Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2020 17:51 | Správy | Domáce správy

Obhajca prezradil detaily Jankovskej priznania: Prekvapivé vyjadrenie, prečo začala spievať?

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská sa v stredu pred vyšetrovateľmi NAKA v Nitre priznala k svojej trestnej činnosti a vypovedala o skutkoch, ktoré sa jej kladú za vinu.

Zároveň sa podrobne vyjadrovala aj k osobám, ktoré súvisia s jednotlivými obvineniami, medzi nimi aj k podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi. Po výsluchu to uviedol jej obhajca Peter Erdős.

Podľa jeho slov Monika Jankovská popísala svoj podiel na tých skutkoch, ktoré sa jej kladú za vinu, no zároveň uviedla, že sa nemôže priznať k tomu, čo neurobila. "Takže jej priznanie bolo k tomu, čo urobila a aký bol jej podiel na tých skutkoch, z ktorých je obvinená. Zároveň úprimne oľutovala svoje konanie. V rámci svojej výpovede uviedla, že jej je skutočne ľúto, že jej konanie sa dotklo aj iných osôb, ktoré na tejto trestnej činnosti nemajú žiadny podiel. Vyjadrila nad tým opätovne úprimnú ľútosť," povedal Erdős.

Podľa advokáta nie je možné v štádiu prípravného konania zverejniť samotný obsah výpovede Moniky Jankovskej. Naznačil však, že jej priznanie sa malo týkať korupčných trestných činov. "V zmysle trestného zákona ide o skutky, ktoré sú aj trestné činy korupcie. To znamená, priznala aj skutky týkajúce sa tejto trestnej činnosti, ale nie tak, ako sú popísané napríklad v kauze zmenky. Zároveň môžem povedať, že sa podrobne vyjadrila aj k jednotlivým osobám, ktoré sú obvinené, ako aj k iným osobám, ktoré obvinené nie sú, na ktoré sa vyšetrovateľ pýtal," skonštatoval Erdős.

 

Zároveň však zdôraznil, že podľa jeho klientky sa viaceré činy nestali tak, ako sú opísané v uznesení o vznesení obvinenia. "Všeobecne to stanovisko znie, že sa priznala k svojej trestnej činnosti, ale tak, ako sú tie skutky opísané, sa nestali aj z hľadiska toho, čo sa jej kladie za vinu, aj z hľadiska právnej kvalifikácie. Ona sa priznala k tomu, čo urobila. To znamená, tie skutky, tak ako sú opísané, nekorešpondujú s tým, ako ich moja klientka zažila a ako ona v týchto skutkoch konala," vysvetlil Erdős.

Podľa jeho slov za rozhodnutím Moniky Jankovskej vypovedať nie je zlomená psychika ani iné vplyvy. "Nepovedal by som, že ju niečo zlomilo, aj keď osem mesiacov vo väzbe zanechá na každom nejakú stopu. Rozhodla sa slobodne, je to jej rozhodnutie a pristúpila k tomu tak a v tom čase, ako ona uznala za vhodné," uviedol Erdős, ktorý zároveň poprel, že by jeho klientka chcela svoje priznanie vymeniť za dohodu o zmiernení jej prípadného trestu. "Je to absolútne predčasné a myslím, že úplne bezpredmetné, aby sme sa o tom teraz rozprávali. Ja ako obhajca mojej klientky môžem povedať, že žiadna dohoda neexistuje a ani nie je možné nejakú dohodu v tomto štádiu trestného konania urobiť," dodal Erdős.

Monika Jankovská je stíhaná pre korupčné trestné činy. Vo väzbe skončila po policajnej akcii Búrka. Ďalšie obvinenia jej pribudli po akcii Víchrica.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Patologička odhalila najbolestivejšie spôsoby SMRTI: Nočná mora je oproti tomu rozprávka
Foto
Trénerovi Kozákovi praskli nervy v priamom prenose: Sfúkol novinára a odišiel!
Užitie lieku spustilo strašnú reakciu.
Foto
Užila známy liek a začalo sa PEKLO: Príšerná reakcia! Ide o tabletky, ktoré má doma snáď každý
Military combat drone UAV
Tragické okolnosti ukrajinského útoku: Smutné, kto má byť medzi obeťami
Ján Nezmar v drese Ružomberka.
Bývalý hráč Ružomberka má obrovský problém: Korupčný škandál?!
1994. (Zľava) Samuel L. Jackson, John Travolta, Harvey Keitel, Quentin Tarantino
Foto
Najväčšie hviezdy Pulp Fiction po 30 rokoch! Aha, ako zahviezdili na filmovom festivale
Obľúbené sú aj šmykľavky
Žiakom z Hlohovca môžu ostatní len závidieť: Zábavný park na chodbe školy? Také niečo sa len tak nevidí
Ilustračné foto
Británia odmietla rokovania s Európskou úniou: Ohrozí to mobilitu mladých ľudí?
Speváčka Jana Kirschner
Foto
Jana Kirschner už do MHD nevkročí: Revízor na mňa KRIČAL a povedal, že som... Uff, silná káva!
Ostrý boj Kralevich a Chrena o nábytok z čiernej stavby!
Foto
Kralevich vs. starosta Ružinova: Ostrý boj o majetok z čiernej stavby! Nadávala mu do ZLODEJOV, čo jej odkázal?
Military surveillance drone flying over rocky deserts.
Ukrajina zasiahla viaceré ciele v Rusku: Medzi nimi aj viaceré elektrické stanice
Na archívnej snímke vľavo Stephane Da Costa (CSKA) a vpravo Tomáš Zigo (Slovan) počas zápasu KHL
Návrat do reprezentácie: Hráč z KHL ide na MS!