Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.01.2021 10:05 | Prominenti | Domáci Prominenti

Hviezda Oteckov Oliver Oswald si vypočul trpkú diagnózu: Vážne zdravotné problémy!

Problémy so zdravím ako 40-ročný človek! Tieto slová povedali nedávno lekári mladému hercovi Oliverovi Oswaldovi (20).

Hviezda markizáckeho seriálu Oteckovia trpela dlhodobo ťažkosťami. Preto sa Oliver konečne rozhodol ich riešiť a z výsledku vyšetrení vôbec nebol nadšený. Umelcovi diagnostikovali viacero ochorení. Jedným z nich bolo ochorenie pankreasu fungujúceho len na 30 percent. Oswald musel okamžite konať a zmeniť svoju životosprávu!

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Oswalda úplne pohltila práca a už dlhodobo sa preceňoval. „Aj keď som chorý a mám teplotu, musím ísť na ten pľac. Aj keď sa necítim dobre, musím svoju rolu zahrať na sto percent. Možno o dvadsať - tridsať rokov budem mať iný názor, ale teraz herectvo milujem,“ priznal ešte v roku 2019 herec, ktorý hviezdi v seriáli Oteckovia ako tínedžer Luky.

Vyzerá to tak, že herec si skutočne na seba nedával pozor a vypomstilo sa mu to. Najnovšie totiž musel vyhľadať odborníkov, pretože sa jeho zdravotné ťažkosti nakopili. „Mal som pravidelný problém s kašľom. Naozaj už nejaké 2-3 roky som stále kašľal a každý doktor to dával za vinu astme. Nič mi nepomáhalo, potom som išiel na kompletné vyšetrenia, pretože som bol u viacerých doktorov a každý mi povedal niečo iné a to ma prestalo baviť,“ vysvetlil Novému Času Oswald, ktorý si konečne uvedomil, že prvoradé je zdravie.

 

„To je len jedno. Keď vám 5 doktorov povie 5 rôznych diagnóz a len vám dajú lieky, to nie je riešenie. Ja som bol vždy proti liekom, preto som začal otužovať a lepšie sa stravovať.“ Nakoniec si však vypočul veľmi nepríjemný verdikt. „Vyšli mi také výsledky, že mám problém s histamínovou intoleranciou, čiastočnú astmu, žalúdočný reflux a ešte k tomu len na 30 % funkčný pankreas, čo sú zdravotné problémy hodné 40-ročného človeka,“ šokoval vymenovaním svojich diagnóz Oliver.

Myslí pozitívne

Napriek krutým správam lekárov si herec drží povestný optimizmus. „Ja som stále super naladený, nijako ma to zatiaľ neobmedzuje, len si dávam pozor na svoje zdravie a chcem sa čo najskôr vyzdravieť. Viem, že potrebujem upraviť stravu. Málo som spával, veľa som psychicky pracoval a stravoval som sa tak, ako som sa stravoval,“ uzavrel Oswald, ktorý toto obdobie chápe ako vztýčený prst od osudu, aby myslel najmä na svoje zdravie a trochu spomalil. Inak by mohol skončiť veľmi zle.

 

Nevhodná životospráva

Pankreas produkuje pre telo dôležité tráviace enzýmy a hormóny inzulín a glukagón. Pokiaľ orgán nepracuje správne, chorý pociťuje silné bolesti brucha, nechutenstvo, plynatosť, vracia a má zvýšenú teplotu. Príčinami ochorenia sú nevhodný spôsob stravovania (mastné jedlá), nadmerná konzumácia alkoholu, ale aj žlčníkový kameň, ktorý môže upchať spoločný vývod pankreasu a žlčníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!