Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Mimoriadne obľúbený lekár Ján Čopák († 65) podľahol COVID-u: Smrť po službe v nemocnici!

Bolí nás to a budeš tak veľmi, veľmi chýbať! Tento odkaz od najbližších patrí Jánovi Čopákovi († 65), obľúbenému všeobecnému lekárovi z Rožňavy.

Milovanú manželku, dve dcéry, vnúčatá, priateľov a stovky pacientov navždy opustil po ťažkom boji s koronavírusom. Po dobrom človeku, starostlivom odborníkovi a milovníkovi hudby, zostalo veľké prázdno a neutíchajúci žiaľ...

Ťažko slovami opísať nesmiernu ťažobu na srdci, ktorú teraz cíti Jánova († 65) manželka Katarína (62). Tá bola blízko milovanému mužovi aj v práci – hneď vedľa jeho ordinácie má totiž svoju zubnú ambulanciu.

„V Rožňave ako všeobecný lekár pôsobil presne tridsať rokov a pomohol tisíckam pacientov. Boli medzi nimi aj mnohí policajti a hasiči, ktorí teraz podobne ako on tiež vypomáhajú v prvej línii,“ vraví manželka. Dcéra Jana (39) dodáva: „Ocko bolo vorkoholik, doktor telom i dušou. Toto bolo jeho hlavné hobby a okrem toho ešte hudba, keď hrával doma za klávesmi a spieval. To bol jeho relax po náročnej robote.“

 

Posledné Vianoce

Koronavírus bolestivo zmenil plány celej rodine. „Robili sme v našich ambulanciách všetko možné, aby sme sa nenakazili. Hovorím o ochranných pomôckach, dezinfekcii, ale aj špeciálnych žiaričoch. Nakúpili sme si antigénové testy a každý týždeň sme sa sledovali, aby sme sa chránili. Snažili sme sa predísť pandémii a vydržať. No len do 18. decembra, keď odišiel do nemocničnej pohotovostnej služby. Pamätám si, že bol piatok a test mal negatívny, no o štyri dni dostal zimnicu a potom to už išlo k horšiemu...“ spomína užialená Katarína.

Otvoriť galériu
Netvrdí, že sa isto nakazil práve v nemocnici, ale práve potom mala choroba prudký priebeh. „Ešte pred Vianocami mal zvýšenú teplotu, zobral viacero vitamínov i zinok, pil čaje na odkašliavanie, ale podporná liečba nezabrala. 25. decembra dostal výsledok, že je pozitívny a mysleli sme, že karanténu doma nejako prežijeme. Postupne však slabol a sám sa pýtal do nemocnice, lebo nevládal dýchať. Mal postihnuté pľúca a každý deň to bolo horšie a horšie. Skončil až na pľúcnej ventilácii a domov sa už živý nevrátil,“ plače manželka.

Tá verejne vyslovila veľkú prosbu – po milovanom mužovi okrem bolesti v srdci totiž zostala aj prázdna ambulancia a pacienti. „Súrne hľadáme všeobecného praktického lekára pre dospelých do moderne a plne vybavenej všeobecnej ambulancie s novým, moderným diagnostickým prístrojovým vybavením. Ide o 30-ročnú stabilnú, slušnú klientelu v Rožňave so zhruba 2 000 pacientmi,“ vysvetlila.

Dojímavé slová do neba

Po Jánovej smrti Katarína Čopáková napísala na sociálnu sieť srdcervúci odkaz: „V živote nastanú chvíle, ktoré sa len veľmi ťažko dajú pochopiť. Neostáva nič iné, ako ich prijať s neopísateľnou bolesťou v srdci. Siedmeho januára nás po ťažkom boji s koronavírusom navždy opustil milovaný Janko (Doky) Čopák.

Milujúci manžel, spievajúci ocko, najlepší dedko, neuveriteľne skvelý lekár a ten najochotnejší priateľ. Len tí, ktorí ho poznali, vedia, aká obrovská strata to je... Bolí nás to a budeš tak veľmi, veľmi chýbať. Nosíme si ťa v srdiečku, ocko náš.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kz, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Mierite na hokejové MS do Ostravy? Dobre čítajte! Organizátori majú dôležité informácie
Na snímke ekonomický expert za Kresťanskodemokratické hnutie Jozef Hajko.
KDH o RTVS: Zmeny znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí
Speváčka trpela v bolestiach dva týždne.
Foto
Desivé dni Veroniky Nízlovej: Slzy a neutíchajúca bolesť! Twiinske zistili nepríjemné ochorenie
Bývalého mafiánskeho bossa Černáka čaká súd, ktorý rozhodne o jeho prepustení z basy.
Foto
Bývalý kulturista Reichel má pre Černáka drsnú výzvu: Ak bossa mafie prepustia, chce s ním bojovať!
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Boj proti medveďom: Z envirorezortu sa presunie 200.000 eur zásahovým tímom
Budova RTVS
Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti