Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.01.2021 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
FotoVideo

Nora Kabrheľová otvorene o najťažších momentoch svojho života: Detaily ročného pobytu v base!

Niekdajšia podnikateľka Nora Kabrheľová (62), kedysi Mojsejová, sa po rokoch opäť ocitá v žiare reflektorov.

Celé Slovensko ju pozná ako kontroverznú postavičku z reality show s poriadne podrezaným jazykom. Všetko sa však zmenilo v momente, keď sa v roku 2013 ocitla v base a odsedela si 13 mesiacov. Ešte donedávna žila v ústraní, kde nestála o zvedavé oči verejnosti. Ako sa však zdá, Kabrheľová sa vracia na „výslnie“, a tak ako inokedy, aj teraz ju je poriadne počuť. Nora totiž otvorene porozprávala o detailoch svojho pobytu za mrežami. To však rozhodne nie je všetko!

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Kabrheľová sa ocitla v roku 2013 v base kvôli kauze, ktorá sa týkala nadmerného odpočtu DPH vo výške približne 33-tisíc € za dodávku účtovníckeho softvéru. Po dlhšej odmlke sa Nora rozhovorila o ťažkých mesiacoch za múrmi väznice. „Bola som v kolúznej väzbe, nebola som odsúdená. Je to najhoršia väzba. Katastrofa. Na Vianoce je to tam oničom, pretože personál má voľno, nie je tam ruch. Jedna hodina je tam za dvadsať hodín,“ začala svoje rozprávanie Kabrheľová.

„Za tých 24 hodín, čo bol Štedrý večer, čo mne sa všetko premietlo hlavou... Bolo to veľmi smutné, ale zároveň som sa vtedy prebrala, vtedy som sa postavila na nohy, že sa budem brániť, že to takto nemôže zostať,“ vysvetila Nora.

 

Najhoršie spomienky

Napriek tomu, že svoje životné postoje zmenila, pikantný jazyk jej zostal. Ticho nezostala ani pri aktuálnych témach, ktoré lomcujú Slovenskom. Našťartovala ju tlačovka exministra vnútra Roberta Kaliňáka k prípadu obvinenia a zadržania bývalého policajného šéfa Milana Lučanského, ktorý spáchal samovraždu.

„Ja sa môžem k tomu vyjadriť, pretože ja som to prežila. A teraz presne poviem, ako to bolo, celá tá po*ebaná väzba,“ začala hneď zostra. „V utorok ma zobrali, v piatok som sa dostala pred sudcu. Tri noci v diere. Ani teplá voda, iba studená. Tam sa môžeš napiť, žiadne umývanie, nič také tri noci. A ja som žena,“ kričala Nora a pokračovala: „Platí prezumpcia neviny. Veľmi dobre sa jeden novinár opýtal na tlačovke pani ministerky, či by už nebolo načase prehodnotiť podmienky väzby. CPZ-tiek, väzby atď., pretože ten človek ešte nie je odsúdený. A tam trčí v takýchto strašidelných podmienkach.“

Nora prízvukuje, že už nástup do basy bol veľmi zlý. „Dva mesiace som sa nevedela dostať k telefónu. Ani s matkou rozprávať, ani so sestrou. A počas celej väzby som sa s nimi nestretla, iba s mamou. Takže takéto sú tam pravidlá. A to nie je na vine Kolíková. Kto bol vtedy minister vnútra?“ rozhorčila sa brunetka a narážala na Kaliňáka.

Sklopila zrak

Kabrheľová sa podľa vlastných slov musela zaradiť počas svojho pobytu do „šóry“, sklopiť zrak a prispôsobiť sa. „Nič iné mi nezostávalo. Plakala som, nie raz, nie dvakrát.“ Na bacharov však krivé slovo nepovie. „Boli ku mne milí. Jednoducho si treba prečítať väzenský poriadok, ja som ho študovala tri dni a musíte ho dodržiavať,“ hovorí Nora a dodá: „Prežila som to na vlastnej koži. Chvalapánubohu, že sa mi nič nestalo, že som tam nezošalela, lebo je to tam na zbláznenie. Ten, kto neprežil, nevie.“

Návrat do reality

Oveľa väčšie precitnutie však prišlo, keď Nora po 13 mesiacoch z basy vyšla. „To bolo ešte horšie, ako keď som do nej išla. Pretože sa vrátite a nemáte absolútne nič. Máte 27 eur. Osobné veci rozkradnuté a všetci sa tvárili, že ich sa to netýka. A toto je ten hnus,“ šokuje Kabrheľová, ktorá začínala úplne od nuly. Všetky tieto okolnosti ju však zmenili a rebríček hodnôt sa jej výrazne poprehadzoval.

„Mať peniaze je výborné, ale tie čiastky sú mi dnes už cudzie. Som s tým zmierená. Veľa mi už netreba, aby som dožila. Aspoň som sa zbavila prísaviek a parazitov, ktorí sa na mňa nalepili, keď som mala, ale keď som nemala, tak sa mi nikto neozval. Ale chvalabohu za to,“ dodala rozhodne.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Exsiskár Beňa priznáva odovzdanie 20 000 € Pčolinskému.
Aktualizované
V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS: Odsúdený bol už aj v minulosti! Čo sa stalo tentokrát?
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Ruska Vladimir Putin.
Napätie sa dá krájať: Ukrajina zaútočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson.
Aktualizované
Republikáni navrhli nové zákony o pomoci pre Ukrajinu a Izrael: Na stole je niekoľko noviniek
Mamička na prechádzke začula čudný zvuk: Keď sa pozrela do kočíka, zbledla od hrôzy
Working, Equality, Wages, Women, Paying
Novinka v právnej zmene pohlavia: Švédsky parlament schválil návrh zákona, cesta bude jednoduchšia
Národná rada Slovenskej republiky.
Prebehol druhý rokovací deň 12. schôdze Národnej rady: Poslanci ho ukončili touto témou! Týka sa možno aj vás