Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.01.2021 06:30 | Správy | Domáce správy

Prešetrovanie smrti Lučanského († 51): Nový dokument a pozitívny poslanec v komisii

Zostanú v karanténe? Koronavírus úraduje aj v komisii, ktorú za účelom prešetrenia okolností smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského († 51) zriadila ministerka spravodlivosti.

Jeden z poslancov, ktorý v komisii pôsobí, bol totiž náhle testovaný pozitívne na COVID-19. Členovia komisie pricestovali do Trenčína, kde sa v nemocnici pre obvinených a odsúdených chceli ubezpečiť, v akých podmienkach bol Lučanský hospitalizovaný. Tam ich však čakalo nepríjemné zistenie. Jeden z poslancov za OĽaNO Juraj Krúpa bol pozitívne testovaný na koronavírus. „Zistil som to až v Trenčíne, kde nás testovali antigénovými testami. Nemám žiadne symptómy a cítim sa zdravý. Nevedel som o tom, že som pozitívny. Tam boli dodržané všetky opatrenia,“ povedal pre TV JOJ poslanec Juraj Krúpa.

Otvoriť galériu

V praxi by to malo znamenať, že do karantény by mali ísť aj ďalší členovia komisie, ktorí s Krúpom prichádzali do kontaktu. Medzi nimi je napríklad bývalá ministerka vnútra Denisa Saková, ktorá je poslankyňou za Hlas. „Už je doma a v najbližších dňoch sa nikam nechystá. V pondelok uvidí, ako sa bude cítiť,“ skonštatovala hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

 

Šesť hodín v nemocnici

Bývalého policajného prezidenta do Trenčína previezli po tom, ako mu v Ružomberku operovali oko. Strávil tu desať dní. Predseda komisie Tomáš Čitbaj uviedol, že sa chceli pozrieť, v akých podmienkach bol Lučanský v spomínanom zariadení. Rovnako sa chceli rozprávať so všetkými príslušníkmi, ktorí s ním boli v kontakte, a aj s lekármi.

Personál, ktorý sa o neho staral, si podľa komisie na jeho správaní nič zvláštne nevšimol. „Bol to skôr taký pozitívny psychologický vývoj generála v tej dobe,“ konštatuje Krúpa. Komisia bola v nemocnici viac ako 6 hodín. „Ja mám po tom, čo sme sa dnes dozvedeli, úplne jasno v tom, že ten prvý incident z 9. 12. sa ani len omylom nedá považovať za pokus o samovraždu,“ konštatuje šéf ĽSNS Marian Kotleba.

Otvoriť galériu

Právny zástupca rodiny po Milanovi Lučanskom Miroslav Radačovský v piatok vyrukoval s novým dokumentom k prípadu. Po prvom incidente exprezidenta v prešovskej väznici, pri ktorom si zranil oko, ho prevážali do ružomberskej nemocnice.

Radačovský teraz ukázal hlásenie, ktoré má podľa neho hovoriť, že ho hospitalizovali v Banskej Bystrici. „Podľa tohto dokumentu bol vo väznici v Banskej Bystrici. Podľa ďalších údajov bol v nemocnici v Ružomberku. Tento dôkaz bude potrebné verifikovať, ale svedčí o niečom,“ hovoril Radačovský.

Zbor väzenskej a justičnej stráže vysvetľuje, že v Banskej Bystrici Lučanský nikdy nebol a ide o štandardné prevzatie obvineného eskortou z inej väznice. „M. L. bol dňa 9. 12. 2020 hospitalizovaný do Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku. (...) Ak je obvinený premiestnený do iného zdravotníckeho zariadenia mimo pôsobnosti Zboru väzenskej a justičnej stráže, zabezpečuje jeho stráženie najbližší ústav na výkon väzby. Z uvedeného dôvodu zabezpečovali toto stráženie v nemocnici v Ružomberku príslušníci Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Banská Bystrica,“ povedala hovorkyňa Monika Kacvinská.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, nov, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...
Politik z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Björn Höcke.
Pravicový politik má vážny problém: Použil nacistický slogan?! Toto mu hrozí
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Je to tu! Vedci potvrdili, čo sa nachádza VO VNÚTRI mesiaca: Spadne vám sánka
ilustračné foto
Veľká zásielka pre Ukrajinu! Aha, čo im krajina odovzdala
Zuzana Čaputová počas návštevy Gymnázia Poštová a diskusie so študentkami a študentmi v Košiciach
Foto
Prezidentka úradovala v Košiciach: Takto znie Čaputovej postoj k východnému Slovensku