Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.12.2020 12:07 | Šport | Šport mix
Foto

Vlhová a spol. to už nevydržali: Je KONIEC, dvanásť rokov trápenia stačilo!

Revolúcia v slovenskom lyžovaní. Naša najväčšia lyžiarka hviezda Petra Vlhová (25) sa rozhodla pre vážny krok - ukončuje členstvo v Slovenskej lyžiarskej asociácii (SLA).

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

"Piati zo šiestich členov predsedníctva alpských disciplín spolu so 46 športovými klubmi, ktoré v sebe združujú 1 317 členov, ukončujú členstvo v SLA. Členstvo ukončuje nadpolovičná väčšina zjazdárskych klubov, ktorá predstavuje takmer 40-percent členskej základne SLA. Dôvodom je dlhodobé neriešenie, ignorovanie a absencia skutočne korektného zásahu činiteľov štátu, čo nás doviedlo na okraj priepasti, do ktorej padá slovenské lyžovanie,” uviedla na utorkovom brífingu Jana Palovičová, poverená vedením športového odvetvia alpských disciplín SLA.

"To, čo sa dlhodobo deje v slovenskej lyžiarskej asociácii, nemá zo športom, ani s národom, ani asociačným aspektom nič spoločné. Môžem s plnou vážnosťou a zodpovednosť potvrdiť slová bývalého prezidenta SLA Františka Repku, ktorý ako dôvod svojej rezignácie uviedol, že v rámci predsedníctva SLA dochádza k účelovej manipulácii s informáciami, zo strany prezidenta a viceprezidentov dochádza tiež k ovplyvňovaniu členov predsedníctva SLA, presadzovaniu ich osobných názorov a záujmov,” dodala Jana Palovičová.

Z národnej lyžiarskej asociácie neodchádza len úsek alpských športov, ale aj skokanské a bežecké disciplíny.

 

"Trápim sa dvanásť rokov. Som rád, že by sa malo niečo udiať. Štát by si mal uvedomiť, že nás nemôže riešiť jeden človek a ešte k tomu Talian. Musí to skončiť. Musí začať riešiť šport, deti, juniorov,” povedal pre tvnoviny.sk Igor Vlha.

SLA už nemá štatút národného športového zväzu

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky odobralo Slovenskej lyžiarskej asociácii (SLA) štatút národného športového zväzu. Slovenské lyžovanie bude po dohode s Medzinárodnou lyžiarskou federáciou dočasne patriť pod správu Slovenského olympijského a športového výboru. A to až dovtedy, kým sa nevymenuje nový národný športový zväz, ktorý by reprezentoval záujmy lyžiarskej rodiny na Slovensku.

"Boj za očistu Slovenska pokračuje a aj šport nie je výnimkou. Ak by orgány kontroly v športe fungovali tak, ako by mali a hrubo nezanedbávali svoju prácu a povinnosti, nemuselo by dochádzať k toľkým podnetom, či nezodpovedaným otáznikom. V SLA to už zašlo tak ďaleko, že takmer celé lyžiarske hnutie je rozhodnuté opustiť svoju národnú lyžiarsku asociáciu a prestúpiť do nového Zväzu slovenského lyžovania. Sú to zástupcovia jednotlivých lyžiarskych disciplín, lyžiarske kluby so svojou základňou a aj reprezentanti na čele s Petrou Vlhovou. Aj preto sa vlak nakoniec pohol a Ministerstvo školstva odoberá SLA štatút národného športového zväzu," informoval vládny splnomocnenec pre šport Karol Kučera na svojom facebookovom profile.

Kučera pridal aj želanie pre všetkých lyžiarov Slovenska na čele s líderkou Svetového pohára Petrou Vlhovou. "Želám celej lyžiarskej obci, aby sa ich tento negatívny priebeh dotkol čo najmenej. Najmä Petre Vlhovej, ktorá má fantasticky rozbehnutú sezónu a potrebuje sa sústrediť na svoju prípravu a výkony, aby nás mohla čo najlepšie reprezentovať," dodal niekdajší skvelý tenista.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Poľský premiér Donald Tusk
Tusk: Poľsko musí zlepšiť protivzdušnú obranu, aby bolo bezpečné ako Izrael
Ilustračné foto
Dvaja manželia kruto zabili svoje ženy: Ľudia povstali, toto nebudeme tolerovať!
Na snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.
Opozícia opäť spustila kritiku: Nepáči sa im odvolanie Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!