Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.11.2020 14:34 | Správy | Domáce správy

Výpadok zdravotníkov v Kežmarku: Nemocnica musela zlúčiť oddelenia

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok eviduje aktuálne v súvislosti s novým koronavírusom výpadok spolu takmer 30 zamestnancov.

Zariadenie preto muselo pristúpiť k zlúčeniu dvoch oddelení, informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú patrí aj kežmarské lôžkové zdravotnícke zariadenie.

"K dnešnému ránu evidujeme celkovo 27 pozitívnych zamestnancov, dvaja ďalší sú v karanténe. Vzhľadom na to, že sú medzi nimi aj lekári a sestry, museli sme dočasne zlúčiť oddelenie dlhodobo chorých a interné oddelenie," uviedol riaditeľ nemocnice Viktor Halíř s tým, že v zariadení sú v súčasnosti hospitalizovaní aj dvaja pozitívni pacienti.

Podľa Pavlikovej v nemocnici stále platia prísne protiepidemiologické opatrenia, zákaz návštev pacientov a dočasne je zakázaná aj prítomnosť otca či inej sprevádzajúcej osoby pri pôrode. Ako doplnila, nemocnica za uplynulý týždeň zrealizovala vo svojom mobilnom odberovom mieste 809 PCR testov, ktoré odhalili 55 pozitívnych prípadov. Ďalších 76 pozitívne testovaných osôb malo preukázať bezplatné antigénové testovanie, o ktoré za rovnaké obdobie prejavilo záujem ďalších 614 osôb.

 

Zvolen: Nemocnica pre pacientov s COVID-19 vyčlenila ďalšie lôžka

Zvolenská nemocnica vyčlenila pre pacientov s ochorením COVID-19 ďalšie lôžka. Zariadenie má k dispozícii 36 reprofilizovaných lôžok, pre aktuálnu situáciu však vyčlenilo ďalších desať. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

"K pondelkovému ránu evidujeme 36 zamestnancov pozitívnych na nový koronavírus, jedného máme v karanténe. Na oddelení pre pacientov s týmto ochorením poskytujeme zdravotnú starostlivosť za prísnych protiepidemiologických opatrení 32 pacientom, traja si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu," uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá.

Bezplatné testovanie na ochorenie COVID-19 antigénovými testami je aj pri nemocnici vo Zvolene. Miesto je zriadené pri poliklinike vedľa detského pavilónu. "Minulý týždeň otestovali 551 záujemcov, 17 z nich malo pozitívny výsledok," spomenula hovorkyňa.

Vo zvolenskej nemocnici od konca septembra platí zákaz návštev pacientov. Z preventívnych dôvodov trvá tento stav aj naďalej, aby sa medzi ľuďmi nešíril nový koronavírus.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Ukrajina zverejnila počet nezvestných: To číslo trhá srdce! Smutné slová Kyjeva
Zarážajúci moment zo Španielska: Fanúšik požiadal hráča o dres, ten si vypýtal peniaze!
Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?
Speváčka a vášnivá astrologička Marcela Laiferová
Úprimná rada astrologičky Marcely Laiferovej: Chcete byť ŠŤASTNÍ? Viem, ako na to
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?
Siamské dvojičky Daisy a Violet Hiltonové.
Krutý osud siamských dvojičiek: Violet žila s mŕtvou sestrou niekoľko dní! Matka ich predala a... Trpké detaily ich života
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Vypadnutie Jána Tribulu z Let’s Dance: Redaktor prišiel o ofinu aj o všetky nervy!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!
Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí
Michal Šimečka a Robert Fico
Progresívne Slovensko kritizuje Fica: Premiér hovorí a koná ako geopolitický analfabet
42-ročná kameramanka Halyna Hutchinsová a americký herec Alec Baldwin.
Foto
Padol rozsudok v prípade zastrelenia kameramanky († 42): ZLÁ správa pre Aleca Baldwina!
(ilustračné foto)
Úplný zákaz fajčenia? Krajina plánuje zaviesť prelomovú vec! Pozrite sa, o čo ide