Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.01.2021 09:54 | Správy | Zahraničné správy
FotoVideo

Luxus, o akom sa väčšine ľudí ani nesníva: Obrovský palác je podľa Navaľného Putinov, Kremeľ okamžite zareagoval

Fond boja s korupciou (FBK), ktorý založil ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj, zverejnil v utorok na internete investigatívny filmový dokument o údajnom luxusnom sídle prezidenta Vladimira Putina na pobreží Čierneho mora.

Kremeľ vzápätí poprel, že by Putin takéto sídlo vlastnil. Na internete sa medzičasom objavili série meme na túto tému, pričom ich autori poukazujú nielen na prehnaný luxus, ale aj nevkus v rezidencii, akoby šlo o súťaž, kto ju zariadi čo najnákladnejšie.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

"Je to obohraná platňa. Už pred mnohými rokmi sme vysvetľovali, že Putin žiadne paláce nevlastní," uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov podľa spravodajského portálu Meduza.io.

Navaľnyj tieto informácie zverejnil na svojom blogu a vytvoril pre ne samostatnú webovú stránku. Sú na nej fotografie, 3D snímky interiérov a dve hodiny trvajúci film, ktorý vysvetľuje, ako rezidencia v čiernomorskom letovisku Gelendžik vznikala a ako bola financovaná.

 

Podľa Navaľného tvrdení stavba stála 100 miliárd rubľov (1,118 miliardy eur). Rezidencia sa nachádza na pozemku s rozlohou 68 hektárov. V areáli je heliport, zimný štadión, chrám, amfiteáter, oranžéria a záhradný pavilón, ako aj 80 metrov dlhý most.

Na zostup na pláž je vnútri hory vybudovaný špeciálny tunel, uprostred ktorého sa nachádza miestnosť na degustácie, z ktorej sa "otvára najlepší možný výhľad na more".

Autori vyšetrovania zverejnili aj podrobný plán paláca - v nadácii FBK tvrdia, že ho dostali od jedného z dodávateľov, ktorý im ho odovzdal, lebo "bol ohromený a nahnevaný, keď videl luxusnú výzdobu".

FBK porovnal plány s niekoľkými fotografiami interiérov, ktoré sa dostali na internet ešte v roku 2011, a sú presvedčení o ich autentickosti. Ako sa zdôraznilo v materiáloch FBK, celý palác je vybavený exkluzívnym nábytkom, ktorý bol vyrobený na objednávku. Napríklad cena pohoviek v rezidencii sa pohybuje od jedného do 1,5 milióna rubľov a FBK ich tam takých narátala 47. Najdrahší stôl stál 4,1 milióna rubľov.

Palác má tri poschodia. Nachádza sa v ňom bazén, sauny, orientálne kúpele - hammamy, "akvadiskotéka", sklad liečivého bahna, spa, čitáreň, hudobný salónik, salónik s vodnými fajkami, kino, degustačná miestnosť, vínna pivnica, kasíno s hracími automatmi a asi tucet hosťovských izieb. Hlavná spálňa má 260 metrov štvorcových.

FBK tiež zistil, že neďaleko paláca sa nachádza takmer 300 hektárov viníc, zámoček, vinársky závod a farma na chov ustríc. V dokumente FBK sa to tiež označuje za Putinov majetok.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ