Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2021 11:25 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Unikla výpoveď Judity odsúdenej za vraždu Tomáša († 16): Krvavé detaily! Takto chlapec prišiel o život

Tínedžerka Judita K. (17) si koncom novembra minulého roku vypočula verdikt, ktorý jej za vraždu kamaráta Tomáša († 16) naparil Okresný súd v Žiline. Trest bol nekompromisný. Judita by si mala odsedieť 12 rokov a 4 mesiace, jej obhajca sa však na mieste odvolal, a tak je verdikt neprávoplatný.

Príchod elektrikára

Judita na súde vypovedala, že v tom momente zazvonil zvonček. Keď otvorila dvere, mal tam stáť chlap, ktorý vyzeral ako elektrikár. 

"Bol to muž, mohol byť o hlavu vyšší ako ja, výškou by som ho prirovnala k obhajcovi Misárošovi. Bol to veľký, silný chlap. Mal kratšie tmavé vlasy a zdalo sa mi, že hnedé oči. Tvár mal skôr oválnu a mal mierne strnisko. Mal oblečené modré montérky na traky, pod nimi mal čierne tričko s dlhým rukávom a cez pravé plece mal prevesenú hnedú tašku s vecami, veľkosťou asi 40 cm. Zdalo sa mi, že bola rozdelená na také priečinky. Všimla som si, že bola otvorená, tak neviem, či mala aj nejaký uzáver. Topánky som si nevšimla. Na rukách mal hnedé rukavice, ktoré vyzerali ako pracovné. Pozdravil, povedal, že je z nejakej spoločnosti, a že ide skontrolovať elektriku a poistky," vypovedala Judita.

Judita sa mu podľa vlastných slov snažila vysvetliť, že jej rodičia nie sú doma a ona nemá 18 rokov, aby prišiel inokedy. "On začal naliehať, že to bude rýchlo, že na to nepotrebuje rodičov, ani žiadnu pomoc, iba to pozrie a pôjde preč. Cítila som sa veľmi zvláštne, preto som zakričala na Tomáša," znie v Juditinej výpovedi. Tomáš však už bol na ceste k dverám aj s telefónom. "Dívali sa na seba a ten chlap mal taký divný výraz. Z tašky, ktorú mal prevesenú cez plece, vytiahol nôž a zaútočil na Tomáša," opísala Judita, ktorá vraj vtedy ostala v úplnom šoku, strašne sa bála a nevedela, čo má robiť. 

Dorezaná Judita a mŕtvy Tomáš

"Prebleslo mi hlavou, že ho musím nejako brániť. Po prvých dvoch, troch alebo štyroch ranách, čo som videla, som sa vrhla pred neho, lebo som chcela toho chlapa vytlačiť z dverí. Chcela som ho chytiť za zápästie alebo ruky, vytlačiť ho na chodbu a zavrieť dvere. Ako sa rozháňal tým nožom, tak som ho chytila za čepeľ noža namiesto zápästia a on ako potiahol, tak mi prerezal štyri prsty na pravej ruke. Prsty mi odvisli a začala z nich striekať krv. Strašne ma to bolelo, tak som sa od bolesti prikrčila a dala sa na stranu mimo jeho dosahu," vysvetľovala Judita, ako prišla k zraneniam na svojej ruke. 

Podľa Juditinej výpovede sa mal chlap pretlačiť aj do bytu a ďalej si vraj pamätá len to, ako polosedela a pololežala pár metrov od chodby pri stene, kde má izbu jej sestra. Tomáša videla, ako stojí a celé tričko mal dotrhané a od krvi. Napadlo jej, že musí zavolať pomoc, no keď sa chcela postaviť, prišlo jej strašne zle. "Zosunula som sa na zem a potom mám ďalšie okno. Pamätám si, že keď som sa opäť prebrala, videla som Tomáša, ako leží v chodbe na tom mieste, kde predtým stál. Ležal telom pri botníku a hlavou smerom k dverám. Nejako som sa postavila, bolo mi hrozne zle, na zvracanie, točila sa mi hlava a hrozne ma bolela ruka, lebo prsty mi viseli v 90-stupňovom uhle, vôbec som nimi nevedela pohnúť," opisuje Judita hrôzostrašné chvíle. 

Judita vo svojej výpovedi spomína na to, ako chcela zavolať pomoc, no ruky mala celé od krvi, tak si ich išla umyť. Dorezaná ruka ju však začala ešte viac bolieť, tak si pomyslela, že by si tam mala priložiť uterák. Tomáš bol už vtedy zrejme mŕtvy. 

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!