Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2020 22:54 | Šport | Futbal
FotoVideo

Bayern postúpil do osemfinále, Liverpool dostal lekciu od Atalanty

Futbalisti Bayernu Mníchov postúpili do vyraďovacej časti Ligy majstrov 2020/2021.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
V stredajšom zápase 4. kola A-skupiny zvíťazil obhajca trofeje na domácej pôde nad RB Salzburg 3:1 a doplnili kvinteto postupujúcich Chelsea Londýn, FC Sevilla, FC Barcelona, Juventus Turín a Manchester City.

Pred všetkými zápasmi večera sa držala minúta ticha na počesť Argentínčana Diega Armanda Maradona, ktorý zomrel v stredu vo veku 60 rokov na zlyhanie srdca. UEFA informovala, že minútou ticha si legendu svetového futbalu uctia vo všetkých tohtotýždňových zápasoch LM aj Európskej ligy.

Bayern mal v Allianz Arene v prvom polčase veľké problémy s vysokým pressingom hostí a mohol aj prehrávať, ale rakúsky majster svoje šance nevyužil. A pykal za to v závere polčasu, keď Robert Lewandowski dorážkou otvoril skóre a 71. presným zásahom v LM vyrovnal tretiu pozíciu Španiela Raúla Gonzaleza v historických tabuľkách súťaže. Zverenci trénera Hansiho Flicka v druhom polčase zvýšili na 2:0, keď si dal vlastný gól Maximilian Wöber. Potom síce prišli o vylúčeného Marca Rocu, ale vzápätí dal na 3:0 Leroy Sane. Hostia už len znížili vďaka Mergimovi Berishovi. Bavori sú stále stopercentní, v LM vyhrali 15-krát za sebou a už sa môžu tešiť na súpera v jarnom osemfinále. V druhom zápase A-skupiny Atletico Madrid na Wanda Metropolitano remizovalo bez gólov s moskovským Lokomotivom a na druhom mieste má pred tretími Rusmi náskok dva body.

 

V B-skupine otvoril Real Madrid v dôležitom zápase skóre na pôde Interu Miláno už v 7. minúte, keď faul Nicolu Barellu na Nacha potrestal z penalty Eden Hazard. V 33. minúte videl od anglického rozhodcu Anthony Taylora dve žlté a následne červenú kartu v priebehu niekoľkých sekúnd domáci Arturo Vidal za protesty a nešportové správanie. V druhom polčase si dal vlastný gól Achraf Hakimi a "biely balet" po výhre 2:0 získal dôležité body v boji o postup. Inter si situáciu mimoriadne skomplikoval a už má len teoretickú nádej. V základnej zostave "Nerazzurri" nastúpil slovenský obranca Milan Škriniar a odohral celý zápas. Tabuľku vedie bundesligový Mönchengladbach, ktorý "vybavil" ukrajinský Šachtar Doneck už v prvom polčase troma gólmi. Najprv sa z penalty presadil Lars Stindl, potom po rohu hlavičkou Nico Elvedi a v nadstavenom čase prvého polčasu nožničkami aj Breel Embolo. V 77. minúte šikovne z priameho kopu zvýšil na konečných 4:0 Oscar Wendt. V 81. minúte sa dostal na ihrisko aj slovenský stredopoliar László Bénes, ktorý vymenil kapitána Stindla. Nemci sú na čele s ôsmimi bodmi, Real má sedem, Šachtar štyri a posledný Inter dva.

"Citizens" v C-skupine prebrali na pôde Olympiakosu Pireus opraty zápasu od prvých sekúnd, hrali aktívne, mali väčšie držanie lopty a vypracovali si viac šancí. Domácich prinútili k pasívnej hre a iba skvelé zákroky brankára Olympiakosu Joseho Saa zachránili Pireus od viacerých gólov. Z tlaku hostí v prvom polčase tak rezultoval len gól Phila Fodena, ktorý v 36. minúte nekompromisne zakončil po spätnej pätičke od Raheema Sterlinga. V druhom polčase sa už hostia napriek viacerým sľubným príležitostiam nepresadili, ale postup, na ktorý by im prípadne stačil aj bod za remízu, si však s prehľadom ustrážili. Zverenci trénera Pepa Guardiolu vyhrali aj vo štvrtom zápase skupiny, ktorú vedú s 12 bodmi. Druhé je Porto, ktoré zvíťazilo v Marseille 2:0 a je už len krôčik od postupu. Pred tretím Olympiakosom má náskok 6 bodov.

V D-skupine sa Liverpool doma mohol v prípade výhry nad Atalantou Bergamo tešiť z postupu, ale po troch predchádzajúcich víťazstvách utrpel prvú prehru (0:2). V druhom polčase o tom rozhodli góly Josipa Iličiča a Robina Gosensa. V ďalšom zápase skupiny Ajax doma nadviazal na predchádzajúci triumf 2:1 z pôdy Midtjyllandu a Dánov zdolal 3:1. Urobil tak dôležitý krok k prípadnému postupu, na konte má 7 bodov, rovnako ako tretia Atalanta.

 

4. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov 2020/2021

A-skupina:

Bayern Mníchov - Red Bull Salzburg 3:1 (1:0)

Góly: 43. Lewandowski, 52. Wöber (vlastný), 68. Sane - 73. Berisha, ČK: 66. Roca (Bayern) po 2. ŽK. Rozhodoval: Grinfeld (Izr.)

Atletico Madrid - Lokomotiv Moskva 0:0 (0:0)

Rozhodoval: Vinčič (Slov.)

 

B-skupina:

Borussia Mönchengladbach - Šachtar Doneck 4:0 (3:0)

Góly: 17. Stindl (z 11 m), 34. Elvedi, 45.+1 Embolo, 77. Wendt. Rozhodoval: Cakir (Tur.)

/L. Bénes (Mönchengladbach) nastúpil v 81. min./

 

Inter Miláno - Real Madrid 0:2 (0:1)

Góly: 7. Hazard (z 11 m), 59. Hakimi (vlastný), ČK: 33. Vidal (Inter). Rozhodoval: Taylor (Angl.)

/M. Škriniar (Inter) odohral celý zápas/

 

C-skupina:

Olympiakos Pireus - Manchester City 0:1 (0:1)

Gól: 36. Foden. Rozhodoval: Massa (Tal.)

 

Olympique Marseille - FC Porto 0:2 (0:1)

Góly: 39. Sanusi, 72. Oliveira (z 11 m), ČK: 70. Balerdi - 67. Grujič. Rozhodoval: Ekberg (Švéd.)

 

D-skupina:

Ajax Amsterdam - FC Midtjylland 3:1 (0:0)

Góly: 47. Gravenberch, 49. Mazraoui, 66. Neres - 81. Mabil (z 11 m), ČK: 90.+1 Sviatchenko (Midtjylland). Rozhodoval: Karasjov (Rus.)

 

FC Liverpool - Atalanta Bergamo 0:2 (0:0)

Góly: 60. Iličič, 64. Gosens. Rozhodoval: del Cerro Grande (Šp.)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!