Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.01.2021 20:00 | Správy | Zahraničné správy

Nízke sebavedomie po troch pôrodoch ju dohnalo do extrému: Žena (†38) zomrela priamo na operačnom stole

Kúpila si balík kozmetických služieb od Tureckej spoločnosti a to sa jej stalo osudným. Zomrela priamo na operačnom stole.

Sociálna pracovníčka Abimbola Ajoke Bamgbose (†38) zomrela v auguste, počas liposukčného zákroku v Turecku. Zronená rodina teraz všetkých varuje pred rizikami zdravotného priemyslu, informuje portál Mirror.

Jej manžel Moyosore Olowo žaluje zodpovednú kozmetickú firmu aj chirurga, doktora Hakana Aydogana, ktorý Abimbolu operoval. Chce od nich vysúdiť viac ako milión eur. Pred tureckým súdom ich obvinil z nedbanlivosti. Vdovec Moyosore označil svoju manželku za chrbtovú kosť rodiny.

Pre tlačovú agentúru PA povedal: „Teraz sa sám starám o deti a jej strata je naozaj, naozaj bolestivá.“ Abimbola odcestovala do Izmiru na pobreží Egejského mora, lebo liposukčný zákrok tam bol oveľa lacnejší, ako vo Veľkej Británii. Rozhodla sa pre turecký chirurgický balíček, ktorý zahŕňal transfery z letiska a ubytovanie. Výhodný balíček stál približne 5 500 eur.

 

Pán Olowo uviedol, že jeho manželka po zákroku dostala silné bolesti brucha. Podľa jeho slov ju o štyri dni neskôr navštívil iný špecialista v nemocnici a podstúpila druhý chirurgický zákrok. Po tom, čo sa Moyosore dozvedel správu o komplikáciách, odletel do Turecka. Informovali ho, že pri prvej operácii došlo ku chybe.

Musel sa však vrátiť domov, aby sa postaral o rodinu. Krátko na to mu volali, aby mu oznámili, že jeho žena zomrela. Dôvodom bol zápal pobrušnice a zlyhanie viacerých orgánov po komplikácii pri kozmetickom zákroku. Dvojica, pôvodom z Nigérie, bola spolu 15 rokov.

Moyosore uviedol, že jeho krásna manželka po pôrode troch detí, Morayo (13), Eyitayo (10) a Titilayomi (sedem), trpela nízkym sebavedomím. To bol dôvod, prečo chcela operáciu podstúpiť. Vdovec teraz musel odísť z práce, aby sa mohol postarať o deti.

Prosí ľudí, ktorí uvažujú o lacnejšej alternatíve chirurgického zákroku, aby tak nerobili. Aj právnik, ktorého si najal dvíha varovný prst: „Varujem všetkých, ktorí si chcú rezervovať chirurgický zákrok v Turecku, aby nešli cez pochybné agentúry, hovorte len priamo s vaším chirurgom a nikdy neplaťte za údajne výhodný balíček.“

„V Turecku sú neuveriteľní chirurgovia, ktorí sú ale príliš zaneprázdnení a nemajú čas sa zaoberať dohodami s agentúrami, ktoré by im dohadzovali pacientov. Takže prosím, urobte si vopred poriadny prieskum a buďte opatrní,“ dodal.

Rodina a priatelia Abimboly založili stránku GoFundMe v nádeji, že získajú dôležité finančné prostriedky na zaplatenie jej pohrebu a tiež na to, aby jej tri deti mali budúcnosť. Rovnako žiadajú odškodné vo výške viac ako milión eur. „Uvedomujeme si, že tieto postupy sú rizikové, avšak odborníci na medicínu, s ktorými sme hovorili a ktorí skontrolovali záznamy z jej nemocnice, naznačili, že jej operácia nebola zvládnutá tak, ako mala,“ vyjadril sa právnik zastupujúci rodinu zosnulej.

"Teraz je milujúca manželka a starostlivá matka preč a my hľadáme odpovede. Chceme tiež vyvodiť zodpovednosť voči ľuďom, ktorí jej smrť zapríčinili," dodal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bah

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!