Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.12.2020 20:50 | Šport | Hokej

Košice zničili lídra tabuľky: Popradu nastrieľali päť gólov v prvej tretine

Hokejisti HK Poprad prehrali v utorok vo východniarskom derby na domácom ľade s HC Košice 2:6 v dohrávke 8. kola hokejovej Tipos extraligy.

Domáci Popradčania odštartovali duel obrovskou chybou, po ktorej sa do situácie 2 na nikoho dostala dvojica Réway a Michal Chovan. Prvý menovaný bez väčších problémov otvoril skóre zápasu. V ďalších minútach prežili "oceliari" klinickú smrť. Poprad totiž dostal možnosť presilovky 5 na 3 na takmer sto sekúnd. "Kamzíci" ju zahrali veľmi vlažne a bez nápadu. Z chuti si zastrieľal hlavne Haščák, ale nemieril presne. Keď hostia prežili aj ďalší pokračujúci dvojminútový trest, spustili na ľade uragán.

Po vylúčení Haščáka sa v prvej presilovej hre hostí presadil tečom Klhůfek. Na konci 15. minúty predviedol peknú individuálnu akciu Frič a brankár Popradu Rychlík sa porúčal z bránky. Jeho náhrada Tomáš Vošrvda sa ani poriadne nerozcvičil a inkasoval hneď z prvej strely. Dôraz pred jeho bránkoviskom predviedol Vrábeľ s Bellušom, ktorý poslal puk z ťažkej pozície do odkrytej časti brány. Fiasko domácich pokračovalo ďalej. Hostia trestali aj druhé vylúčenie Popradu v prvej tretine. Z ľavého kruhu sa v 17. minúte trafil Bruno Mráz a "kamzíci" odchádzali do kabín s hrozivým mankom 0:5.

Obrana Popradu stála na hlinených nohách aj v úvode druhej tretiny. Fričovu strelu zastavil Vošvrdov betón. Domáci sa snažil vrátiť do zápasu. Haščákove zakončenie skončilo iba na konštrukcii bránky. V 31. minúte skóre ukazovalo hrozivých 0:6. Z medzikružia sa presadil druhýkrát v zápase hosťujúci Bruno Mráz. Korekcia zo strany domácich prišla na konci 37. minúty. Po vzorovej kombinácii Skokana si s nepriestrelným Riečickým poradil najlepší strelec ligy Marcel Haščák.

 

Úvod tretej tretiny patril Popradu. Veľkú šancu spálil Svitana po prihrávke Brejčáka. Riečický nedovolil domácim vrátiť sa do zápasu. Košice predsalen inkasovali. Stalo sa tak v 48. minúte počas vylúčenia Baráneka. Pred hosťujúcou bránkou dobre clonil Tavi s Bjalončíkom a Dalhuisenova strela doplachtila až do šibenice - 2:6. Desať minút pred koncom riadnej hracej doby mali domáci k dispozícii znova dlhú presilovku o dvoch hráčov, s ktorou naložili rovnako ako s tou v prvej tretine. Na opačnej strane opäť po hrubej chybe popradskej obrany zazvonil na hornú žŕdku bránky Jokeľ. Košice si napokon vysoké víťazstvo na ľade lídra tabuľky postrážili.

HK Poprad - HC Košice 2:6 (0:5, 1:1, 1:0)
Góly: 37. Haščák (Skokan, Brejčák), 48. Dalhuisen (Haščák, Skokan) - 6. Réway (Chovan, Mráz), 14. Klhůfek (Chovan), 15. Frič (Pavlin), 16. Belluš (Vrábeľ), 17. Mráz (Chovan, Klhůfek), 31. Mráz (Belluš, Pavlin). Rozhodovali: Stano, Tvrdoň – Synek, Stanzel, vylúčení: 6:8, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, bez divákov.

HK Poprad: Rychlík (15. Vošvrda) – Drgoň, Repe, Brejčák, Dalhuisen, Česánek, Hudec, Kramár, Hajnik - Haščák, Skokan, Svitana - Handlovský, Preisinger, Vandas – Livingston, Zagrapan, Tavi - Matej Paločko, Bjalončík, Matúš Paločko
HC Košice: Riečický - Baránek, Pavlin, Růžička, Michalčin, Deyl, Slovák, Cibák, Novota - Michal Chovan, Mráz, Réway - Klhůfek, Pospíšil, Frič - Jokeľ, Vrábeľ, Belluš – Krasničan, Havrila, Nagy
      

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu