Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.12.2020 18:06 | Šport | Hokej
FotoVideo

Takto vyzerá život mladých reprezentantov v bubline: Odletu do Kanady predchádzajú prísne opatrenia

Rúška na každom kroku, rozostupy mimo šatne a ľadu či program izolovaný od vonkajších vplyvov.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
Tie sa budú konať tradične na prelome rokov v Edmontone (25. 12. 2020 - 5. 1. 2021), tentoraz však v prísnom režime danom prevenciou voči šíreniu koronavírusu.

Od pondelka 30. novembra je v karanténnom centre vo Zvolene izolovaných 58 ľudí, z toho 45 hráčov a 13 členov realizačného tímu. Všetci prešli povinným PCR testovaním s negatívnym výsledkom rovnako ako hotelový personál, ktorý sa o juniorskú reprezentáciu stará a ktorého členovia sú rovnako pravidelne testovaní. Zároveň dbajú na pravidelnú dezinfekciu spoločných priestorov vrátane vestibulového sedenia, jedálne, mítingovej miestnosti a izieb. Informuje o tom web SZĽH HockeySlovakia.sk.

Výnimku majú všetci len pri jedle a pití, a reprezentanti s trénermi aj počas pobytu na ľade, resp. počas tréningu s vysokým fyzickým výkonom. Prísne obmedzenia v izolácii sú prípravou na tvrdé podmienky, ktoré budú čakať národný tím v Edmontone. "Snažili sme sa nastaviť pravidlá podobné tým kanadským. Napríklad neustále rozostupy medzi hráčmi, nosenie rúšok počas presunov aj pri stretávaní sa mítingoch. Všetci členovia bubliny musia dodržiavať aj ďalšie hygienické opatrenia. Všetci musia byť zároveň opatrní v tom, čo robia, kde a ako sa pohybujú,“ povedal manažér reprezentačnej "dvadsiatky" Tomáš Pšenka.

 

Hráči sa aklimatizovali a veľmi rýchlo si privykli dodržiavať všetky nariadenia. Netaja sa tým, že neustále nosenie rúška im nie je pohodlné, rozumejú však opodstatneniu. "Bohužiaľ, také sú nariadenia a musíme ich rešpektovať. Organizácia bubliny je veľmi dobrá, zatiaľ všetko ide, ako má,“ uviedol útočník Simon Jellúš. Je v bubline priestor na nudu? "Určite nie. Máme pestrý a bohatý program. Tréningy na suchu, na ľade, mentálne a iné mítingy. Určite sa nenudíme.“

V pondelok absolvovali reprezentanti po získaní negatívnych výsledkov zoznamovací podvečerný tréning, v utorok a v stredu zaberali dvojfázovo predpoludním a popoludní, na suchu aj na ľade. "Boli v dobrom tempe a nasadení. Zišla sa dobrá partia, tímová chémia začína fungovať,“ doplnil Samuel Krajč.

Obrancovi Rayenovi Petrovickému zaimponovala chutná strava. "Raňajky a večere máme formou bufetu, obed nám roznášajú. Medzi tréningmi máme k dispozícii snacky. Na výber máme veľa dobrého jedla. Aj ja som si prišiel na svoje. Už boli bryndzové pirohy, moje obľúbené,“ dodal Petrovický pre hockeyslovakia.sk.

Slováci sa predstavia na MS do 20 rokov v Edmontone v základnej A-skupine a ich súpermi budú postupne rovesníci zo Švajčiarska, Kanady, Nemecka a Fínska. Do štvrťfinále postúpia z oboch skupín po štyri tímy, najhoršie mužstvá v oboch skupinách sa nemusia báť vypadnutia, keďže Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zrušila šampionáty nižších kategórií a tým aj presuny národných výberov medzi jednotlivými úrovňami.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
V Trenčíne zasahovali hasiči: Havária dvoch áut si vyžiadala troch zranených
Bez výskumu bývalej profesorky z Newnham College Sally Waughovej by bol prínos študentiek zabudnutý.
Zistenie prepíše učebnice dejepisu: Takáto je PRAVDA o prelomení Enigmy!
Železničná výpravkyňa si zarobila na problém.
Kupujete si lístok na vlak cez internet? Poponáhľajte sa! V tieto dni to nepôjde
Legendárneho Vémolu stopli zdravotné komplikácie.
Karlos Vémola lieta v problémoch: Je to vážne, rieši to polícia!
Radoslava obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy vlastného syna.
Foto
Radoslav obvinený z vraždy syna Samuela († 19): Tri dni triezvel a na súde stratil reč
Putin s portrétom otca počas pochodu v roku 2016.
Pochod, ktorého sa zúčastnil aj Putin, tento rok nebude: Narástli obavy!
Peter Pecha
FotoVáš Tip
Markizácky herec sa nezdá: V Dunaji slušný farár, mimo kamier výstrih takmer po pupok!
Drvivá väčšina vodičov v Košiciach si nesadla za volant
Autobus sa na Pereši zrazil s nákladným autom: Vodič bezočivo ušiel! Vie už polícia, o koho ide?
Ilustračné foto
Rozhodnuté: Toto už v štátoch EÚ nekúpite! Nezoženiete to ani online
Pri zrážke dvoch osobných vozidiel v obci Horná Kráľová zomreli traja ľudia.
Foto
Tragická nehoda neďaleko Šale: Pri zrážke dvoch áut zahynul vodič († 40) a manželský pár
Interiér žiari luxusom.
Foto
Zo slov Olivera Andrásyho mrazí: Pripravuje sa na NAJHORŠIE?!
(ilustračné foto)
Čo sa deje? Zásah stoviek stovky policajtov: Na nohách je celé Nemecko!