Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.12.2020 10:40 | Šport | Tenis
Foto

Maria Šarapovová to prezradila: Akú novinu povedala fanúšikom?

Niekdajšia skvelá ruská tenistka Maria Šarapovová (33) sa zasnúbila.

Šampiónka piatich grandslamových turnajov a bývalá svetová jednotka prostredníctvom instagramu oznámila zasnúbenie so svojím priateľom, britským biznismenom Alexandrom Gilkesom.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Niekdajšia pekná tvár tenisových kurtov má 33 rokov, jej partner je o osem rokov starší. Na novinku už pozitívne zareagovali tisícky fanúšikov či priateľov, medzi nimi aj bývalé Šarapovovej tenisové súperky Jelena Vesninová, Anastasia Pavľučenkovová a Mónica Puigová, ale aj oficiálny web Ženskej tenisovej asociácie.

"Áno som mu povedala už v prvý deň, ked sme sa stretli. Bolo to také naše malé tajomstvo," napísala Šarapovová. Gilkes zverejnil spoločnú fotografiu s nasledovným komentárom: "Veľmi si ma potešila. Ďakujem! Teším sa na príležitosť milovať ťa a učiť sa od teba celý život."

 

Nie je presne známe, kedy sa Šarapovová a Gilkes prvýkrát stretli. Od roku 2018 však začali zdieľať spoločné fotografie z rovnakých spoločenských udalostí. V júli 2018 dovolenkovali spolu v Taliansku a v apríli 2019 sa spoločne objavili na akcii v Los Angeles. Informuje o tom ruský športový portál Championat.com.

Gilkes študoval na univerzite v Bristole ruštinu a španielčinu, neskôr nastúpil do Etonu, kde sa stretával a dokonca kamarátil s britskými princami Williamom a Harrym. Je spoluzakladateľ aj prezident spoločnosti Paddle8, aukčného domu so sídlom v New Yorku, ktorý fungoval do roku 2018. Neskôr Gilkes spoluzakladal spoločnosť Squared Circles, ktorá bola uvedená na trh v roku 2020.

Gilkes už bol raz ženatý. V máji 2012 sa v Benátkach konala svadba Alexa a pôvabnej Edwiny Eklestwightovej, známej pod pseudonymom Misha Nonu. S Gilkesom sa začala stretávať, keď mala sotva 18 rokov. Časom sa z nej stala známa módna návrhárka. V septembri 2016 však pár oznámil rozvod. Aj Šarapovová už raz bola zasnúbená. V októbri 2010 ju popýtal o ruku slovinský basketbalista Saša Vujačič. Známy športový pár sa však so svadbou neponáhľal a keď Vujačič odišiel hrať z NBA do Turecka, ich vzťah ochladol. V roku 2012 sa rozišli.

Jedna z najlepších tenistiek uplynulého štvrťstoročia Šarapovová dosiahla v kariére na post svetovej jednotky a vo vitríne má aj päť trofejí z grandslamových turnajov. V roku 2014 ako 17-ročná ovládla slávny Wimbledon. Neskôr pridala tituly z US Open (2006), Australian Open (2008) a tzv. kariérny Grand Slam dovŕšila v roku 2012 triumfom na Roland Garros. Na parížskej antuke sa tešila z celkového triumfu aj o dva roky neskôr. V roku 2004 sa stala víťazkou koncoročného majstrovského turnaja WTA Finals, na OH 2012 v Londýne vybojovala striebornú medailu vo dvojhre. Celkovo na hlavnom ženskom okruhu WTA zvíťazila na 36 turnajoch vo dvojhre, zo štvorhry pridala tri celkové triumfy.

V roku 2016 do jej kariéry výrazne zasiahol trest za užívanie lieku obsahujúceho meldónium, ktoré s platnosťou od 1. januára 2016 pribudlo na zoznam zakázaných látok Svetovej antidopingovej agentúry (WADA). Šarapovová tvrdila, že o tom nevedela a že sa jej zrútil svet. Výsledkom bol najprv dvojročný a neskôr zmiernený 15-mesačný trest. Po návrate na súťažné dvorce sa už nikdy nedostala do niekdajšej formy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Bývalá česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková nedávno porodila druhú dcéru.
Po pôrode krutá rana: Manžel bývalej českej tenistky má rakovinu!
Ilustračné foto
Narušená doprava v Bratislave: Na mieste je polícia aj hasiči! Na auto tam spadol... Sledujte tie FOTO
S Reném tvoria nerozlučnú dvojicu.
Foto
Plačková sa po rokoch vrátila k najťažším dňom: Prezradila nové detaily o NEVERE manžela! Čo by dnes robila inak?
(ilustračné foto)
Krajinu zasiahlo silné zemetrasenie: Zrútili sa náhrobné kamene, hlásia aj zranených
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
Mimoriadna situácia spustila v Ružomberku ďalšie kroky: Po zosuve pôdy mesto zakročilo
Zuzana sa teší z prvého vnúčaťa.
Foto
Zuzana Vačková opäť zamilovaná: Ukázala NOVÉHO muža! Je to chlap ako HORA
Ilustračné foto
Ministerstvo upozorňuje na tieto TRI krajiny: Turisti sa môžu stať obeťami teroristického útoku!
Izraelskí vojaci riadia tank na hraniciach s pásmom Gazy.
Mučil Izrael zamestnancov OSN? Zarážajúce obvinenia: Toto sa malo diať
Generálna prokuratúra
Kauza Gorila: Prokurátor má rozhodnúť o sťažnostiach proti pôvodnému obvineniu
(ilustračné foto)
Požiar včelárskej dielne: Podpálil ju niekto úmyselne?! Strašné, aká veľká škoda vznikla
Ilustračné foto
Okrem mrazov na Slovensku očakávajte aj NEPRÍJEMNÝ jav! Kde udrie najviac?
V seriáli Výnimočná Nikol dostáva do kolien ľudí svojím humorom.
Foto
Pauhofová prehovorila o svojom NÁVRATE z materskej: Ako zvláda pracovný kolotoč!