Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.01.2021 18:30 | Správy | Zahraničné správy

Zúfalo chcela dieťa, rozhodla sa pre spermobanku: To, čo sa stalo počas tehotenstva, jej zmenilo život

Skutočnosť, že neotehotnela prirodzene, ale až pomocou darcu spermií, nebolo niečo, o čom by chcela hovoriť. Byť slobodná a bezdetná bolo pre ňu zdrojom veľkej hanby. Potom sa stal zázrak.

Blanche Girouard (42) z Veľkej Británie vždy chcela mať deti. A cítila sa, akoby zlyhala, keď ich dlho nemohla mať. V mladosti mala celý život premyslený a po deťoch veľmi túžila. Chcela ich mať po tridsiatke, informuje portál Daily Mail.

Vydala sa, keď mala 31 rokov, čo jej spôsobilo sklz v plánoch, ale situácia sa stále javila sľubná. Manželstvo ale čoskoro stroskotalo a Blanche zostala v 35 slobodná a bezdetná. Plodnosť ženy v tomto veku žačne rýchlo klesať a to si veľmi dobre uvedomovala. Bola zúfalá. „Potom som stretla toho pravého. Bol vtipný, inteligentný, zaujímavý a vynikajúca spoločnosť. Vedela som si predstaviť, ako s ním zostarnem, a veľmi som chcela jeho deti,“ povedala o svojom novom partnerovi. Jediný problém bol v tom, že on deti nechcel a to bol zlomový bod.

 

„Mala som 42 rokov a moja bezdetnosť sa stala trápením. Už som nemohla navštevovať priateľov s malými deťmi. Blokovala som príspevky od novopečených mamičiek na Facebooku a nemohla som v práci stáť ani pri kopírke, pretože na nástenku vešali oznamy o nových pôrodoch. Blanche si úplne prestala veriť a začala sa obviňovať. „Bola som príliš prieberčivá, príliš opatrná a váhavá. Stratila som veľa času so zlými mužmi. A teraz som cítila, že som všetko pokazila,“ povedala.

Vtedy sa rozhodla pre umelé oplodnenie, aj keď byť osamelou matkou nikdy nebolo súčasťou jej plánu. Teraz to však vnímala ako jedinú možnosť. Krátko po rozvode si nechala odobrať a zmraziť vajíčka. Odvtedy každý rok platila približne 350 eur za to, že ich mala odložené a čakali, kým sa ich rozhodne použiť.

Oplodnenie sa spočiatku zdalo veľmi sľubné, ale po šiestich týždňoch prestal plod rásť a lekári jej povedali, že nemá inú možnosť, ako ísť na potrat. To ju zlomilo. Zo zúfalstva a nešťastia dokonca kontaktovala svojho bývalého partnera, či si náhodou nerozmyslel, že chce deti. Samozrejme odmietol a preto Blanche v roku 2019 opäť skúsila umelé oplodnenie.

A tento raz na šesťtýždňovom ultrazvuku počula tlkot malého srdiečka jasne a silno. Bolo to srdce zdravého dieťatka. Vo februári mala ísť na lyžovačku do Pyrenejí, lenže bola vtedy v 12. týždni a nemohla lyžovať. Tam stretla Anthonyho (63). Celý týždeň sa spoznávali, rozprávali, zatiaľ čo sa ostatný zabávali na svahoch. Vysvitlo, že jej tehotenstvo ho vôbec neodradilo. Bol šťastne ženatý 25 rokov, keď jeho manželka nečakane zomrela pred desiatimi rokmi na srdcové ochorenie. Odvtedy žil sám vo veľkom dome a premýšľal čo so životom. Otcovi štyroch detí sa páčila predstava opäť naplniť prázdny dom novou rodinou. A malé dieťa, ktoré sa malo Blanche narodiť by bolo približne rovnako staré ako jeho vnúčatá.

Potom prišiel lockdown. Ten prinútil čerstvo zamilovaný pár oddeliť sa a vyhliadka na spoločné bývanie neprichádzala do úvahy. Oni sa ale nedali zastrašiť a predsa to skúsili. Keď sa priblížil pôrod, začala Blanche panikáriť. Podľa opatrení pri pôrode mohol byť len jeden človek a ona nevedela či bude vhodné ak to bude práve Anthony. Nakoniec sa ale rozhodla pre neho, pretože ju celé mesiace podporoval a stál pri nej.

Teraz spolu šťastne vychovávajú malé dievčatko Ottilie. „Je to to najlepšie, čo sa mi kedy stalo. To, že sme traja spolu, ma robí šťastnou a spokojnou,“ povedala čerstvá mamička.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bah

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...