Spokojní nie sú len zákazníci, ale aj zhruba stovka zamestnancov! Medzi nimi aj Lucia Kraková (35) z Rožňavy. "Pracujem ako kuchárka a som tu už 1,5 roka. Baví ma to, som rada, že mám robotu. A aj slušnú plácu. Mojím obľúbeným jedlom je perkelt, ale k našim špecialitám patrí aj fazuľová polievka palóc. Dnes chystáme 79 porcií a s mojou pomocníčkou Máriou Tóthovou (64) pripravíme aj teľací perkelt," opisuje svoju prácu Lucia.
Novú technológiu prípravy hotovej stravy vedenie firiem videlo v Paríži, ale ich samotné jedlá prispôsobili našim chutiam a navyše z vlastných surovín, pretože všetko mäso je z domáceho chovu v susednom okrese Revúca.
Firma sa venuje výrobe hotových jedál s trvanlivosťou až 60 dní, pričom do nich nepridáva konzervanty. "To vďaka tomu, že využívame špeciálnu švédsku technológiu a stravníkom ponúkame až 19 druhov rôznych jedál od 4,90 do 7,90 za 360 gramovú porciu. Vyrábame aj múčne jedlá, parené buchty a knedle. V zime navyše varíme huspeninu. Kríza nás teda nezasiahla a výrobu plánujeme rozširovať," uviedla konateľka Nikoleta Legnárová.
Druhá firma bez karcinogénnych dusitanov a bez akýkoľvek "éčok" vyrába pre zákazníkov vyše 120 vlastných mäsových výrobkov, vďaka čomu tvorí kvalitatívnymi vlastnosťami suverénne najširší sortiment na našom trhu. Všetko zastrešuje združenie Farmfoods, ktorého výkonný riaditeľ Tomáš Németh pre Nový Čas potvrdil, že vyberajú len najkvalitnejšie domáce suroviny a záujem o ich výrobky je značný. "Predaj od augusta stúpol až o štvrtinu. Sieť našich maloobchodných predajní sa pritom na Slovensku rozrástla už o ďalšiu, celkovo 43. prevádzku v Bratislave," uviedol na záver.