Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.01.2021 13:00 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy
Foto

Fotky Cibulkovej po očkovacom škandále sú totálnym vrcholom: Aha, čo si dovolila s Beňovou počas zákazu vychádzania!

Bývalá tenistka Dominika Cibulková (31) sa dala zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Stalo sa tak v piatok v Univerzitnej nemocnici Bratislava na pracovisku na Kramároch.

V prvej fáze očkovania pritom však majú byť uprednostnení zdravotníci a ľudia z kritickej infraštruktúry. K vakcíne sa teda dostala prednostne, čo vyvolalo obrovskú vlnu rozhorčenia zo strany verejnosti. Športovkyňa tvrdí, že vakcináciu podporuje a na zákrok sa dostala zhodou okolností. O tom, že Cibulková sa podrobila vakcinácii proti ochoreniu COVID-19 informoval Nový Čas jeden z čitateľov, ktorý do redakcie poslal email.

Fotogaléria
32
fotiek v galérii

„Možno by stálo za preverenie, z akého titulu sa bola v rámci očkovania zdravotníckeho personálu v nemocnici na Kramároch očkovať Dominika Cibulková,” napísal rozhorčený čitateľ, na ktorého podnet sme oslovili bývalú tenistku, ktorá však v prvej fáze nereagovala.

Naopak, vedenie nemocnice na Kramároch informáciu v nedeľu dopoludnia pre médiá potvrdilo: „Šetrením sme zistili, že Cibulková bola skutočne zaočkovaná na jednom z pracovísk vakcinačného centra v Nemocnici na Kramároch. Samovoľne a neoprávnene ju zaradil príslušný zdravotník do zoznamu, v ktorom sa nachádzajú iba zdravotníci, pracovníci kritickej infraštruktúry alebo iné skupiny, ktoré určilo ministerstvo. Riaditeľka Univerzitnej nemocnice Bratislava považuje toto konanie za porušenie pravidiel očkovacieho procesu a požiadala o vyvodenie zodpovednosti. Pracovník, ktorý do zoznamov zdravotníkov doplnil spomínanú osobu, od pondelka už nebude pracovať vo vakcinačnom centre,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

Dominika: Mrzí ma to

 

Bývalá úspešná tenistka sa po prevalení kauzy začala kajať na sociálnych sieťach. „Je mi veľmi ľúto, že som sa nechala voviesť do omylu, keď som sa pri sprevádzaní blízkeho v nemocnici len informatívne opýtala, v akom období by sme mohli prísť na rad pri očkovaní. Ak by som čo i len tušila, že sa dopúšťam vážneho pochybenia, a že len nevypĺňam voľné miesto v poradovníku, v žiadnom prípade by som možnosť zaočkovať sa nevyužila. Vzniknutá situácia ma mrzí, vo vzťahu ku všetkým ľudom, ktorí na vakcínu čakajú,” komentovala nešťastnú situáciu Cibulková.

Otvoriť galériu

Na záver vyjadrila jednoznačnú podporu vakcinácii i ochotu pomôcť akýmkoľvek spôsobom pri osvete o bezpečnosti a nutnosti vakcinácie v spoločnosti.

Podľa informácií Nového Času sa spolu s extenistkou dal zaočkovať aj jej manžel Michal. Množia sa aj šumy o ďalších ošetrených prominentoch nepatriacich do prioritnej skupiny určenej na vakcináciu v tejto fáze. Potvrdzovalo by to silnejúce hlasy, že systém narábania s úzkoprofilovým prípravkom nie je dostatočne chránený a umožňuje zneužívanie na rôznych úrovniach riadenia vakcinácie.

Do redakcie Nového Času sa navyše ozvala aj čitateľka, ktorá Dominiku spolu s manželom Michalom a europoslankyňou Monikou Beňovou prichytila na prechádzke v Bratislave v piatok bez rúška. Skupinka sa spolu promenádovala po korze hlavného mesta presne v ten istý deň, kedy mala byť Cibulková zaočkovaná. Pripomíname, že na Slovensku aktuálne platí zákaz vychádzania. “Veľmi ma to rozrušilo, vzhľadom na to, že aj zaočkovaní ľudia môžu stále ochorenie prenášať. Navyše som nevidela, že by mali v ruke nejaký nápoj alebo by konzumovali jedlo, takže išlo podľa mňa jednoznačne o skupinovú prechádzku bez rúška,” uviedla čitateľka.

Dominika fotografie komentovať odmietla.

Národná stratégia očkovania proti ochoreniu COVID-19, ktorú vydalo ministerstvo zdravotníctva, jasne stanovila prioritné skupiny vakcinácie, ktorá je rozdelená do štyroch vĺn:

 I. vlna: zdravotnícki pracovníci, zamestnanci DSS, kritická infraštruktúra (vojaci, hasiči, policajti, všetci v možnom priamom kontakte s rizikovou populáciou)

II. vlna: pacienti v DSS, pacienti nad 65 rokov, chronicky chorí pacienti

III. vlna: populácia s vysokým rizikom šírenia ochorenia (učitelia, MRK, azylanti, bezdomovci)

IV. vlna: ostatní obyvatelia starší ako 18 rokov

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mšj, uka

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!