Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.12.2020 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Slovenskí influenceri vyrazili do ulíc hľadať darčeky, aby na Vianoce potešili svojich fanúšikov

Čo by ste si želali na Vianoce? Nový mobil, notebook či smart hodinky?

V rámci vianočnej Huawei hry vyrazila ešte pred lockdownom moderátorka Becca a cestovateľ Milan Bez Mapy do ulíc Bratislavy a Banskej Bystrice. Ich úloha bola hľadať skryté darčeky, aby nimi obdarovali svojich fanúšikov. Becca pri hľadaní navyše zažila poriadnu drámu - zachraňovala život neznámemu mužovi.

Cieľom hry bolo na základe skrytých indícií nielen nájsť novinky od Huawei, ale aj spoznať zaujímavosti slovenských miest. S lúštením hádaniek pomáhali influencerom aj fanúšikovia na sociálnych sieťach.

„Moji fanúšikovia boli skutočne super a pomohli mi, keď bol napríklad názov nejakého stromu v latinčine, či sme netušili o ktorého nemeckého sochára v indícii ide. Nemala som poňatia, že F. X. Messerschmidt, autor tzv. škeriacich sa hláv, žil a zomrel v Bratislave. A doteraz som nevedela ani to, že do telefónu je možné pripojiť USB kľúč,” priznala Becca.

Otvoriť galériu
Zdroj: Huawei

Dráma pri hľadaní

Prvá hádanka nasmerovala Beccu na bratislavskú železničnú Hlavnú stanicu. Tam sa stala svedkom nehody. Neznámy pán pri vystupovaní z autobusu spadol a ostal v bezvedomí. Becca neváhala ani chvíľu, zavolala záchranku a spolu s vodičom autobusu na ňu aj počkala. Našťastie, všetko dopadlo dobre. Keďže zásah pri neplánovanej nehode preveril jej pohotovosť, mohla ju využiť pri samotnej hre a hľadaní indícií.

Tie ju po celú dobu navigovali k bluetooth slúchadlám Huawei FreeBuds Pro, ktoré potlačia hluk podľa úrovne, akú si zvolíte. Tieto skutočne bezdrôtové slúchadlá bez akýchkoľvek káblov napokon objavila v diere v strope, a mohla nimi obdarovať troch vyžrebovaných fanúšikov. „Som naozaj rada, že som mohla niekomu spríjemniť Vianoce, bolo to zaujímavé, vtipné aj trošku náročné. Na rovinu priznávam, že som ešte nikdy pre žiaden darček nevynaložila také úsilie,“ dodala Becca na konci Vianočnej Huawei hry.

Otvoriť galériu
Zdroj: Huawei

Milan a jeho 50-násobný zoom

Aj Milan narazil pri svojej hre na komplikácie. Mal totiž nájsť záhradu v blízkosti Múzea SNP v Banskej Bystrici, ale tá bola zamknutá. Podľa inštrukcií sa potreboval dostať k údaju na ďalekej informačnej tabuli. Keďže jeho Huawei P40 Pro má výborné 50-násobné priblíženie, ľahko sa vynašiel a smartfón použil ako ďalekohľad. “Bola to naozaj originálna hra. Okrem toho, že som za pár hodín prešiel takmer celú Banskú Bystricu a ochutnal skvelé buchty, v ktorých bol zapečený PIN kód k jednej indícii, dozvedel som sa aj niečo nové o technologických vychytávkach - napríklad to, že 2K displej nemám hľadať na smartfóne, ale na notebooku,” pochvaľoval si Milan.

Otvoriť galériu
Zdroj: Huawei

Na lúštenie indícií však nebol sám - aj jemu pomáhali instagramoví fanúšikovia, vďaka ktorým nakoniec v predajni elektroniky na okraji mesta objavil darček: smart hodinky Huawei Watch Fit, a to nie jedny, ale rovno tri kusy.

Môžu sa pochváliť napríklad animovaným trénerom, ktorého môžete spustiť priamo na displeji hodiniek. Majú tiež množstvo športových režimov, odmerajú tep, počet krokov, ale vedia napríklad aj zistiť spánkové návyky. A keďže vážia iba 34 gramov, obdarovaní fanúšikovia ich na ruke takmer nebudú cítiť.

Otvoriť galériu
Zdroj: Huawei

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dubayovej tanečník Matyáš si nekládol servítku pred ústa.
Foto
Petru Dubayovú nabonzoval tanečný partner: Čo sa deje, keď sa vypnú kamery? To snáď nie!
Vo filme dýchal na krk malému Kevinovi, ktorý si v mene otca sám objednal hotelovú izbu
Foto
Herec z filmu Sám doma po mŕtvici takmer nevychádza von: Najväčšiu neresť si neodpustí ani na vozíku
O pohodlie havkáčov sa postará vyškolený personál.
Cestovanie so psom môže byť problémom: Spoločnosť našla riešenie! Havkáči sa budú mať ako v bavlnke
(ilustračné foto)
Muž, ktorý útočil mačetou v knižnici na Ekonomickej fakulte bol zneškodnený: Polícii bol páchateľ známy
Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi