Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.11.2020 21:14 | Šport | Hokej

Belasí zvíťazili na zvolenskom ľade až po nájazdoch, oceliari rozobrali Bystricu

Hokejisti HC Košice zvíťazili v piatkovom zápase 17. kola Tipos extraligy nad Banskou Bystricou 7:3.

Úvodná tretina sa skončila v prospech Banskobystričanov, keď z priestoru tesne pred bránkou skóroval Joshua Winquist. Domáci tím však dokázal v druhej tretine prevážiť misky váh na svoju stranu. Tridsaťdeväť sekúnd po začiatku druhej tretiny vyrovnal Bruno Mráz a do vedenia poslal "oceliarov" v presilovke v 28. min Pavel Klhůfek.

Dvojgólový náskok zaistil domácim prvýkrát takmer presne v polovici duelu Michal Chovan. Banská Bystrica sa v ďalšom priebehu dvakrát priblížila na rozdiel jediného gólu. Martin Faško-Rudaš znížil na 2:3 v 34. min a v 55. min aj Filip Vašaš na 3:4. Lenže záverečná päťminútovka patrila Košiciam a zásluhou troch gólov v nej im napokon patrili tri body.

Hokejisti Dukly Trenčín zvíťazili v 17. kole Tipos extraligy nad HC Nové Zámky 5:4 po predĺžení.

 

Trenčania začali proti tímu z vrchných poschodí tabuľky aktívne. Už v prvom striedaní sa v šanci ocitol Drew Shore, ale Kiviaha neprekonal. V 6. minúte Västilä našiel pred bránkou na pravom kruhu Giľáka, ktorý nenašiel priestor na prestrelenie Valenta. O jediný gólový moment sa v prvej dvadsaťminútovke postarali domáci. V 14. minúte počas presilovej hry o dvoch hráčov Aldersonovi dobre nesadil puk. Odrazil sa k Ackeredovi, ktorý prestrelil gólmana.  

V úvode prostrednej časti hry sa hral vyrovnaný hokej. V 27. minúte potiahol puk po krídle Hecl. Prihral na opačnú stranu, kde sa po dorážke presadil Chromiak. Zdalo sa, že domáci majú nakročené za víťazstvom. V polovici stretnutia Drew Shore neprekonal Kiviaha a udreli hostia. V presilovej hre sa presnou strelou z ľavého kruhu prezentoval Holovič. Aktivita hostí naberala na intenzite. V 35. minúte Valent vyrazil strelu Romana iba pred seba a Bajtek ponad ležiaceho brankára vyrovnal.

V závere druhej tretiny sa dokonca Nové Zámky dostali do vedenia. Rozhodca signalizoval vylúčenie hráča Dukly, Giľak poslal krížky pas na Holoviča, ktorý prekonal presúvajúceho sa Valenta.  Úvod poslednej tretiny patril Trenčínu. Hecl prihral rozbehnutému Stachovi, ktorý šiel sám na brankára a bekhendovým zakončením vyrovnal. Domáci sa z nerozhodného stavu netešili dlho. Už o štyri minúty Valent vyrazil ľahkú Bajtekovu strelu. Obrana nepokryla Rogoňa, ktorý ponad bezmocného brankára skóroval.

V závere zápasu sa domácim podarilo poslať stretnutie poslať do predĺženia. Bokrošovu strelu Kiviaho neudržal a puk do siete dorazil Kettunen. V predĺžení rozhodol už po 30 sekundách Ackered. Ten zobral zodpovednosť na seba, prekorčuľoval celé klzisko a strelou spoza obrancu zabezpečil Trenčínu dva body.

Hokejisti HKM Zvolen prehrali v 17. kole Tipos extraligy so Slovanom Bratislava 2:3 po predĺžení a nájazdovom rosztrele. V prvej tretine boli lepší na ľade hostia. Mali pohyb, boli aktívnejší a vytvorili si aj viac šancí. Už v prvej minúte sa pekne natlačil pred bránku Ranford, ale Rahma nepokoril. Domáci mohli skórovať v dvoch presilovkách, v prvej mali dve dobré možnosti, najprv Mikúš mieril vedľa odkrytej bránky a potom Kelemen po preštrikovaní sa dopredu stroskotal na Makarovovi, ktorý sa po zranení vrátil medzi žrde.

Slovanisti v hre piatich proti piatim dominovali a išli do vedenia po strele Štajnocha a pohotovej dorážke Harrisa. Tento hráč mohol skórovať aj v následnej presilovke a vyložené šance nevyužil ani ďalší legionár v bratislavskom tíme O'Donnell – a to až dvakrát. Domáci pohrozili Helewkom z dorážky, no skóre do prestávky nemenili.

V strednom dejstve hrozil najprv Slovan v presilovke, gólové príležitosti pred Rahmom nevyužili Zigo a Kundrík. Na opačnej strane už pri rovnovážnom počte mali dobré možnosti Bondra a Nuutinen. Hostia potom nevyužili presilovku a hra sa vyrovnala. Zvolen dokázal miestami zatlačiť súpera a v 29. minúte strieľal Melancon z pravej strany do žŕdky. Bratislavčania sa tiež vedeli dostať do šancí, Jendek neuspel zoči – voči gólmanovi HKM a v presilovke Harris mieril zblízka tesne vedľa. Góly padli v závere tretiny počas zvolenskej presilovky. Na 0:2 zvýšil po úniku a bekhendovom blafáku Ranford a na 1:2 potom znižoval z prečíslenia spomedzi kruhov Puliš, keď vymietol ľavý horný roh svätyne Makarova.

V poslednej dvadsaťminútovke si najprv zahrali oba tímy presilovky, v nich sme šance nevideli, hoci hostia mali tlak na rozdiel od domácich. Hralo sa dôrazne na oboch stranách, Zvolen sa snažil vyrovnať a mal k tomu blízko v 51. minúte, keď v početnej výhode nebezpečne zakončovali Stupka a McPherson. S pribúdajúcim záverom hrali Slovanisti viac takticky a nevyplatilo sa im to, pretože po nahodenom puku od modrej z hokejky Puliša sa ujal teč Mikúša vo vzduchu a bolo 2:2.

Na konci riadneho hracieho času mali viac fyzických síl hráči spod Pustého hradu a mohli otočiť duel vo svoj prospech, veľkú šancu mal Stupka, Makarova zastúpil obetavý Štajnoch. Na opačnej strane však po veľkej chybe Mikúša nedokázal skórovať sám pred Rahmom Kytnár.

V predĺžení nebola núdza o gólové príležitosti na oboch stranách v hre troch proti trom, na domácej ich nevyužili Nuutinen a Helewka, na hosťujúcej v úniku Ranford. Rozhodnutie tak priniesli samostatné nájazdy a v nich zaznamenal víťazný zásah Ranford v štvrtej sérii, keď sa nik nepresadil z piatich zvolenských exekútorov.     

HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 7:3 (0:1, 3:1, 4:1)
Góly: 21. B. Mráz (Pavlin, Michal Chovan), 28. Klhůfek (Michal Chovan, Réway), 31. Michal Chovan (D. Růžička), 44. Klhůfek (Pospíšil, Krasničan), 56. Michal Chovan (Réway, Pavlin), 58. B. Mráz (Baránek, Michal Chovan), 59. Pospíšil (Klhůfek, Jenyš) - 4. Winquist (Faško-Rudáš, Lamper), 34. Faško-Rudáš (Vašaš), 55. Vašaš (Tamáši, Vybiral). Rozhodovali: Žák, Štefik – Stanzel, Šoltés, vylúčení: 8:11 na 2 min, navyše Jenyš (Košice) 10 min za nešportové správanie sa, presilovky 1:1, oslabenia: 0:0.
HC Košice: Sedláček – Baránek, Pavlin, D. Růžička, Michalčin, Deyl, T. Slovák, Cibák, Mudrák – Michal Chovan, B. Mráz, Réway - Klhůfek, M. Pospíšil, Jenyš – O. Jokeľ, Eliaš, Milý – Frič, Havrila, Krasničan
HC'05 Banská Bystrica: Rabčan (31. Vay) – Brejčák, Ďatelinka, Drew, Breton, A. Žiak, Demo, Biro, Petrinec – Vašaš, Tamáši, Vybíral - P. Lamper, Winquist, Faško-Rudáš – Sojka, Šimun, Výhonský – K. Gabor, O. Giertl, Sarvaš

Dukla Trenčín – HC Nové Zámky 5:4 pp (1:0, 1:3, 2:1 – 1:0)
Góly: 14. Ackered (Alderson, N.Shore), 27. Chromiak (Hecl, Stacha), 41. Stacha (Hecl, Bokroš), 57. Kettunen (Bokroš, Valach), 61. Ackered (N. Shore) – 32. Holovič (Drtina, Giľák), 35. Bajtek (Obdržálek), 39. Holovič (Roman, Giľák), 45. Rogoň (Jurík)  Vylúčení na 2 min: 6:5, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, hralo sa bez divákov. rozhodovali: Snášel, Baluška – Kacej, Durmis Trenčín: Valent – Lemcke, Ackered, T.Bokroš, Stacha, Rajnoha, E.Švec, Ilenčík, Honzer – D.Shore, N.Shore, Okuliar – Chromiak, Valach, Hecl – Alderson, Kettunen, Kukuča – Ferényi, J.Švec, Krajč
Nové Zámky: Kiviaho – P.Mikuš, Hain, Västilä, M.Roman, Ordzovenský, M.Drtina, Šeliga – Obdržálek, Seppänen, Bajtek – Okoličány, Holovič, Števuliak – J.Jurík, Embrich, Rogoň – Giľák, Ondrušek, S.Rehák

HKM Zvolen – HC Slovan Bratislava 2:3 pp a sn (0:1, 1:1, 1:0 – 0:0, 0:1)
Góly: 40. Puliš (Stupka, Mikúš), 53. Mikúš (Puliš, R. Bondra) - 11. Harris (Štajnoch, Gašpar), 39. Ranford (Gašpar), 65. Ranford (rozh. sam. nájazd). Rozhodovali: Hronský, Műllner – Šefčík, J. Konc ml., vylúčení na 2 min: 5:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, vyššie tresty: Harris (Slovan) 10 minút za vrazenie na mantinel, bez divákov.
Zostavy:
Zvolen: Rahm – Kubka, Hraško, Melancon, Ivan, Hatala, Betker, Meliško – Kelemen, Helewka, Stupka - Nuutinen, Zuzin, McPherson - Puliš, Mikúš, R. Bondra – Tibenský, Viedenský, Ďuriš
Slovan: Makarov – Sersen, Ališauskas, Bačík, Štajnoch, J. Valach, Lee, Maier – Ranford, Kytnár, Studenič – Kundrík, Bortňák, S. Petráš – Jendek, Urbánek, Zigo - Gašpar, Harris, O'Donnell

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Strašná spúšť v Stropkove: Postavia v osade byty? Takmer 50 ľudí nemá strechu nad hlavou
Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj.
Pre Ameriku má drsný odkaz Rusko aj Zelenskyj: Prichádza pomoc príliš neskoro?!
Slováková zostala zhrozená po tom, ako zbadala izbu.
Nela Slováková ZHROZENÁ po ubytovaní v luxusnom hoteli: Ty p*čo, povraciam sa! Za TOTO zaplatila 800 eur na noc
Vodič vošiel do protismeru a spôsobil nehodu.
Foto
Z auta ostala kopa šrotu: O tom, čo sa stalo, nemohol vodič tušiť! Môže sa to stať každému
(ilustračné foto)
Chráňte svojich psíkov! Šíri sa NÁKAZA srdcovým červom: Desivé, čo parazit spôsobuje
(ilustračné foto)
Tínedžerka na východe mala chlapcovi zaplatiť za sex: Láska za 3 eurá so šokujúcim záverom!
Magda Šebestová (38).
FotoVáš Tip
Desivá NEHODA missky Šebestovej: Chvíľa nepozornosti ju stála veľa! S TÝMTO sa môže rozlúčiť
(ilustračné foto).
Špecializovaný trestný v kauze Rapid Life: Oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho?
(ilustračné foto)
Ukrajine sa podarila veľká vec! Hlásia úspech: Rusi budú zúriť
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Šutaj Eštok o novom riaditeľovi ÚIS: Táto vec mu od jeho nástupu robí radosť
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
VIDEO Otrasný prípad: Žena do banky dotlačila mŕtvolu svojho strýka! Chcela získať pôžičku
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka pri príležitosti Dňa narcisov: Dobrovoľníkom a podporovateľom vyjadrila vďaku