
Blinkenov drsný odkaz do Kremľa: Putin sa v tomto MÝLIL!
Prezidentka Zuzana Čaputová
Prezidentka odcestovala na rozlúčkovú návštevu: Zamieri k našim susedom! Dočká sa obrovskej pocty
Na snímke z videa zverejnenej ruským ministerstvom obrany vojenský vrtuľník Ka-52 ruských vzdušných síl vystreľuje rakety na cieľ na Ukrajinu z neznámeho miesta 12. apríla 2024.
Rokovanie o „spravodlivom mieri“ na Ukrajine: Podarí sa docieliť ukončenie vojny?
Filling glass with tap water. Modern faucet and sink in home kitchen. Man pouring fresh drink to cup.
Východoslovenské mesto ostalo bez vody! Dokedy problém potrvá, podarí sa ho odstrániť?
V Rusku čelia prírodnej katastrofe už niekoľko dní.
Katastrofa v Rusku: Pri Urale sa schyľuje k najhoršiemu, stovky ľudí ostali bez domova
Podľa autora videa nejde o žraloka.
V chorvátskom Dubrovníku natočili zvláštneho tvora: Objaví sa len RAZ za pár rokov!
Blesky nad elektrárňou Orot Rabin neďaleko izraelského mesta Hadera.
Nad konfliktom medzi Izraelom a Iránom sa zaťahujú mraky: Svetoví lídri upozorňujú, dôjde k najhoršiemu?
(ilustračné foto)
Prudká zmena počasia dá Slovensku zabrať: Platí výstraha a pozor, v noci to bude ťažké!
Biely dom (ilustračná fotografia).
Chystá sa hlasovanie, na ktoré čaká celý svet: Dočká sa Ukrajina a Izrael pomoci od Spojených štátov?
Otec Milan je obvinený z týrania blízkej a zverenej osoby. Príbuzná tvrdí, že deti netýral.
Foto
Hrôza detí v Dolných Orešanoch: Neľudské týranie a chladnička na zámok! Otvorená spoveď príbuznej obetí
Presov, Slovakia - August 13, 2014: People walking on main street in the center of Presov in Slovakia during cloudy day in summer 2014
Prešov sa tento rok poponáhľal: Počasie ho donútilo začať s rozsiahlou činnosťou skôr! Koľko to bude stáť?