Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Nad lyžovačkou visí otáznik, Slováci sa zariadili po svojom: Aha, čo sa dialo v Tatrách

Ľudia si prišli užiť zimné radovánky. Aj keď do oficiálneho začiatku meteorologickej zimy je ešte ďaleko a otvorenie zimnej sezóny by sa mohlo uskutočniť o niekoľko dní, svah Interski na Štrbskom Plese bol počas víkendu plný ľudí.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Lyžiari, snoubordisti, sánkari, bobisti aj turisti si užívali technický sneh a slnečné lúče plným priehrštím. Zimnú sezónu plánujú otvoriť vo Vysokých a Nízkych Tatrách už 4. decembra. Ako to bude naozaj, to nezávisí len od poveternostnej, ale najmä od epidemiologickej situácie. Bežní smrteľníci si však počas posledného novembrového víkendu otvorili sezónu sami - aj bez vlekov a lanoviek.

Na Štrbské Pleso si prišli užiť snehovú nádielku ľudia z celého Slovenska. Na svahu Interski, ktorý je už z veľkej väčšiny pokrytý technickým snehom, sa lyžovalo, bežkovalo, jazdilo na snoubordoch i na sánkach. „Bolo to najmä o radosti detí, ktoré s rodičmi využili pripravený sneh na zjazdovkách na prvú guľovačku a sánkovačku v prírode,“ tešil sa z ľudí na svahu hovorca TMR Marián Galajda. „Zima sa blíži, podľa predpovedí by nám mala pomôcť aj Perinbaba, takže dúfame, že štát spolu s prevádzkovateľmi čím skôr nastaví také pravidlá, aby si ľudia mohli užiť bezpečnú zimnú dovolenku vrátane lyžovačky.“

 

Bola to zábava

Rodinka z Košíc sa prišla s dvoma malými dcérkami zabaviť na boboch. „Na Štrbskom Plese bolo dosť snehu na to, aby sme sa dokázali vyšantiť s dcérkami Kristínkou (5) a Klárkou (10). Nemôžeme predsa stále sedieť doma,“ tešili sa z príjemnej zimnej pohody mamička Zita (39) a otec Martin (39). Neďaleko nich si postavili prekážkovú dráhu mladí snoubordisti.

Usmiata Laura (22) sa priznala, že na snehu je túto sezónu prvýkrát: „Nemohla som to už vydržať. Kamaráti sa chválili fotkami a zážitkami na snehu, tak som to išla vyskúšať aj ja. Ktovie, aká bude zima a aké budú najbližšie dni.“ Na kopci sme stretli aj rodinu, ktorá v máji ušla pred koronou z ostrova Maurícius na Slovensko. Miloš (46) a Lenka (39) zobrali syna Alaina (5) na svah a ten sa nevedel nasýtiť bielej nádhery. „Dnes prvýkrát v živote videl a zažil sneh. Najprv nevedel, čo to je, a keď zistil, čo všetko sa s ním dá robiť, nevedel prestať,“ prezradila mama Lenka.

Odštartuje sezóna až 10. januára?

Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal sa vyjadril, že je ohľadne otvárania slovenských lyžiarskych stredísk čoraz pesimistickejší. Tvrdí, že prichádzajú signály napríklad z Nemecka a Francúzska, že sezóna by sa mohla oficiálne začať až 10. januára 2021. Minister deklaruje, že Slovensko nepôjde proti prúdu, keďže medzi krajinami existuje dohoda, že si nebudú navzájom kradnúť turistov a umelo zvyšovať mobilitu obyvateľstva. Ministerstvo pripravilo návrh, za akých podmienok by sa naše strediská mohli otvoriť. „Je to celé postavené najmä na testovaní v kombinácii s opatreniami,“ uviedol minister s tým, že detaily nechce prezrádzať skôr, ako sa s materiálom oboznámi pandemická komisia a krízový štáb.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: iglu, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám