Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.01.2021 09:00 | Správy | Politika

Ostal v tom premiér sám? Matovič je v situácii, akú neočakával ani v najhoršom sne!

Sedem dní pred celoplošným skríningom, do ktorého majú byť zapletené desaťtisíce ľudí, nikto netuší, ako to bude vyzerať.

Vláda, ktorá to mala rozoberať ešte v stredu, sa však venovala najmä tomu, či zavádzal Richard Sulík (52), keď hovoril, že je proti celoplošnému testovaniu. Náhradný termín si stanovili na štvrtok, no vláda napokon krátko pred tým oznámila, že nič nebude. Podľa zákulisných informácií sa mali proti celoplošnému testovaniu postaviť už všetci Matovičovi koaliční partneri.

Matovič ešte v stredu večer presviedčal, že testovať sa bude a bude to jeho zámerom pretlačiť cez vládu. Chcel, aby to vyzeralo rovnako ako pri prvom celoplošnom testovaní vlani v novembri, keď sa antigénovými testmi vytieralo najskôr celé Slovensko a tí, ktorí nemali potvrdenie o negatívnom výsledku, museli sedieť doma. Tvrdil, že to malo byť schválené už v stredu.

Otvoriť galériu

„Čo mám povedať, že dnešný deň sme zabili hľadaním pravdy? Áno, už dnes mali byť tieto veci na vláde schválené,“ povedal premiér. Proti nemu sa už skôr počas týždňa vzopreli v stranách SaS a Za ľudí. Veronika Remišová hovorila, že „testovanie treba používať efektívne, účelne, tam, kde má najväčší dosah a splní účel“. Richard Sulík konštatoval to isté. „V celoplošnom testovaní na území celého Slovenska nevidíme žiaden zmysel,“ informuje Sulík, podľa ktorého by šlo o mrhanie.

 

Význam vidí len v testovaní najviac zamorených okresov. Štvrtkové zasadnutie vlády, ktoré bolo naplánované na 11.00, sa náhle pár minút predtým zrušilo. Z Úradu vlády prišla stručná informácia o tom, že „z organizačných dôvodov sa posúva“. Oficiálne informácie, prečo sa tak stalo, neprišli. Bolo to pritom len krátko nato, čo otvorene vystúpil Sulík a označil premiéra za klamára.

Podľa zdroja Nového Času sa však rokovanie vlády malo posúvať aj preto, že chýbali niektorí ministri za OĽaNO, no dôležitejšie je to, že sa v koalícii nezhodli na ďalšom postupe, čo sa týka testovania. Proti celoplošnému skríningu mali náhle byť aj v Sme rodina.

Boris Kollár na naše otázky, či sa otvorene postavili premiérovi, ktorý jediný pretláčal testovanie, neodpovedal. Problém pritom môže byť aj s tým, že nebudeme mať dostatok testov. Matovič bol pripravený aj na to, že budú chýbať, a povedal, že vláda sa rozhodne, či niektoré okresy do prvého kola predsa len vynechajú.

Testovanie len v ohniskách

Otvoriť galériu
Marián Kollár
Zdroj: anc

- Testovanie sa má robiť len v ohniskách nákazy, a nie celoplošne. My celkom nerozumieme, že keď potrebujeme najmä čo najtvrdší lockdown, ideme robiť hromadnú akciu v zimnom počasí a netreba zabúdať ani na britskú mutáciu vírusu. Žiadny premiér si nemôže dovoliť znevažovať vedcov a odborníkov. Je nehorázne od premiéra, aby sa takto vyjadroval o všetkých, ktorí chcú pomôcť. Toto si žiadny premiér nemôže dovoliť, skôr by sme čakali od premiéra niečo iné, aby sa radil s odborníkmi a vyberal najlepšie riešenia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!