Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Posledná rozlúčka s policajným exprezidentom Lučanským († 51): Veľké manévre 24 hodín pred pohrebom!

Nikto netuší, ako sa to celé skončí.

V obci Štrba, kde v piatok pochovajú bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského († 51), boli už 24 hodín pred poslednou rozlúčkou veľké policajné manévre. Hoci rodina dostala výnimku na účasť tridsiatich smútočných hostí, ich účasť má jeden háčik.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Lučanský vyrastal v podtatranskej dedine Štrba v bytovke s výhľadom na tatranské štíty. Doteraz tu žije jeho mama, otca Milana si totiž asi pred asi tromi mesiacmi pochoval. Od piatku už vedľa neho bude odpočívať aj on, ani nie dvesto metrov od rodného domu. Obyvatelia Štrby na schodoch pred kultúrnym domom vytvorili improvizované pietne miesto. Zuzana si dokonca vyvesila na bránku čiernu zástavu, ktorej sa nedočkal pred policajným prezídiom.

„Aj inde obyčajný človek, keď zomrie, vyvesia čiernu zástavu tam, kde pracoval, u neho robia takéto caviky,“ vysvetlila dôvod svojho počínania. Čierna zástava vísi aj na obecnom úrade. „Urobíme všetko pre to, aby to bol dôstojný pohreb,“ uviedol starosta Michal Sýkora. Lučanský spáchal samovraždu ešte na konci roka, obvinený bol z prijatia úplatkov vo výške viac ako 500-tisíc eur.

 

Prísne opatrenia

V dedine okrem toho ohradili parkoviská okolo cintorína obecní policajti páskami. Prístupové cesty má podľa našich informácií štátna polícia uzavrieť. Zamestnanci obecného úradu dostali špeciálne potvrdenia, aby sa vôbec mohli dostať do práce. Posledná rozlúčka sa začína o 14.00 hod. v katolíckom kostole a potom na cintoríne v dome smútku.

Nikto netuší, ako to celé prebehne a koľko tam príde naozaj ľudí. Okrem rodiny tam bude aj jeho najlepší kamarát Michal Pavela. „Vyrastali sme spolu, naposledy sme spolu boli pred jeho cestou do Chorvátska, bol to rovný chlap,“ dodal.

Polícia varuje

Ako nám potrvrdil Regionálny úrad verejného zdravotníctva, rodina Lučanských dostala výnimku a na pohreb sa bude môcť zúčastniť až 30 osôb. Máme všetky potvrdenia pre účasť ľudí na pohrebe v Štrbe. Okrem povolenia sa musia pred pohrebom účastníci preukázať testom nie starším ako 12 hodín,“ uviedli. Kontrolovať to budú muži zákona. „Nebude pritom stačiť ukázať esemesku,“ varoval policajný prezident Peter Kovařík s tým, že budú striktne dohliadať na prípadné porušovanie pravidiel.

Výbor riešil samovraždu

Generálny prokurátor Maroš Žilinka po rokovaní výbor povedal, že pitvu už urobili, ale o jej záveroch nemohol informovať, pretože rodina si nepriala zverejnenie zdravotnej dokumentácie. Žilinka pritom nesúhlasí so zverejňovaním čiastkových informácií k Lučanskému. Prekáža mu, že časť dokumentov zverejnilo ministerstvo spravodlivosti. Žilinka bude osobne na rekonštrukcii skutku, ktorý viedol k smrti Lučanského.

„Dávam aj tým garanciu, že urobíme všetky nevyhnutné úkony tak, aby sme sa dozvedeli pravdu.“ Analyzovať budú aj kamerové záznamy a počítačové siete, ktoré zaznamenali zatváranie a otváranie ciel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: iglu, kuk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Ondrej Rusnák (35)
Foto
Hokejový expert o Slafkovskom a MS: Na ľade si dobre rozumie s... Sledujte, čo povedal!
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!