Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.12.2020 10:00 | Šport | Hokej

Čajkoviča vykopli za hrubý faul na parťáka: Otrasený Krajč prehovoril

Už bez najväčšej hviezdy! Hokejisti Slovenska do 20 rokov sa na blížiacom sa svetovom šampionáte v kanadskom Edmontone (od 25. 12. do 5. 1.) predstavia bez Maxima Čajkoviča (19).

Útočník draftovaný tímom Tampa Bay bol v piatok podvečer vylúčený z reprezentácie, ktorá vo Zvolene ladí formu na MS. Denníku Nový Čas sa podarilo zistiť, prečo kouč Róbert Petrovický so svojím realizačným tímom siahol k tomuto radikálnemu kroku!

Hviezda-nehviezda, fair-play, tímové pravidlá a rešpekt spoluhráčov či súperov si treba ctiť! Najväčšia hviezda tímu do 20 rokov – útočník Maxim Čajkovič (19) to však podľa realizačného tímu nezvládol. V piatkovom modelovanom súboji medzi sebou to poriadne prepískol a nesie za to aj vážne následky.

„Celý realizačný tím sa jednohlasne uzniesol, že správanie Maxima Čajkoviča nekorešponduje s hodnotami, ktoré sú od predsezónneho obdobia nastavené trénermi a hráčmi vrátane neho. V piatkovom prípravnom zápase reprezentantov medzi sebou sa viackrát prezentoval neférovým a nešportovým správaním, ktoré vyvrcholilo tvrdými zákrokmi na spoluhráčov hrajúcich proti nemu výrazne za hranicou únosnosti. Realizačný tím sa zhodol, že takéto správanie hráčov nebude tolerovať. Čajkoviča preto vylúčil z prípravy na majstrovstvá sveta,“ uvádza v stanovisku realizačný tím juniorskej reprezentácie.

Podľa našich informácií talentovaný Čajkovič fauloval bez puku odzadu spoluhráča Samuela Krajča, ktorého dokonca museli previezť do nemocnice. „Má otras mozgu,“ dozvedeli sme sa z tábora trenčianskeho klubu, ktorého je Krajč kmeňovým hráčom. A práve to bol hlavný dôvod, prečo si musel Maxim zbaliť kufre a opustiť tím.

 

Všetci hráči pred pondelkovým nástupom do záverečnej prípravy spoločne vytvorili určitý kódex správania reprezentanta, ktorý visí aj v hráčskej kabíne a práve tieto hodnoty Čajkovič vážne porušil. „Mrzí ma, čo sa stalo. Uvedomujem si, že moje správanie nebolo vhodné a nesiem zaň následky. Rozhodnutie realizačného tímu rešpektujem,“ povedal Maxim pre zväzovú stránku hockeyslovakia.sk po nečakanom konci v tíme. Snažili sme sa s ním skontaktovať, ale o rozhovor nejavil záujem. „Ďakujem, ale nebudem sa k tomu vyjadrovať,“ vyhlásil Maxim. Žiaľ, aj pre zraneného útočníka Krajča sa boj o miestenky na MS skončil a určite si po nepríjemnom zranení od hokeja nejaký čas oddýchne.

Krajč: Maxim ma trafil odzadu

Hokejový útočník Samuel Krajč je po nepríjemnom zákroku vlastného spoluhráča Maxima Čajkoviča už v domácom liečení. ,,Áno, už som doma. Mám otras mozgu, ešte ma bolí hlava,“ povedal pre Nový Čas, ktorý si na zákrok pamätá. ,,Maxim do mňa vrazil zozadu a bez puku. Vôbec som ho nevidel,“ vyjadril smutný Samo, ktorý prišiel o majstrovstvá sveta. Dnes realizačný tím na čele s trénerom Róbertom Petrovickým zúži aktuálny 43-členný káder o osem mien.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Úchylný muž obťažoval vo vlaku mladú ženu, ktorá si incident natočila na video.
Váš Tip
Vo vlaku vyčíňal ďalší úchyl: Mladú Slovenku si fotil, vzdychal a... bude vám zle! Zarážajúca reakcia okolosediacich
Na snímke predseda Výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak (SNS).
Fajčenie v kancelárii parlamentu? SaS podá návrh na odvolanie Huliaka
Bojový dron
Irán aktivoval protivzdušnú obranu: Tieto tvrdenia z USA však zaryto odmieta!
Jurij Gagarin 12. apríla 1961 úspešne obletel Zem v kozmickej lodi Vostok.
Slovenská astronómka o Gagarinovom lete do vesmíru: Desivé komplikácie! Čoho sa experti báli?
Cropped shot of an unrecognizable customer making payment in a store
Otrasné, čo mali robiť traja muži v Bratislave: Na tento večer nezabudnú
Ilustračné foto
Obrovský nesúhlas Číny: Sú rázne proti deštruktívnemu konaniu! A nie sú jediní
Foto
Niečo sa deje so Schumacherom? Kroky rodiny vás prekvapia