Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.12.2020 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Smrť herca Kožku († 66) v maďarskej Rajke: Prísne opatrenia na pohrebe!

Zbohom mu dajú iba tí najbližší! Smrť známeho herca Štefana Kožku († 66) zasiahla v pondelok pred týždňom celé Slovensko.

Talentovaný umelec zápasil posledné dni svojho života s koronavírusom, ktorý ho doslova oberal o posledné sily a dokonca už pomýšľal na to najhoršie. Nakoniec svoj boj prehral a jeho nehybné telo našiel sused v dome v maďarskej Rajke, kde sa pred časom presťahoval. Podľa informácií Nového Času boli už hercove pozostatky prevezené do Bratislavy. V bratislavskom krematóriu mu tak už dnes dá zbohom hŕstka jeho najbližších, avšak za veľmi prísnych bezpečnostných opatrení!

Fotogaléria
15
fotiek v galérii

Kožka už predvádza herecké umenie v nebi. Jeho náhla smrť bola šokom nielen pre jeho rodinu, priateľov, kolegov, ale pre celé Slovensko. Posledné dni umelcovho života boli podľa všetkého plné bolesti a ukrutného trápenia. Kožka bol pozitívny na koronavírus a len pár dní pred svojím odchodom z tohto sveta nahral šokujúcu spoveď. Vo videu detailne opísal, aký ťažký priebeh ochorenia má a upozorňoval ľudí, aby COVID-19 nepodceňovali.

„Za posledné dni som zažil toľko bolesti, že som už prosil Pána Boha, aby ma zobral na druhý svet,“ šokoval herec. Či bol skutočne za jeho odchodom koronavírus, zatiaľ jasné nie je. Herec mal aj problémy so srdcom. Jeho nehybné telo našiel sused v Rajke na podnet hercovej exmanželky herečky Zuzany Skopálovej. Práve tá volala susedovi, aby išiel skontrolovať Kožku, keď sa jej už nejaký čas nehlásil. Bohužiaľ mu už nedokázal pomôcť a rovnako tak ani privolaná záchranka.

 

V tejto problematickej dobe musela rodina zariaďovať aj prevoz jeho pozostatkov cez hranice na Slovensko. Ako sa Novému Času podarilo zistiť, hercovo telo už na Slovensko previezli a rodina sa s ním bude môcť v utorok dôstojne rozlúčiť. Stane sa tak v bratislavskom krematóriu. Poslednej rozlúčky sa však podľa nariadení môže zúčastniť len 12 ľudia.

Aj tí musia dodržiavať rozostupy, mať k dispozícii dezinfekciu rúk a samozrejmosťou sú rúška. „Zosnulý môže byť vystavený, aj keď bol pozitívny na koronavírus. Je to na rozhodnutí rodiny,“ dozvedeli sme sa od pohrebníctva Marianum.

Spájala ich dcéra

Posledné zbohom tak dajú hercovi len tí najbližší, medzi ktorými by mala byť aj Skopálová. Hoci manželstvo medzi ňou a umelcom nebolo bezproblémové a každý išiel svojou cestou, aj naďalej zostávali v kontakte. „Vedeli sme o sebe, komunikovali sme, dokázali sme riešiť všetko a byť si nápomocní,“ priznala pár dní po smrti svojho exmanžela Novému Času herečka. Dvojicu spájala ich milovaná dcéra Rebecca.

„Štefan bol veľmi otvorený a priateľský človek, jeho život bol o tom, že miloval svoju prácu. Vždy išiel naplno - všetko alebo nič. Je mi to ľúto, sú situácie, ktoré človeka zasiahnu aj preto, že neviete, a nemáte priestor sa rozlúčiť. Potom si človek dáva veľmi veľa všelijakých otázok: Prečo? Ale na to nie sú odpovede,“ povedala so smútkom v hlase herečka.

Posledné rozlúčky počas pandémie koronavírusu

- pohreb prebieha štandardným spôsobom

- hostí v obradnej sieni môže byť iba 12

- hostia sú navyše na ozvučenej terase, resp. mimo obradnej siene

- je zabezpečená dezinfekcia

- povinné sú rúška

- neodporúčajú sa kondolencie

- musia byť dodržané rozostupy - obmedzenie fyzického kontaktu

- zosnulý môže byť vystavený, aj keď bol pozitívny na COVID-19 - je to na rozhodnutí rodiny

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Riaditeľ Machaj mal odvolať šéfku marketingu Ťapákovú!
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!