Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Statočná Saška: Bojuje s rakovinou aj s koronavírusom! Nakazili sa tiež mama a otec v base

Osud sa s ňou nemazná. Malá Saška (10) z Hlohovca bojuje už viac ako rok so zákerným osteosarkómom.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Pre rakovinu kostí musela podstúpiť niekoľko operácií a v nožičke, kde mala nádor, museli jej kosti nahradiť titánovými. Dnes útle dievčatko opäť bojuje o svoje zdravie, a to s koronavírusom. Napriek tomu, že život Sašky nie je prechádzkou ružovou záhradou, dokáže sa stále usmievať a teší sa zo života.

O statočnej Saške (10) z Hlohovca Nový Čas písal, keď bojovala s ťažkou rakovinou nožičky. Dovtedy zdravé dievčatko, ktoré sa tak rado vonku naháňalo s kamarátkami, zasiahla zákerná choroba absolútne nečakane. „Mala len červený fliačik na nožičke, nič viac jej nebolo,“ spomínala pred vyše rokom mama Alena. Z nevinného fliačika sa však vykľul zákerný osteosarkóm.

Dievčatko muselo podstupovať chemoterapie, vypadali mu všetky vlásky, bolelo ho celé telíčko, no ono statočne bojovalo. „Plakala som, keď som čakala celý deň pred operačnou sálou a bála sa o ňu, či sa preberie,“ spomína obetavá mamina, ktorá sa od dcérky nepohne ani na sekundu. Saška má za sebou niekoľko chemoterapií, nejednu operáciu a čakajú ju rehabilitácie. Po operácii a výmene kostí sa jej skrátili šľachy, a tak potrebuje nutne rehabilitovať, inak nemôže chodiť. Keď už sa zdalo, že je z najhoršieho vonku, prišla ďalšia rana...

 

Stratila chuť

Malá bojovníčka je neustále so svojou milovanou maminou, ktorá je pre ňu všetkým. Aj v tomto ťažkom čase sú obe spolu so Saškinými sestričkami len doma. „Do obchodu však musím chodiť a zrejme som sa tam nakazila. Mala som teploty a ukrutne ma bolela hlava. So Saškou sme mali ísť na rehabilitáciu, a tak som zodpovedne zobrala aj ju a išli sme spolu na testy. Obe sme ich mali pozitívne,“ hovorí mama, ktorá sa o svoje dievčatko nesmierne bojí.

„Tie prvé dni boli hrozné a nemala som sa naozaj dobre, teraz mi je lepšie. Sašenka sa má dobre, akurát som jej dávala papať, a ona mi tvrdí, že nič necíti. Tak stratila chuť,“ usmieva sa mama, ktorá je šťastná, že jej dcérka zvláda neľahkú situáciu s maximálnym nasadením. Korona však trápi aj otca dievčatka.

„Zhodou okolností je nakazený aj môj partner, ktorý je momentálne vo väzení,“ zúfa si Alena. Saškin otec si odpykáva trest za krádež, no dievčatko bojovalo aj za neho u samotnej prezidentky Zuzany Čaputovej a poslalo jej dojemný list, v ktorom ju prosilo o udelenie milosti ocinovi. Prezidentka mu následne odpustila 4 roky z 8-ročného trestu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ver, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Spôsobili obrovský rozruch: Šťavnatý bozk volejbalistiek počas zápasu!
Na snímke podnikateľ Štefan Žiga a obhajcovia Sergej Romza (v pozadí vľavo) a Radko Timkanic (v pozadí uprostred).
Podnikateľ Štefan Žiga podal sťažnosť: Čelí obžalobe z podplácania! Kto definitívne rozhodne?
Ilustračné foto
Konečne to prišlo! Úroky začnú KLESAŤ: Kedy sa príde k zmene?
Balúchová sa pre svoju chorobu  veľmi trápi.
Foto
Náhly koniec Kollárovej mamičky v televízií: Balúchovej sa teraz splnil sen! Aha, čo začala robiť
Prezidentka SR Zuzana Čaputová na rozlúčkovej návšteve Poľska
Čaputová sa stretla s prezidentom Poľska: Posledný rozhovor a rozlúčka!
Ilustračné foto
Veľký krok proti AI: Ak niekto vytvorí TOTO, môže skončiť v base
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Šimkovičová o upravenej verzii zákona o STaR: Prezradila, kedy ho chce predložiť vláde!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Dohoda medzi envirorezortom a KDH: Takto sa zmení zákon o odstrele medveďov
Ilustračné foto
V Česku zúri EPIDÉMIA, napáda najmä tínedžerov: Vysoký nárast prípadov!
Peter Nagy
Foto
Peter Nagy má NOVÚ priateľku! V 65-ke našiel lásku u TEJTO krásnej fitnes trénerky
Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching.
Čína prelomila mlčanie: TAKÁTO je pravda o našej podpore Ruska vo vojne!
Nemocnice by mohli získať peniaze na nové CT a MR prístroje. Kvalitná diagnostika je totiž drahá, pomoc od štátu sa preto zíde.
Foto
Rezort zdravotníctva rozdelí milióny eur: Čo kritizujú lekári a o čo požiadali nemocnice?