Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.12.2020 11:15 | Správy | Domáce správy

Exšéf polície Lučanský skončil v nemocnici: Čo sa naozaj udialo za múrmi basy?

Prežíva krušné chvíle! Bývalý policajný prezident Milan Lučanský (51), ktorý v súčasnosti čelí obvineniu z korupcie a čaká vo väzbe na prešetrenie prípadu, musel ísť pod nôž.

Z väznice v Prešove ho vo štvrtok náhle previezli do nemocnice v Ružomberku. Podľa prvotných informácií malo ísť o potýčku za mrežami, no dôvodom jeho odchodu z cely má byť podľa zdroja Nového Času prasknutá cievka v oku. Informácie o prevoze Lučanského najskôr hovorili o tom, že sa mal vo väzbe pobiť a museli ho náhle operovať. Tieto správy Zbor väzenskej a justičnej stráže poprel.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

„Ústav Prešov neeviduje v danom období fyzické napadnutie obvineného alebo odsúdeného ani použitie donucovacích prostriedkov voči obvinenému alebo odsúdenému,“ povedala hovorkyňa Monika Kacvinská. Podľa našich informácií bola skutočným dôvodom operácie prasknutá cievka v oku. K nepríjemnosti malo dôjsť pri tom, ako Lučanský cvičil v cele, v ktorej mal bývať sám a nebol vo väzenskom fitku.

Podľa .týždňa však Lučanský utrpel aj poranenie nadočnicového oblúku, nie je jasné ako. Z Prešova tak museli exšéfa polície previezť do vojenskej nemocnice v Ružomberku, kde ho strážia. Vynára sa však otázka, prečo práve tam. Na hospitalizáciu obvinených totiž slúži nemocnica pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

 

„Ak zdravotný stav obvineného vyžaduje zdravotnú starostlivosť, ktorú nemožno poskytnúť v ústave alebo v nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne, väzba sa na nevyhnutne potrebný čas vykonáva v inom (civilnom) zdravotníckom zariadení, pričom stráženie obvineného vykonáva Zbor väzenskej a justičnej stráže,“ dodala väzenská stráž s tým, že ak nejde obvinený do nemocnice v Trenčíne, o inom zdravotníckom zariadení rozhoduje príslušný lekár zdravotníckeho zariadenia ústavu.

Tajnosti okolo hospitalizácie

Lučanský čelí v kauze Judáš obvineniu z korupčnej činnosti, pričom na úplatkoch si mal prilepšiť až o 510-tisíc eur. Sudkyňa jeho väzbu odôvodnila obavou z ovplyvňovania svedkov a obavou z pokračovania v trestnej činnosti. V prípade ho zastupuje advokát Matúš Beresecký, ktorý nechcel povedať, ako sa jeho klient po zákroku cíti.

„Ja ani nemôžem, ani nebudem komentovať prípad pána Lučanského,“ povedal advokát. Rovnaká odpoveď prišla z ružomberskej nemocnice. „Vzhľadom na platnú legislatívu nemáme oprávnenie poskytovať akékoľvek informácie o pacientoch a ich zdravotnom stave,“ povedala nám hovorkyňa.

Nový Čas sa rozprával s bývalým väzňom, ktorý opísal, ako to vo väzbe vyzerá. „Tam nemáte žiadnu posilňovňu, to nehrozí. Mohol robiť drepy alebo kľuky, ale inak nie. To nie je letný tábor pre milionárske deti,“ hovorí. Okrem spánku a rozprávania sa s ostatnými sa dá už len navštíviť knižnicu. Von sa chodí len na hodinu do uzavretého priestoru. Ak bol Lučanský v cele sám, tak mal podľa neho šťastie. „Takýchto zvyknú dávať s viacerými, aby mohli ťahať informácie,“ uzavrel.

 

Čo môže spôsobiť prasknutú cievku

  • nosenie kontaktných šošoviek
  • vysoký krvný tlak/hypertenzia - práve on je najčastejšou príčinou náhleho prasknutia cievky
  • užívanie liekov, určených na zníženie rizika vzniku trom­bózy
  • alergia, spôsobujúca zápal spojivky a tým aj prasknutie žilky v oku, objaviť sa môže opuch oka
  • zápal spojiviek - prejavuje sa začervenanou a zapálenou priesvitnou blanou na vnútornej strane viečka, červené býva často aj samotné očné bielko
  • tlak pri bitke
  • náhly tlak pri športe či autonehode
  • nedostatok vitamínu C
  • dvíhanie ťažkých predmetov

Otvoriť galériu

Musela byť poškodená

Martin Šmahel (38), fitnes tréner

- Ak praskne cievka pri cvičení, s najväčšou pravdepodobnosťou musela byť poškodená. Ten tlak môže byť spôsobený pri drepe, legpresse, benchprese, pri tlakoch nad hlavou s veľkou činkou. Ide o masívne cviky. Ak sa to stalo pri inom cvičení, tak cievka musela byť už výrazne poškodená.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: len, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?