Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.12.2020 16:05 | Prominenti | Domáci Prominenti

Šampión MMA Samuel Krištofič si v detstve prešiel peklom: Bitka v klietke je oproti domácemu násiliu pohoda!

Československá organizácia OKTAGON pred pár rokmi preslávila zmiešané bojové umenie MMA aj v našich končinách.

Z pomerne neznámeho športu sa stal fenomén. Drsní chlapi, ale aj ženy, predvádzajú v klietke najbrutálnejšie zápasy spomedzi všetkých športov. Za každým aktérom OKTAGONU sa skrýva silný životný príbeh, ktorý teraz vychádza na svetlo sveta v novej knihe OKTAGON Bez frází. Bojovníci, ale aj zakladatelia tejto zápasníckej organizácie v nej vlastnými slovami a bez škrupúľ opisujú svoju často bolestivú cestu k MMA. Silný životný príbeh si so sebou nesie šampión tunajšej bojovej scény, Slovák Samuel Krištofič (31), v klietke známy ako Pirát.

„Ako dieťa som nemal nádej, len som čakal, čo bude, až uvidím svojho otca. Väčšinou prišiel domov ožratý, urobil dusno a zbil nás. Moju mamu, moje dve sestry, mňa. Nechápal som, prečo to robí. Fajn, pokojne si chlasci, ale prečo nám musíš ubližovať? Prečo svojej krvi robíš to, čo by málokto urobil aj svojim nepriateľom? Ako vôbec môžeš? Prísť, všetkých zmlátiť, a potom sa nám ráno triezvy pozerať bez problémov do očí?“ začína svoju spoveď v knihe bojovník, ktorý si ako dieťa prešiel peklom.

Otvoriť galériu

Na veľa pekných zážitkov si nespomína a, bohužiaľ, výnimkou neboli ani najkrajšie sviatky v roku. Kým v iných rodinách bolo cítiť pokoj a počuť šťastný smiech, u nich doma sa často ozýval plač. „Otec mal zhodou okolností narodeniny na Štedrý deň a nemôžem spomínať, že som mal veselé Vianoce. Nič také nepoznám. Namiesto Ježiška som videl opitého tatka, bezradnú mamu a nešťastné sestry.“

 

Päsťou proti otcovi

Pre otcovu závislosť často nemali peniaze ani na to najzákladnejšie. Jedlo. „Párkrát som sa mu ako malý chlapec postavil. Dal som mu päsťou, ale dopadol som vždy oveľa horšie. Robil murára, mal ruky ako lopaty a veľkú silu. Hodil ma napríklad na posteľ, dal mi dve bomby a ja som s tým nič nezmohol.“ O tom, že má otca alkoholika a tyrana, sa hanbil niekomu povedať.

Dlho svoje trápenie v sebe dusil a o tom, čo sa odohráva za zatvorenými dverami ich bytu, nikto netušil. „Keď otec nebol opitý, bol iný človek. Ľudia v Bernolákove si ho vážili. Počúval som, ako o ňom ostatní hovoria, že je dobrý chlap a dobrý kamarát.“ Samo o svojom ťažkom príbehu prehovoril, keď vyhral druhú sériu reality show OKTAGON Výzva. „Veril som, že ak ľudia uvidia vrcholového športovca, ktorý sa s touto situáciou dokázal vyrovnať, môže im to pomôcť,“ spomína.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Kollárová, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!