Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.01.2021 10:05 | Správy | Krimi | Domáce krimi
Foto

Danielka († 6) vletela rovno pod auto, tragédii sa prizeral jej braček: Bolestivé slová zničených rodičov

Neopísateľná bolesť. V utorok popoludní otriasla obcou Liptovská Štiavnica (okr. Ružomberok) strašná tragédia.Pri zimných radovánkach tam prišla o život prváčka Danielka († 6), ktorá spolu s bračekom Tiborkom (10) a ďalšími deťmi šantila na ihrisku nad hlavnou cestou.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Detičky sa tam sánkujú a šmýkajú už veľa desaťročí a nikdy sa nič vážne nestalo. Až do osudného pondelka... Danielku pri spúšťaní z kopca vymrštilo na cestu a skončila pod kolesami prichádzajúceho auta.

„Ja som sa tu sánkoval ako malý a nikdy sa tu nič zlé nestalo, a to mám sedemdesiat rokov. Bolo tu veľmi veľa detí aj v utorok, najmenej tridsať,“ rozhovoril sa dôchodca, ktorý býva oproti miestu nešťastia. „Každý vie, že sa tu na snehu bláznia, každý spomalí. Nechápeme, ako sa toto mohlo stať. Deti tak kričali po tom nešťastí, ich vresk sa ozýval do diaľky, bolo to niečo strašné...“

 

Koniec svahu vedúceho z ihriska je presne na okraji hlavnej cesty. Podľa vyjadrení svedkov z okolia okolo druhej popoludní sa Danielka spustila z výšky od hojdačiek, a keďže nemala sánky, ale igelit, neuviazla v žliabku nad cestou, ale vyhodilo ju rovno pod kolesá auta. „Podľa mňa ju v tom žliabku vymrštilo a preletela rovno na cestu. Inak si to neviem vysvetliť, lebo keby išla zhora sánkami a stála nad cestou, nie je možné, aby ju šofér nevidel, tam nie sú ani kríky ani stromy a bolo všetko jasne viditeľné. Veď tu sa deti spúšťajú stále,“ myslí si jeden z dedinčanov.

Zdrvení rodičia

Nešťastné dievčatko, ktoré chodilo do prvej triedy, bolo vymrštené rovno pod kolesá auta, ktoré ju ťahalo ešte ďalších pätnásť metrov. Jeho vodič Miroslav (66) si spočiatku zrejme nič nevšimol a zastavil až po chvíli. Ťažko zranenú Danielku záchranári oživovali takmer hodinu, no neúspešne.

Otvoriť galériu

Celú tragédiu videl na vlastné oči jej braček, štvrták Tiborko (10), ktorý stál po celý čas pri svojej sestričke, aj keď sa ju snažili zachrániť. Rodičia dievčatka sú po strašnej tragédii úplne zdrvení. „Prepáčte, nedokážeme vôbec nič vysloviť,“ povedal nám zronený otec Marek a vzal okolo pliec Danielkinu mamu, ktorá prežíva nevýslovný žiaľ.

Smútok v obci

Rodina sa len nedávno prisťahovala do krásneho novopostaveného domčeka. Rodičia majú v dedine povesť dobrých a starostlivých ľudí, ktorí svoje dve deti nadovšetko milovali a dávali im to najlepšie. „Je to strašne smutné, že sa Danielka tak málo dožila, veď ešte celý život mala pred sebou. Chodila som s ňou do škôlky, ona bola vždy dobrá, veselá a mala som ju veľmi rada. Prišla som jej s maminkou zapáliť sviečku, lebo bola moja dobrá kamarátka,“ smutne povedala malá Adelka z vedľajšej dediny. Z hrozného nešťastia je otrasené aj vedenie obce, ktoré prisľúbilo, že detské ihrisko zabezpečí tak, aby sa tam takáto tragédia už nikdy neopakovala.

Otvoriť galériu

Smutným prípadom sa zaoberá aj polícia. „V súvislosti s touto tragickou udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu usmrtenia. Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné procesné úkony za účelom objasnenia skutku, ako aj zistenia okolností, za ktorých k nemu došlo,“ uviedol žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Jana Rojková, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý