Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.01.2021 10:24 | Správy | Domáce správy

Sulíkovi došla trpezlivosť: Podávam trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru

Vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) sa rozhodol podať trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru (GP) SR v prípade Marcela Slávika a jeho združenia, ktorý mal nezmyselnými podmienkami a požiadavkami zdržiavať proces výstavby a spôsobovať problémy developerom. Informoval o tom na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Zároveň Sulík vyzýva ďalších staviteľov, aby sa naňho s podobnými informáciami o nekalých praktikách obrátili. Trestné oznámenie podáva minister v piatich konkrétny prípadoch. Dúfa, že GP bude konať a ukončí tak trápenie staviteľov, ktoré trvá už roky. Ako vysvetlil Sulík, okolo staviteľov sa už dlhodobo vyskytuje stále to isté meno - Marcel Slávik.

"Je to človek, ktorý vstupuje do stavebných konaní s nezmyselnými požiadavkami a blokuje stavby, kým nedostane sponzorské pre svoje združenie," uviedol minister s tým, že jeho požiadavky sú typu fontánka na streche, stromy na parkovisku či konkrétny použitý špeciálny materiál. "Splňte alebo zaplaťte," dodal Sulík na margo Slávikovej stratégie. Od staviteľov podľa svojich slov získal množstvo podnetov a výpovedí, ktorými by sa mala GP zaoberať pri zisťovaní, či ide o trestný čin.

"Ukázalo sa, že Slávik úraduje po celom Slovensku a vďaka nedostatočne dobre napísanej smernici EÚ si urobil živnosť," dodal Sulík s tým, že jeho požiadavky možno nájsť v prípade kultúrnych stavieb, developerov aj pri štátnych podnikoch. Do každého projektu má posielať svoje pripomienky a zdržovať tým stavebný proces. "Čas sú peniaze a staviteľ si mnohokrát rozmyslí, či sa mu má stavba natiahnuť o pol roka, alebo radšej zaplatí príspevok akémusi združeniu," podotkol Sulík. Slávik sa má podľa tvrdení ministra skrývať za "akože" environmentálne otázky a zahlcovať úrady papiermi, pričom mu podľa Sulíka ide len o peniaze, ktoré vyberá pre svoje združenie, v ktorom dokonca jeho meno ani nefiguruje.

 

Minister vyzýva všetkých ďalších staviteľov, ktorí majú problémy či už so Slávikom, s jeho združením alebo aj s inými združeniami či osobami, aby sa obrátili priamo naňho, a to na e-mailovej adrese vtaci@mhsr.sk. V prípade ďalších podnetov hodlá Sulík podať ďalšie trestné oznámenie a konať proti takýmto praktikám plánuje aj iným spôsobom, ten však zatiaľ nechcel špecifikovať.

Ako Sulík odpovedal na otázku o tom, čo si myslí o spolupráci Slávika s vicepremiérom pre legislatívu Štefanom Holým (Sme rodina) pri vytváraní nového stavebného zákona, nevyzerá podľa neho dobre, keď v Holého tíme poradcov figuruje práve Slávik. "Na druhej strane, verím, že je to z takého dôvodu, ako keď softvérové firmy zamestnávajú hekerov, aby ich softvéry, ktoré vyrábajú, boli bezpečnejšie," dodal Sulík.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši