Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.12.2020 16:00 | Správy | Zahraničné správy

Tínedžer brutálne zavraždil mamu († 50) a sám sa udal: Policajti neverili vlastným očiam, keď uvideli jej telo

Tínedžer, ktorý sa vyhlásil za bezpohlavného, brutálnym spôsobom zavraždil vlastnú matku. Najprv ju uškrtil a potom dobodal 118-krát. S mrazivým pokojom zavolal na políciu a sám sa udal. „Prineste si vrece na telo,“ povedal.

Rowan Thompson (17) bol na návšteve u svojej matky Joanny († 50). Práve sa spolu vrátili z ranného behu, keď na ňu syn zaútočil v jej dome na dedine. Informáciu priniesol portál Daily Mail. 

Rowan sa na matku vrhol v obývacej izbe a škrtil ju, kým neupadla do bezvedomia. O niekoľko minút neskôr sa vrátil a brutálne ju dobodal viacerými nožmi. Dokopy Joannu bodol 38-krát do čela, 64-krát do krku a 16-krát do ruky.

Thompson 1. júla minulého roku zavolal v obedňajších hodinách na tiesňovú linku. Bol veľmi pokojný, bez emócií a rozvážnym hlasom povedal: „Práve som zabil svoju mamu. Uškrtil som ju a dobodal som ju viacerými nožmi.“ Policajt, ​​ktorý zadržal Thompsona v dome v Hambledone v Hampshire, uviedol, že tínedžer bol mimoriadne pokojný a vyrovnaný a vyzeral, že sa viac zaujíma o svoju mačku.

 

V októbri našli Thompsona mŕtveho vo veku 18 rokov v zariadení pre duševne chorých. Zomrel iba štyri dni predtým, ako mal byť obžalovaný z vraždy svojej matky. Vyšetrovanie smrti logopedičky, Joanny Thompson, ukázalo, že ju syn navštevoval cez víkend. On sa totiž presťahoval k svojmu otcovi, kúzelníkovi, do Barnsley v južnom Yorkshire.

Thompson sa mal s matkou noc pred jej smrťou pohádať. Nepáčilo sa jej, aký život vedie a veľmi ho kontrolovala. Rowan, ktorý sa rozhodol vzdať sa pohlavia a zmenil si meno na Ben, sa už predtým pokúsil spáchať samovraždu a trpel depresívnou poruchou. Keď si siahol na život, previezli ho do nemocnice pre duševne chorých.

Policajtom povedal, že keď sa s matkou vrátili z ranného behu, cítil sa čudne, konal automaticky a nič z toho si nepamätal, až kým ho nepriviezli na policajnú stanicu. 

Na dvore Winchesterovho súdu prehral obhliadajúci lekár klip šokujúceho telefonátu na tiesňovú linku. V ňom páchateľ hovorí, že sa ubezpečil, aby jeho matka nedýchala. „Práve som zabil svoju mamu. Potrebujem niekoho, aby ma prišiel zatknúť. Škrtil som ju a bodal rôznymi nožmi. Môj mladší brat je v škole, vráti sa dnes večer," povedal a na záver ešte dodal: „Nedýcha. Prineste si vrece na telo. Som si takmer na sto percent istý, že nedýcha."

Do telefónu mladý chlapec ďalej opisoval, ako matku začal v obývačke škrtiť a celý čas znel jeho hlas veselo. Operátorovi tiež povedal, že pre istotu vložil nože do umývačky riadu. 

Sophie Rugge-Price, sestra Joanny Thompson, uviedla, že sa Rowan presťahoval k svojmu kúzelníckemu otcovi Marcovi (51) do Barnsley, aby pomohol jeho duševnému zdraviu. „V posledných rokoch vykazoval Rowan príznaky depresie a samovražedné sklony, musel byť aj hospitalizovaný. Znášal to ťažko, navštevoval odborníkov a zmenil si meno aj pohlavie," povedala. „Nikdy k nej nebol nepriateľský, ale Joanna hovorila, že okolo neho musí chodiť po špičkách. Rozčúlil sa aj nad maličkosťami a nikdy si nebola istá, čo ho rozladí.“

Patológ dospel k záveru, že hoci bola pani Thomson v bezvedomí, stále jej bilo srdce, keď ju syn bodol 118-krát. Doktor John Sandford, psychiater, uviedol, že chlapec mal ľahký autizmus, ale nič nenasvedčovalo tomu, že by trpel abnormálnym duševným fungovaním, keď zabil svoju matku.

Rowan, ktorý študoval na súkromnej strednej škole v Petersfielde za 17 000 eur ročne, sa mal 7. októbra tohto roku postaviť pred súd. Avšak 3. októbra ho našli mŕtveho v nemocnici Prestwich vo Veľkom Manchestri. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bah

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj