Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.12.2020 16:26 | Šport | Šport mix

Po maratóne rokovaní sa dočkali: Bystrica dostane milióny na EYOF

Organizačný výbor Európskeho olympijského festivalu mládeže 2022 (EYOF) v Banskej Bystrici môže naplno pokračovať v prípravách.

Po niekoľkomesačných rokovaniach vedenia mesta s ministerstvami i poslaneckom prieskume vláda definitívne potvrdila vyčlenenie dotácie vo výške 12 miliónov eur na organizáciu EYOF a ďalšie financie do dobudovania športovej infraštruktúry. Informovali o tom v utorok organizátori najväčšieho mládežníckeho multišportového podujatia v histórii Slovenska v Banskej Bystrici a tiež poslanci Národnej rady (NR) SR.

V súvislosti s organizáciou EYOF 2022 získalo mesto pod Urpínom finančné zdroje na rekonštrukciu zimného štadióna vo výške 3,35 milióna eur a výstavbu parkoviska a revitalizáciu okolia pri krytej plavárni na Štiavničkách v sume 800.000 eur.

"Pôvodne sa uvažovalo aj o výstavbe multifunkčnej športovej haly na parkovisku na Mičinskej ceste. Vzhľadom na súčasné obdobie poznačené novým koronavírusom, následné zhoršenie sa finančnej situácie a časovú tieseň sa mesto s vládou dohodli, že aktivity smerujúce k jej vybudovaniu budú nateraz pozastavené," reagoval banskobystrický primátor Ján Nosko s tým, že samospráva sa do budúcna tohto zámeru nevzdáva.

"Som rád, že došlo k upokojeniu situácie a zo strany vlády padlo definitívne rozhodnutie vyčleniť na organizáciu EYOF dotáciu vo výške 12 miliónov eur a významný objem financií na rekonštrukciu potrebnej športovej infraštruktúry," zdôraznil primátor.

Vládna dotácia má byť použitá na vybavenie a dobudovanie areálu tréningového plaveckého bazéna, areálu na triatlon a areálu na gymnastiku v Banskej Bystrici vo výške 200.000 eur, na rekonštrukciu športovej haly v Detve pôjde 550.000 eur, vybudovanie a inštalácia klimatizácie v športovej hale VŠC Dukla na banskobystrických Štiavničkách si vyžiada 125.000 eur a vybavenie športovej haly v Slovenskej Ľupči 25.000 eur. Spolu s rekonštrukciou športovísk sa počíta aj s investíciou do obnovy internátov Univerzity Mateja Bela a stredoškolských internátov Banskobystrického samosprávneho kraja, ktoré budú slúžiť na ubytovanie športovcov.

 

"Naďalej budeme postupovať transparentne, v súlade s pravidlami dobrého hospodárenia, a predovšetkým s cieľom poskytnutia kvalitných podmienok pre všetkých účastníkov EYOF, aby sa Slovensko nemuselo za podujatie hanbiť," doplnil Peter Hamaj, výkonný riaditeľ EYOF 2022.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!