Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2020 22:54 | Šport | Futbal
FotoVideo

Bayern postúpil do osemfinále, Liverpool dostal lekciu od Atalanty

Futbalisti Bayernu Mníchov postúpili do vyraďovacej časti Ligy majstrov 2020/2021.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
V stredajšom zápase 4. kola A-skupiny zvíťazil obhajca trofeje na domácej pôde nad RB Salzburg 3:1 a doplnili kvinteto postupujúcich Chelsea Londýn, FC Sevilla, FC Barcelona, Juventus Turín a Manchester City.

Pred všetkými zápasmi večera sa držala minúta ticha na počesť Argentínčana Diega Armanda Maradona, ktorý zomrel v stredu vo veku 60 rokov na zlyhanie srdca. UEFA informovala, že minútou ticha si legendu svetového futbalu uctia vo všetkých tohtotýždňových zápasoch LM aj Európskej ligy.

Bayern mal v Allianz Arene v prvom polčase veľké problémy s vysokým pressingom hostí a mohol aj prehrávať, ale rakúsky majster svoje šance nevyužil. A pykal za to v závere polčasu, keď Robert Lewandowski dorážkou otvoril skóre a 71. presným zásahom v LM vyrovnal tretiu pozíciu Španiela Raúla Gonzaleza v historických tabuľkách súťaže. Zverenci trénera Hansiho Flicka v druhom polčase zvýšili na 2:0, keď si dal vlastný gól Maximilian Wöber. Potom síce prišli o vylúčeného Marca Rocu, ale vzápätí dal na 3:0 Leroy Sane. Hostia už len znížili vďaka Mergimovi Berishovi. Bavori sú stále stopercentní, v LM vyhrali 15-krát za sebou a už sa môžu tešiť na súpera v jarnom osemfinále. V druhom zápase A-skupiny Atletico Madrid na Wanda Metropolitano remizovalo bez gólov s moskovským Lokomotivom a na druhom mieste má pred tretími Rusmi náskok dva body.

 

V B-skupine otvoril Real Madrid v dôležitom zápase skóre na pôde Interu Miláno už v 7. minúte, keď faul Nicolu Barellu na Nacha potrestal z penalty Eden Hazard. V 33. minúte videl od anglického rozhodcu Anthony Taylora dve žlté a následne červenú kartu v priebehu niekoľkých sekúnd domáci Arturo Vidal za protesty a nešportové správanie. V druhom polčase si dal vlastný gól Achraf Hakimi a "biely balet" po výhre 2:0 získal dôležité body v boji o postup. Inter si situáciu mimoriadne skomplikoval a už má len teoretickú nádej. V základnej zostave "Nerazzurri" nastúpil slovenský obranca Milan Škriniar a odohral celý zápas. Tabuľku vedie bundesligový Mönchengladbach, ktorý "vybavil" ukrajinský Šachtar Doneck už v prvom polčase troma gólmi. Najprv sa z penalty presadil Lars Stindl, potom po rohu hlavičkou Nico Elvedi a v nadstavenom čase prvého polčasu nožničkami aj Breel Embolo. V 77. minúte šikovne z priameho kopu zvýšil na konečných 4:0 Oscar Wendt. V 81. minúte sa dostal na ihrisko aj slovenský stredopoliar László Bénes, ktorý vymenil kapitána Stindla. Nemci sú na čele s ôsmimi bodmi, Real má sedem, Šachtar štyri a posledný Inter dva.

"Citizens" v C-skupine prebrali na pôde Olympiakosu Pireus opraty zápasu od prvých sekúnd, hrali aktívne, mali väčšie držanie lopty a vypracovali si viac šancí. Domácich prinútili k pasívnej hre a iba skvelé zákroky brankára Olympiakosu Joseho Saa zachránili Pireus od viacerých gólov. Z tlaku hostí v prvom polčase tak rezultoval len gól Phila Fodena, ktorý v 36. minúte nekompromisne zakončil po spätnej pätičke od Raheema Sterlinga. V druhom polčase sa už hostia napriek viacerým sľubným príležitostiam nepresadili, ale postup, na ktorý by im prípadne stačil aj bod za remízu, si však s prehľadom ustrážili. Zverenci trénera Pepa Guardiolu vyhrali aj vo štvrtom zápase skupiny, ktorú vedú s 12 bodmi. Druhé je Porto, ktoré zvíťazilo v Marseille 2:0 a je už len krôčik od postupu. Pred tretím Olympiakosom má náskok 6 bodov.

V D-skupine sa Liverpool doma mohol v prípade výhry nad Atalantou Bergamo tešiť z postupu, ale po troch predchádzajúcich víťazstvách utrpel prvú prehru (0:2). V druhom polčase o tom rozhodli góly Josipa Iličiča a Robina Gosensa. V ďalšom zápase skupiny Ajax doma nadviazal na predchádzajúci triumf 2:1 z pôdy Midtjyllandu a Dánov zdolal 3:1. Urobil tak dôležitý krok k prípadnému postupu, na konte má 7 bodov, rovnako ako tretia Atalanta.

 

4. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov 2020/2021

A-skupina:

Bayern Mníchov - Red Bull Salzburg 3:1 (1:0)

Góly: 43. Lewandowski, 52. Wöber (vlastný), 68. Sane - 73. Berisha, ČK: 66. Roca (Bayern) po 2. ŽK. Rozhodoval: Grinfeld (Izr.)

Atletico Madrid - Lokomotiv Moskva 0:0 (0:0)

Rozhodoval: Vinčič (Slov.)

 

B-skupina:

Borussia Mönchengladbach - Šachtar Doneck 4:0 (3:0)

Góly: 17. Stindl (z 11 m), 34. Elvedi, 45.+1 Embolo, 77. Wendt. Rozhodoval: Cakir (Tur.)

/L. Bénes (Mönchengladbach) nastúpil v 81. min./

 

Inter Miláno - Real Madrid 0:2 (0:1)

Góly: 7. Hazard (z 11 m), 59. Hakimi (vlastný), ČK: 33. Vidal (Inter). Rozhodoval: Taylor (Angl.)

/M. Škriniar (Inter) odohral celý zápas/

 

C-skupina:

Olympiakos Pireus - Manchester City 0:1 (0:1)

Gól: 36. Foden. Rozhodoval: Massa (Tal.)

 

Olympique Marseille - FC Porto 0:2 (0:1)

Góly: 39. Sanusi, 72. Oliveira (z 11 m), ČK: 70. Balerdi - 67. Grujič. Rozhodoval: Ekberg (Švéd.)

 

D-skupina:

Ajax Amsterdam - FC Midtjylland 3:1 (0:0)

Góly: 47. Gravenberch, 49. Mazraoui, 66. Neres - 81. Mabil (z 11 m), ČK: 90.+1 Sviatchenko (Midtjylland). Rozhodoval: Karasjov (Rus.)

 

FC Liverpool - Atalanta Bergamo 0:2 (0:0)

Góly: 60. Iličič, 64. Gosens. Rozhodoval: del Cerro Grande (Šp.)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!