Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.12.2020 00:00 | Správy | Servis | Trh práce

Kto sa môže tešiť na 13. plat? Najväčšie firmy Slovenska povedali, či odmenia zamestnancov

Vianoce patria k finančne najnáročnejším obdobiam roka vždy, ale tento „koronarok“ je pre mnohých ťažký už od marca.

Lidl - Tomas Bezák

- V tomto roku sme investovali viac ako 2 milióny eur do benefitov pre našich zamestnancov. Zamerali sme sa na ich zdravie, ktoré je pre nás prvoradé. Každý jeden si mohol vybrať atraktívne darčeky podľa vlastných preferencií až do výšky 270 €. Zamestnanci, ktorí u nás pracujú viac ako 12 mesiacov, môžu získať príspevok 200 € na penzijné pripoistenie. Kolegyniam a kolegom v prvej línii sme vyplatili špeciálnu odmenu za ich nasadenie v neľahkom období. Každý v Lidli dostane vianočný darček v hodnote 45 €, ktorý pozostáva z nákupnej poukážky a z našich produktov.

 

Slovenská sporiteľňa - Michal Kopecký

- Okrem letného trinásteho platu dostávajú naši zamestnanci aj ročné odmeny za dosiahnuté výsledky. Tie však vyplácame až v máji po uzatvorení koncoročných hospodárskych výsledkov. V decembri zamestnancom vyplatíme ročný príspevok na regeneráciu pracovnej sily vo výške 220 eur. Aj to je súčasťou rozsiahleho balíka benefitov, vďaka ktorým sme dlhodobo vyhodnocovaní ako najatraktívnejší zamestnávateľ vo finančnom sektore na Slovensku.

 

Poštová banka - Lýdia Žáčková

- Zamestnancov  odmeňujeme za nadštandardný výkon a podľa výsledkov banky dvakrát do roka. Máme nastavené benefity počas celého roka, jedným z najobľúbenejších je 10 dní voľna nad rámec zákonnej dovolenky, ďalej benefitný program, kde si môžu vybrať z množstva ponúk zdravotnej starostlivosti, relaxu, ubytovania, starostlivosti o krásu atď.

 

365.bank - Linda Valko Gáliková

- V 365.bank dostávajú zamestnanci odmeny počas celého roka na základe ich výkonu. Plošné odmeny sú vyplácané dvakrát do roka, ich výška je stanovená podľa osobného výkonu zamestnanca a s ohľadom na dosiahnuté obchodné výsledky banky. Rovnako majú možnosť využiť aj viaceré nefinančné benefity, ako aj dovolenku navyše a podobne.

 

Union - Beáta Dupaľová Ksenzsighová

- Nie, 13. ani 14. plat v našej spoločnosti nevyužívame. K celoročne využívaným benefitom však patrí flexibilná pracovná doba, možnosť pracovať z domu, dni voľna navyše, príspevky na regeneráciu, zľavy z produktov spoločnosti, zvýšený príspevok na stravovanie, benefity súvisiace so zdravotnou starostlivosťou.

 

IKEA Bratislava - Michal Svienty

- IKEA nevypláca 13. a 14. platy zamestnancom, pretože máme zavedený iný unikátny výkonnostný odmeňovací systém. Benefity poskytujeme celoročne: príplatky za prácu počas víkendu a počas nočných zmien vyššie ako stanovujú zákonné predpisy, benefit karta v hodnote 400 €. Zároveň každému zamestnancovi odovzdávame vianočný balíček v hodnote 150 €.

 

Dôvera - Matej Štepiansky

- Zamestnancom je vyplácaný 13. a 14. plat v závislosti od plnenia vopred stanovených celofiremných kritérií. Vzhľadom na dopady pandémie je však už dnes jasné, že stanovené ciele na rok 2020 nebudú splnené, čo sa, samozrejme, odzrkadlí aj na znížení bonusu. Každý zamestnanec dostane od zamestnávateľa praktický vianočný darček.

 

O2 - Tereza Molnár 

- Odmeny u nás nie sú časovo viazané na Vianoce. Máme vlastný systém odmeňovania, v ktorom sú odmeny vyplácané na základe výsledkov dvakrát ročne. Samozrejmosťou sú mikulášske balíčky pre deti a využiteľný vianočný darček pre zamestnancov. Tradične je u nás veľkou udalosťou tematická vianočná párty, ktorú tento rok, samozrejme, zodpovedne nahradíme online alternatívou.“ 

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: jm, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!