Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.01.2021 10:26 | Správy | Zahraničné správy

Melania Trumpová končí ako prvá dáma s najnižšou popularitou: Prečo je tak neobľúbená?

Melania Trumpová opustí v stredu Biely dom ako prvá dáma USA s rekordne najnižšou popularitou. Informovala o tom stanica CNN.

Melania Trumpová je podľa prieskumu CNN a spoločnosti SSRS aktuálne pozitívne vnímaná 42 percentami Američanov a naopak, negatívne 47 percentami. Miera neobľúbenosti manželky Donalda Trumpa je vôbec najvyššia, odkedy sa Melania stala prvou dámou USA.

Podľa CNN sa Melania Trumpová aktuálne teší najmenšej obľube spomedzi všetkých manželiek dosluhujúcich prezidentov v moderných dejinách USA, odkedy sú k dispozícií zodpovedajúce údaje z prieskumov.

Tradične si totiž prvé dámy USA podľa CNN užívajú obdiv občanov, keďže ide o nevolený post, ktorý väčšinou nevyvoláva žiadne kontroverzné reakcie.

 

V predchádzajúcich prieskumoch CNN a Gallupovho inštitútu o miere popularity končiacich prvých dám bola ich priemerná obľúbenosť 71 percent, a naopak, úroveň nepopulárnosti dosahovala 21 percent.

CNN zároveň poukázala na to, že prieskumy v prípade troch z bývalých prvých dám - Pat Nixonovej, Betty Fordovej a Rosalynn Carterovej - sa robili pred posledným mesiacom, v ktorom boli ich manželia vo funkcii a otázky, ktoré sa respondentom kládli, boli naformulované inak ako v prípade Trumpovej.

Veľmi podobnú mieru popularity a nepopularity (70 ku 23 percentám) od čias Nancy Reaganovej v roku 1989 však zistili i vtedy, ak spomínané tri bývalé prvé dámy z porovnania vyradili.

Jediná z prvých dám, ktorá zo svojej pozície odchádzala s čistou popularitou menej než +40 percentuálnych bodov, bola Hillary Clintonová v roku 2001. V januári 2001 bola Clintonová podľa prieskumu CNN, magazínu Time a spoločnosti Yankelovich Partners obľúbená u 52 percent a neobľúbená u 39 percent Američanov.

Na rozdiel od Trumpovej bola však v Bielom dome omnoho aktívnejšia a ešte počas funkčného obdobia svojho manžela sa uchádzala o miesto v Senáte, pripomína CNN. Trumpova manželka sa však na každodennom manažmente v Bielom dome nepodieľala a pre väčšinu Američanov nebola príliš viditeľná.

Relatívne nízku popularitu však Melania zaznamenávala už v roku 2016, keď Donald Trump kandidoval na pozíciu prezidenta USA. Podľa CNN však nepriaznivé vnímanie Melanie u verejnosti súvisí najmä s osobou jej manžela, ktorá americkú spoločnosť silne polarizuje.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka na tlačovej konferencii počas volebnej noci v centrále hnutia.
PS má vyzývu Druckera a vládu: Dôvodom je reedukačné centrum v Bystričanoch
(ilustračné foto)
Foto
Momenty hrôzy za Holíčom: Muž mieril na autá zbraňou! Vydesení cestujúci zalarmovali políciu
Na snímke poslankyňa parlamentu SR Jana Bittó Cigániková (SaS).
SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve: Hovorí o vyhodených peniazoch
(ilustračné foto)
Prípad ako z akčného filmu: Polícia rieši nebezpečné prenasledovanie! Uf, z toho až mrazí
Foto
Mladá volejbalistka († 21) spáchala samovraždu: So záchranármi vypila čaj a potom skočila
Štefan Harabin, Tibor Gašpar.
Nezhodne sa koalícia na nominácii Harabina do Súdnej rady SR? Tibor Gašpar má obavy
(ilustračné foto)
Rusi tvrdia, že Západ sa zúčastňuje vojny na Ukrajine: Toto má byť DÔKAZ!
Rudolf Schuster dostal k jubileu pracovňu v Historickej radnici
Aktualizované
Rudolfovi Schusterovi udelili významné ocenenie: Ide o vôbec prvé v histórii
David Beckham a Mark Wahlberg riešia spor.
Hviezdna vojna: Beckham žaluje slávneho herca o 10 miliónov dolárov!
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Kuleba potvrdil to, čo sa šepkalo: Ukrajina pristúpila k ráznemu kroku!
(ilustr.foto)
Vodiči, v Nitre si dávajte pozor: TU je cesta obmedzená zátarasami! Čo sa tam stalo?
Hana († 77) žila posledné roky v ústraní.
Foto
Skonala Hana Brejchová († 77): So sestrou sa zmieriť nestihla! Zvláštne, čo povedala jej neter