Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.01.2021 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Herec Robo Jakab po narodení dcérky: Počas korony mu napadla myšlienka, z ktorej striasa

Hoci sa snažil dodržiavať všetky predpísané opatrenia, pred Vianocami dostal koronavírus aj jeho. Pár dní preležal v horúčkach, no ako konštatuje, vylízal sa z toho relatívne ľahko. Azda aj vďaka tomu, že na jeseň začal s otužovaním.

V Bodkovi hráte so špičkovo vycvičeným psom, respektíve so psami... Mali by ste vy sám trpezlivosť aspoň trochu rozvinúť potenciál nemej tváre?

Určite áno. Na psovi je úžasné, že keď sa oňho staráte a máte ho za reálneho parťáka, tak vás miluje nadovšetko. Nekombinuje s citmi ako my, ľudia. Všetko, čo mu dáte, dostanete niekoľkonásobne späť. Musíte mať hlavne vytrvalosť a dosť maškŕt. Pri točení som pochopil, že všetko väčšinou funguje výmenou za nejakú dobrotku. Chce to ale veľa trpezlivosti, lásky a času.

Ako sa vám vo všeobecnosti natáčalo so zvieratami?

Takúto veľkú skúsenosť som mal prvýkrát. Bol to v každom prípade zaujímavý zážitok. Tie psíky boli prirodzené vždy, čo sa o nás hercoch nedá vždy povedať. Tak som sa snažil svojou prirodzenosťou napasovať k prirodzenosti psíkov.

Aký máte vzťah k psom?

Mám pozitívny vzťah k psom. Momentálne nemám psa, moji rodičia majú. Zblížil som sa s hracím hlavným psom – Orinom. Vždy, keď sa vidíme, tak sa vždy na seba veľmi tešíme.

Neinšpiroval vás seriál natoľko, že by ste si chceli zadovážiť psa?

Určite áno, keď budem mať čas, tak by som rád mal psíka. Momentálne náš čas plne vyplňuje dcéra. Možno neskôr.

Časť uplynulého leta ste strávili s Lukášom Latinákom a s Adym Hajdu na záhoráckom vidieku, v dome, kde sa Ady rozhodol trvalo žiť. Skúšali ste tam novú hru. Bavilo by vás fungovať uprostred takejto vidieckej idylky aj dlhodobo?

U Adyho sme pracovali pod režijnou taktovkou Kuba Nvotu na našej novovzniknutej inscenácii Účet. Traja kamaráti sú na víkendovej chate. Po parádnom piatkovom večere strávenom v miestnej reštaurácii sa prebudia a ten, ktorý zaplatil účet, poprosí ďalších dvoch, či by sa mu naň nemohli zložiť, že mal vypité a v slabej chvíli urobil chybu. Úplne banálna zápletka, ale vynikajúco rozpísaná. O tom, ako veľké hádky v živote vznikajú zo zdanlivých banalít, o kamarátstve, ženách, krízach stredného veku, samote, ale s vtipom a s nadhľadom. Určite by ma bavilo mať chatu, kam môžem kedykoľvek zájsť. Počas minulého roka som na to často myslel. Miesto, kde môžem byť so svojimi najbližšími, prípadne sám so sebou, vedieť sa stratiť v lese…

Mimochodom, práve Ady Hajdu svojho času povedal: „Keď sa ti narodí dieťa, začneš sa úplne inak báť.“ Ste iný človek, odkedy ste otcom?

Samozrejme, pocit zodpovednosti za niekoho iného vám zmení myslenie. Ako prioritu máte už nastálo svoje dieťa. Vo všetkom. Myslíte dva kroky dopredu. Ja som si to najviac uvedomil práve počas korony. Čo by bolo, keby sa stalo niečo vážne nám dvom, nebodaj jej? To vám predtým nenapadne.

Komunikácia s dcérkou ešte asi veľmi neprebieha, ale už zrejme tušíte, aký budete typ otca. Budete do výchovy dávať viac z neurotika alebo pohoďáka?

Komunikácia s dcérou práveže už prebieha veľmi intenzívne. Akurát si nie som istý, či dobre lúštim, čo si myslí, a ona je na tom zrejme rovnako. Vedieme siahodlhé debaty o ,Ga, gegege, bo, uaua, plplplp, uauaue, bebebe...´ Máme rozdebatovaných množstvo veľkých tém, niekde sa názorovo líšime, niekde stretávame, ale zatiaľ sme obaja ,pohoďáci´, ako vravíte. Pomaly sa ladíme jeden na druhého.

Bude dcérka rozprávať aj po maďarsky? Máte v pláne naučiť ju to?

Bolo by to super. Či to mám v pláne? Doteraz som mal v pláne všeličo a všetko sa udialo inak, takže nejako výrazne sa nesnažím veci plánovať. Dúfam, že učenie maďarčiny spontánne prevezmú do rúk moji rodičia.

Vlani ste sa ocitli aj pod skalpelom. Meniskus poslúcha? Noha ako nová?

Vynikajúci chirurg MUDr. Sestrienka sa zatiaľ postaral o obe moje kolená. Po tom, ako fungujem, to bude zrejme naozaj špičkový doktor, lebo ich trápim, ako sa dá. Postupne sa snažím zvyšovať intenzitu športovania a dostávam sa do svojej kože, teda kondície. Bez pohybu by som nedokázal existovať. Dobíja mi baterky.

Ako ste strávili nedávne vianočné sviatky? Iba doma, v trojici?

Trávili sme ich na východe s Aničkinou rodinou. Kvôli korone sa nám totiž plány nečakane zmenili. Celé sviatky som pociťoval, že sa končí bizarný rok a do toho ďalšieho som sa rozhodol symbolicky vykročiť pravou nohou. Možno sa naozaj niečo udeje.

Čo počas neho očakávate, možno okrem zázrakov, ktoré prinesie vakcinácia?

Mohol by byť špeciálny napríklad tým, že dcérka začne chodiť, rozprávať, budeme hrať divadlo, budú tam sedieť diváci a aspoň trošku sa zmierni tá nevraživosť, ktorá je medzi ľuďmi. Keby sme sa ako spoločnosť uzdravili - a nielen z korony, to by bolo veľmi špeciálne a zároveň by som si to prial.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Derňár, Nový Čas víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené