Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.01.2021 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Po Kralevich ide generálny prokurátor! Auto missky usmrtilo mladú študentku Linh († 18): Drsný odkaz právnika rodiny

Konečne sa pohnú ľady?! Celým Slovenskom otriasla v septembri minulého roka šokujúca dopravná nehoda, pri ktorej vyhasol nevinný život.

Auto známej podnikateľky a missky Daniely Kralevich (35) totiž usmrtilo študentku Linh († 18) priamo na priechode pre chodcov. Od osudného dňa už prešli štyri mesiace, no vyzerá to tak, že sa vo veci stále nič nehýbe a dokonca nebolo doteraz vznesené obvinenie. Navyše Kralevich má v rukách stále vodičák. Ako sa však zdá, najnovšie došla trpezlivosť generálnemu prokurátorovi, ktorý sa do toho obul. Drsné slová adresuje aj právnik rodiny, ktorá stále nepozná detaily nehody!

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Šokujúcim prípadom Linh († 18) sa už štyri mesiace zaoberajú muži zákona. Nový Čas v tejto veci opakovane oslovuje políciu, tá však dodnes opakuje rovnakú formulku bez akejkoľvek zmeny: „Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania a vznesené obvinenie voči konkrétnej osobe nebolo.“ Najnovšie sa však do prípadu obul nový generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorému sa dlhá doba vyšetrovania a nečinnosť z pohľadu verejnosti rovnako znepáčili.

„Generálny prokurátor uložil prokurátorovi tresného odboru Generálnej prokuratúry SR preskúmať zákonnosť a plynulosť trestného konania vo veci dopravnej nehody, pri ktorej dňa 21. 9. 2020 v Bratislave na Tomášikovej ulici po náraze motorovým vozidlom zahynula mladá študentka Linh,“ zneli slová na oficiálnom profile Žilinku. Osobná angažovanosť hlavy prokuratúry by tak mohla konečne posunúť poriadne zamrznuté ľady.

 

„Som konečne rád, že si už aj generálna prokuratúra všíma, že nie je všetko v poriadku,“ povedal Novému Času právny zástupca rodiny Peter Vačok, podľa ktorého je štvormesačná dĺžka konania neprípustná. „Čaká sa na súdnoznalecký posudok, ktorý je svojím spôsobom podkladom pre ďalšie posudky. Čiže príčina smrti a mechanizmus vzniku zranení,“ hovorí Vačok. Všetkých však najväčšmi zaráža fakt, že Kralevich sa do dnešného dňa s pozostalými nespojila a v rukách má dodnes vodičské oprávnenie.

Otvoriť galériu

„Je to vec správneho orgánu, ale z vlastnej aplikačnej praxe môžem povedať, že polícia robí totálny bordel. V jednom prípade odoberie vodičské oprávnenie, v druhom prípade vychádza z tzv. prezumpcie neviny a ponechá oprávnenie. V tomto má polícia absolútny bordel. Dopraváci si robia, čo chcú a kto si čo vybaví, to má,“ nedáva si servítku pred ústa Vačok. Kralevich navyše dodnes nepreukázala ani náznak ľútosti či ospravedlnenia.

Prvé slová

Misska sa k celej udalosti nepostavila čelom a radšej strčila hlavu do piesku. Hlučná však začala byť po pár týždňoch na svojom profile na sociálnej sieti, kde uverejňovala spokojné fotky z pobytu v Tatrách, či svoje prípravy na vianočné sviatky. Minulý týždeň sa dokonca vyjadrila aj k osudnej autonehode. Začala klásť otázky zrejme v domnení, že si takto očisté svoje meno.

„Prečo nenapísali dĺžku brzdnej dráhy? Prečo nezverejnili fotky s nakreslenou dráhou? Prečo nezverejnili, že som mala negatívnu dychovú skúšku? Prečo nezverejnili fotku prednej časti auta? Prečo sa v tomto štáte cielene poškodzuje meno?“ zneli jej slová. Rodina sa so smrťou Linh nevie zmieriť a s médiami doposiaľ komunikovali len cez vietnamskú komunitu na Slovensku. Sestra Linh Eva však nakoniec opísala bolesť, ktorú prežívajú.

Malou útechou by pre nich bol aspoň znak ľudskosti zo strany Kralevich, ale na ten čakali márne. „Každý normálny človek so svedomím a chrbtovou kosťou sa pokúsi priamo alebo nepriamo spojiť s rodinou a pokúsi sa o ospravedlnenie. To by mala byť prirodzená vec, keď si človek uvedomuje, čo zlé spravil. Vtedy to má váhu. Má ešte zmysel niečo také žiadať, keď sa doteraz nič neudialo?“ pýta sa Eva v časopise Šarm.

Neutíchajúca bolesť

Rodičia Linh prišli na Slovensko za prácou pred viac ako 25 rokmi a majú tu obchod. Všadeprítomná korona ich však zatvorila doma, a preto musí byť čakanie na výsledky vyšetrovania doslova mučivé. „Naďalej sa táto skutočnosť ťažko znáša. Snažíme sa aj s pomocou priateľov a známych rozptýliť myseľ každodennými drobnosťami či prácou, no o to ťažšie sa to teraz realizuje, keď musíme všetci zostať doma kvôli koronavírusu,“ priznala Eva, ktorá nevie, či by Kralevich dokázali odpustiť.

„Najskôr by bolo potrebné dokázať jej vinu, ktorá dnes ešte zrejme nie je dokázaná. Čo bude potom, ukáže čas,“ dodala s tým, že celá rodina verí v rýchle doriešenie jej smrti. „Dúfame, že vyšetrovateľ a prokurátor urobia všetko pre to, aby vyšetrovanie neprebiehalo donekonečna, lebo pre našu rodinu je veľmi unavujúce iba nečinne čakať.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!