Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.11.2020 13:00 | Správy | Domáce správy

Čo sa dialo v Kollárovej izbe? Prehovorila jeho exmanželka Rezešová: Pravda o konflikte so sestričkami

Napriek tomu, že sú návštevy počas pandémie zakázané, boli šéfa parlamentu Borisa Kollára pozrieť koaliční partneri a najnovšie vysvitlo, že za ním pravidelne chodili aj dámske návštevy, vrátane jeho exmanželky Lindy Rezešovej (41).

Chodili ste po trakte bez ochranných pomôcok?

- Bez rúška nevyjdem z tej izby ani na chodbu. Nonstop si dezinfikujeme ruky, nonstop nosíme rúška. Všetci. Aj rehabilitačné sestry, ktoré tu chodia cvičiť, aj lekári, aj my, ktorí sa tu striedame v starostlivosti o Borisa.

O koľkej ste tam chodili? Prichádzali ste do nemocnice na návštevu aj v noci?

- To nie je návšteva. Nedá sa, aby tu bol jeden človek 24 hodín v kuse, pretože sa potrebujete niekoľko hodín aj vyspať, potrebujete chodiť do práce, takisto má každý z nás rodinu alebo deti, manžela, manželku, takže to je naozaj nemožné, aby starostlivosť zastrešoval jeden človek. Dokonca aj pre dvoch je to strašne náročné, takže preto sa tu striedame viacerí a všetci máme súhlas.

Všetci sme dostali písomné vyhlásenie od ošetrujúceho lekára o tom, že súhlasí s tým a máme povolenie od neho aj od nemocnice na to, aby sme tu tento servis pre Borisa zabezpečovali, a on mal vymenovať ľudí, ktorí môžu mať tento prístup a budú sa tu o neho starať. Čiže naozaj, keď leží, treba ho opatrne posadiť, pomaly, lebo je to sprevádzané naozaj veľkými bolesťami, postupne ho postaviť, aby sa nejakým spôsobom rozhýbal, a musí to byť za dozoru, lebo sa mu môže kedykoľvek zatočiť hlava, príde mu nevoľno od tých bolestí, čiže on naozaj nedokáže samostatne fungovať.

Kto sa chodí o neho starať, s kým sa striedate?

- Je to jeho dlhoročná kamarátka Ingrid Lučanová, brat Lučko Goga a Barbora Richterová. My štyria sa tu striedame. Osobná hygiena sa robí večer, jeho brat ho sprchuje a pomáha mu s osobnou hygienou, lebo veď sú si najbližší. Takže to s ním robí on. A on potrebuje odísť večer, niekedy je to o jedenástej, niekedy až o jednej, závisí od toho, ako sa Boris cíti, kedy má najväčšie bolesti. Lebo v tých najväčších bolestiach ho nemôže postaviť a ísť osprchovať, takže my to naozaj všetko časovo prispôsobujeme jeho potrebám.

Niekedy sa s ním nedá ani cvičiť s rehabilitačnou sestrou, pretože to kvôli bolestiam nezvláda. Je lepší deň, je horší deň. Sú časy, keď sa cíti horšie, inokedy zas lepšie. Takže nevieme to presne načasovať, že presne o ôsmej pôjde do sprchy a o šiestej dostane večeru. Veľakrát dostáva jedlo až dve hodiny po termíne, už to má studené a musíme mu to zohriať. Čiže všetko prispôsobujeme tomu, ako sa cíti. Vždy sa dohadujeme medzi sebou, kedy má prísť kto na výmenu.

Máte tam aj posteľ? Vedeli ste tam prespať?

- Je tu len gauč, takže podmienky sú obmedzené. Ale aj gauč pomôže, keď sa aspoň viem naň trocha zvaliť a oddýchnuť si tu aspoň dve-tri hodiny.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: len

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka