Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2020 17:58 | Šport | Šport mix
Foto

Vlhová priznala, že sa na paralelný obrák neteší: Nie je to moja obľúbená disciplína

Tretie preteky za šesť dní. Ženská časť Svetového pohára v alpskom lyžovaní po dvoch víkendových slalomoch vo fínskom Levi pokračuje rýchlym tempom vo štvrtok v rakúskom stredisku Lech/Zürs paralelným obrovským slalomom.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii
Zatiaľ čo Američanka Mikaela Shiffrinová dala prednosť kvalitnému tréningu, Slovenka Petra Vlhová nebude chýbať. Keďže počas víkendu vo fínskom Laponsku 25-ročná Liptáčka excelovala, prvýkrát sa predstaví ako suverénna líderka Svetového pohára.

"Veľmi sa teším, ako to dopadlo v Levi. Ukazuje to, ako som pripravená a ako som cez leto trénovala. Samozrejme, všetko je stále otvorené, sme len na začiatku. Musím byť koncentrovaná na ďalšie preteky, ísť krok po kroku a stále trénovať, aby to takto pokračovalo ďalej,“ uviedla Vlhová po víkende v Levi.

Prvé preteky SP v rakúskej spolkovej krajine Vorarlbersko po 26 rokoch budú v mnohom odlišné od úvodných slalomov sezóny v Levi. V čase prísnych opatrení rakúskej vlády voči šíriacemu sa koronavírusu sa budú konať bez divákov a pretekárky so svojimi tímami budú uzavreté v tzv. bubline. Najmä však pôjde o jediné paralelné preteky v celej sezóne SP žien 2020/2021, čiže vzhľadom na to sa nebude za túto disciplínu udeľovať malý glóbus. Premiérový malý glóbus za paralelné disciplíny v uplynulej sezóne získala práve Vlhová, teraz bude musieť túto ambíciu oželieť. Každopádne, body do celkového poradia SP sa budú udeľovať, čiže v hre bude ďalšia stovka.
Premiéra paralelného obrovského slalomu v bojoch o krištáľové glóbusy sa v uplynulej sezóne Vlhovej nevydarila podľa predstáv. V januári v talianskom Sestriere po úspešnej kvalifikácii (3. miesto) neprešla 1. kolom vyraďovacej časti pretekov. V súčte dvoch jázd nestačila na Švajčiarku Aline Daniothovú a celkovo ju klasifikovali na 18. mieste.

"Na paralelný obrovský slalom sa príliš neteším, pretože to nie je moja obľúbená disciplína a trochu sa v nej trápim. Sú to však preteky ako každé iné. Dám do nich všetko, budem bojovať, aby to dopadlo čo najlepšie," citoval Vlhovú denník Šport. "Paralelné disciplíny sú hop alebo trop. Nikdy neviete, čo sa môže stať. Petra už ukázala, že paralelný slalom je jej disciplína. Je vynikajúca na štarte aj na krátkych vzdialenostiach. Nemá však rada dlhé oblúky ani na slalomových lyžiach. Paralelný obrovský slalom jej nie veľmi sadol vlani, ale to neznamená, že teraz nemôže byť úspešná," uviedla niekdajšia slovenská reprezentantka Jana Gantnerová ml. v podcaste denníka Šport.

"Ja som kritik paralelných disciplín, lebo o tom nie je lyžovanie. Je to len snaha FIS zviditeľniť tieto disciplíny, aby to bolo vábivejšie pre divákov. Mala by to byť len exhibícia... Ale pretekári to podporujú a tlačia to tiež sponzori," dodala Gantnerová ml.

 

Štvrtkový paralelný obrák žien sa začne o 10.00 h kvalifikáciou. Z nej postúpi do hlavnej súťaže 16 najlepších, ktoré budú systémom dvoch paralelných jázd súperiť od osemfinále až po finále. Pretekárky v každej dvojici sa musia vystriedať v oboch dráhach. Rakúski organizátori sľúbili, že postavia čo možno najviac identické dráhy, aby zabezpečili férové podmienky na trati.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

KĽDR počas cvičenia, na ktoré dohliadal Kim Čong-un.
Foto
Desivé správy z KĽDR: Prípravy na jadrový protiútok?! Prejde vám mráz po chrbte, čo sa tam deje
Kysučan Tomáš opísal boj o život s rozzúrenou medvedicou.
Foto
Brutálny útok medvedice! Kysučan Tomáš opísal desivé minúty: Čo mu zachránilo život?
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Dcéra Laufera († 84): Prečo k otcovi nikoho nepustila?! Kým ležal v umelom spánku, mala ho izolovať
Premiér Robert Fico je s jej prácou spokojný.
Foto
Šimkovičová na chvoste rebríčka: Ako Fico obhajuje nedôveryhodnú ministerku? Politológ to povedal jasne
Štefan Harabin 11,73 %
Niektorých sudcov oblial studený pot: Chystá Harabin veľký návrat?
Vyššie snežilo, dole svietilo slnko na rozkvitnuté stromy a obďaleč bola hmla.
Foto
Nenormálne, čo sa dialo pod Tatrami: Príroda sa zbláznila! Čo bude nasledovať?
So svojím výkonom sa zapíše do Guinessovej knihy rekordov.
Foto
Neuveriteľný príbeh: Chlapec s Downovým syndrómom zabehol maratón! Prešiel cieľovou čiarou a...
Raquel v kostýme jaskynnej ženy v snímke Milión rokov pred Kristom očarila Hollywood.
Foto
Dražba šiat hollywoodskej sexbomby († 82): Odpadnete, akú sumu za ne dali!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko varuje pred konfliktom svetového formátu: Reč padla opäť na jadrové zbrane
Slovenský hokejista Tomáš Tatar plánuje štartovať na májových MS.
Foto
Príde Tomáš Tatar na MS? Je oficiálne rozhodnuté!
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Úrady v Gaze odkrývajú zverstvá vojny: Z nemocnice exhumovali viac ako 200 tiel, bolestivé detaily
Seismograph with paper in action and earthquake - 3D Rendering
Príroda im stále pripomína svoju silu: Taiwan postihlo zemetrasenie s magnitúdou 6,3