Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.11.2020 14:16 | Správy | Domáce správy

Čo s deťmi, ktoré rodičia odmietnu dať pretestovať? Krajniak má nápad

Deti rodičov, ktorí by nesúhlasili s ich otestovaním na prítomnosť nového koronavírusu, by mohli vo vzdelávaní pokračovať naďalej dištančnou formou.

V relácii RTVS Sobotné dialógy to uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina). Systém výučby by sa podľa neho dal nastaviť aj tak, aby sa hodina realizovala prezenčne aj dištančne zároveň. Jeho oponent v diskusii, nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR pôsobiaci v strane Hlas-SD Erik Tomáš, by sa však namiesto testovania detí a ich príbuzných radšej priklonil k otváraniu škôl tam, kde to dovoľuje epidemiologická situácia.

"Školy, ktoré sa teraz idú pretestovať spolu s rodičmi a príslušníkmi domácností - tam je ľudí viac ako jeden milión, možno 1,5 milióna, a ja to veľmi podporujem," povedal Krajniak na margo toho, že riešeniami situácie s pandémiou nového koronavírusu sú buď len lockdown, alebo masívne plošné testovanie. Ako pozitívny príklad uviedol testovanie v zariadeniach sociálnych služieb (ZSS), kde plošné testovanie rezort práce vykonáva od septembra v pravidelných intervaloch. "Na základe toho sa nám darí zachytávať tie ohniská oveľa skôr, ako by sa rozrástli do vážnejších priebehov," spresnil.

Ako uviedol Tomáš, on by sa v kontexte otvorenia škôl prikláňal skôr k semaforu z dielne šéfa rezortu školstva Branislava Gröhlinga (SaS). "Že tie školy by sa otvárali podľa toho, v akom regióne je aká úroveň nákazy," dodal Tomáš s tým, že to však ministrovi podľa jeho slov "zhodil zo stola" premiér Igor Matovič (OĽANO) pre koaličné nezhody so stranou SaS. Podľa Tomáša by sa z toho nemala robiť revolúcia, deti na prvom stupni základných škôl do školy chodia a poslanec tvrdí, že on nejakú zvýšenú nákazu nebadá.

 

Diskutéri sa vrátili aj k návštevám predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) v nemocnici. Tomáš kritizoval, že si Kollár v čase zakázaných návštev v nemocniciach do izby "vodí dámske návštevy". "Tie dámske návštevy, to boli opatrovateľky, to boli často dámy v rokoch," reagoval Krajniak.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!