Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.12.2020 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Máte radi výrobky priamo z fariem? Tak to vás potešíme

Za kvalitnými potravinami nemusíte cestovať do zahraničia. Na Slovensku je veľa fariem, ktoré vyrábajú lokálne, prírodné, organické či GMO free produkty. S ich produkciou začala i spoločnosť SANAGRO, ktorej výrobky kúpite aj v sieti farmárskych predajní Starý Otec.

Chute a preferencie Slovákov sa rokmi postupne menia a čoraz väčší záujem je o kvalitné a domáce výrobky. Mnoho ľudí číta v obchodoch etikety o zložení potravín a uprednostňujú tie, ktoré neobsahujú chémiu, farbivá či rôzne konzervanty. A preto je dobrou správou, že takýchto potravín bude na Slovensku ešte viac.

Otvoriť galériu
Zdroj: Sanagro

Naše mlieko a mäso neobsahuje GMO

Poctivé potraviny už viac ako rok vyrába aj spoločnosť Sanagro. Tá na svojich 11 farmách na západnom a strednom Slovensku chová tisícky kráv, pričom na svojich piatich družstvách sa rozhodla pri chove nepoužívať geneticky modifikované produkty. Čo to znamená? Že svojim zvieratám dáva len také krmivo, ktoré neobsahuje žiadne geneticky upravené zložky. „Zdravie ľudí a zvierat má pre nás najvyššiu prioritu. Naše výrobky môžu nosiť označenie GMO free, na čo sme nesmierne hrdí. Takéto potraviny sú vysokvalitné a prospešné pre zdravie človeka. Presne taká je aj naša predstava – dodávať na stoly Slovákov len nadštandardné potraviny,“ hovorí Tomáš Kohút, riaditeľ spoločnosti Sanagro, ktorá z GMO free mlieka vyrába napríklad vlastné mliečne výrobky – jogurty či syry – pod značkou Bukovina.

Otvoriť galériu
Zdroj: Sanagro

Na Záhorí sa rozbieha biochov sliepok

Tam to ale nekončí – dôraz sa dnes v čoraz väčšej miere kladie aj na humánny chov sliepok. Touto cestou sa už vydali viacerí farmári, vrátane Sanagra. Na farme Samuela Jurkoviča v Sobotišti pri Senici, nájdete pobehovať stovky sliepok vo voľnom výbehu. „Chov sliepok na vajíčka aktuálne plánujeme rozšíriť o biochov na našej najväčšej ekofarme Bos-Por Agro v Húškach na Záhorí,“ priznáva Tomáš Kohút zo Sanagra.

Otvoriť galériu
Zdroj: Sanagro

Výrobky pod značkou Sanagro v Starom Otcovi

Ak máte radi čerstvú domácu hovädzinu či jahňacinu, kvalitné mliečne výrobky či vajíčka z voľného výbehu, tak presne také nájdete nielen v družstevnej predajni Sanagro v bratislavskom Fresh Markete, ale najnovšie ich na svoje pulty zaraďuje aj maloobchodná farmárska sieť Starý Otec. Tá na Slovensku otvorila v poradí svoju už 20-tu predajňu. Určite ju poznáte, pri sortimente si dáva nesmierne záležať. „Je dokázané, že nekvalitné jedlo skracuje život, ktorý je aj bez toho krátky. Preto by nám nemalo byť jedno, aké jedlo konzumujeme. Sieť predajní Starý Otec už osem rokov prináša do domácností produkty, ktoré sa dajú charakterizovať ako poctivé,“ približuje Hans Faltys, spoluzakladateľ reťazca Starý Otec.

Otvoriť galériu
Zdroj: Sanagro

Nároky na kvalitu potravín sú vysoké

Na pultoch predajní Starý Otec, na ktoré narazíte zväčša v nákupných centrách v Bratislave, nájdete stovky chutných produktov výlučne zo slovenských fariem. Dôvod? Veterinárne štandardy sú u nás omnoho vyššie, ako v okolitých krajinách Európy. Vnútorný kódex pri výbere toho, čo umiestnia na pulty, je veľmi prísny. „Potraviny nesmú obsahovať farbivá či konzervanty, ktoré sú považované za karcinogénne, alebo ktoré spôsobujú hyperaktivitu detí. Mäso nesmie obsahovať antibiotiká, ani rastové hormóny. Pečivo neobsahuje stužené tuky, ktoré sú plné transmastných kyselín,“ opisuje Hans Faltys priority pri hľadaní dodávateľov. „Som preto rád, že nás cesta za hľadaním výnimočných producentov priviedla aj k spoločnosti Sanagro, ktorá má na kvalitu potravín rovnako vysoké nároky, ako my a preto postupne zaraďujeme, a ešte budeme zaraďovať produkty značky Sanagro na naše pulty,“ uzavrel Hans Faltys s tým, že produkty pod hlavičkou Sanagra nájdete na pultoch Starého Otca už od nového roka.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Hoaxy zašli priďaleko.
FotoVáš Tip
Hoaxy zašli priďaleko, na ľudí číha nové nebezpečenstvo: Slovák šíri na internete strašidelnú výzvu!
Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!
Ilustračné foto
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Ilustračné foto
Na západe zúri nebezpečné ochorenie: Slovensko tento rok láme rekordy, na zozname pacientov sú len tínedžeri
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Aktualizované
Fico odhalil plány: Koho navrhnú na post eurokomisára za Slovensko? Má to byť tento muž
Nájdete všetkých psíkov, ktorí majú zatvorené aspoň jedno oko?
Slováci, potrápte si hlavičky: Koľko psíkov má na obrázku zatvorené aspoň jedno oko?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Splnili sme sľub, vyhlásil Fico: Seniori si po novom prilepšia k dôchodku
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore