Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2020 14:25 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Harry a Meghan prišli o druhé bábätko: Zarážajúco chladná reakcia Buckinghamského paláca

Americká manželka britského princa Harryho Meghan v stredu zverejnenom článku v americkom denníku The New York Times (NYT) napísala, že v júli potratila.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Priznaním chce pomôcť ďalším, ktorí niečím takým prešli. Buckinghamský palác podľa agentúry Reuters označil obsah článku za "hlboko osobnú záležitosť" s tým, že ho nebude komentovať. Svoju skúsenosť so stratou nenarodeného dieťaťa Meghan podrobne opísala.

Intímne detaily v Meghaninom článku ostro kontrastujú s tradičnou pozíciou britskej kráľovskej rodiny, ktorej členovia neodhaľujú skoro nič zo svojho súkromného života. Kráľovná Alžbeta II. napríklad za 68 rokov svojej vlády svoj súkromný život v článku alebo rozhovore s médiami nikdy nerozoberala, píše Reuters. Životy členov kráľovskej rodiny však vzbudzujú intenzívny záujem verejnosti, najmä pokiaľ ide o rodinné záležitosti, ako je napríklad narodenie dieťaťa. Harryho starší brat princ William a jeho manželka Kate sa objavili pred televíznymi kamerami a fotografov pred londýnskou nemocnicou so svojim bábätkom po narodení každého z troch detí.

Napriek obriemu mediálnemu záujmu, pár o svojom rodinnom živote ale tlači nič podstatné prakticky nepovedal, píše Reuters. Zdroj, ktorý má blízko k Harrymu, uviedol, že princ o článku svojej manželky hovoril s kráľovskou rodinou pred jeho zverejnením. Meghan napísala, že mnoho ľudí doviedol tento rok na pokraj zrútenia a vyzvala čitateľov, aby odsunuli svoje politické a iné spory a prejavili si navzájom láskavosť.

,,Tohtoročný Deň vďakyvzdania, kedy sa pripravujeme na sviatok, ktorý bude iný ako všetky, ktoré sme doteraz zažili - mnohí z nás oddelení od našich blízkych, sami, chorí, vystrašení, rozdelení a možno hľadajúci niečo, čokoľvek, za čo by sme mohli byť vďační. Sľúbte si, že sa budeme pýtať ostatných 'si v poriadku?' Akokoľvek spolu môžeme nesúhlasiť, akokoľvek sme si vzdialení fyzicky, pravda je taká, že sme prepojení viac ako inokedy kvôli všetkému, čo sme jednotlivo a spoločne tento rok vydržali," uviedla.

Meghan potratila jedného júlového rána, keď sa starala o syna Archieho. ,,Bolo to júlové ráno, ktoré začalo rovnako ako ktorýkoľvek iný deň: urobíte raňajky, nakŕmite psy, vezmete si vitamíny, nájdete tú stratenú ponožku. Zdvihnete zo zeme pastelku, ktorá sa zakotúľala pod stôl. Než som syna zdvihla z postieľky, dala som si vlasy do copu. Potom, čo som mu vymenila plienku, som pocítila ostrý kŕč. Zložila som sa k zemi s ním v náručí, spievala som uspávanku, aby som nás oboch upokojila, veselá melódia ostro kontrastovala s mojím pocitom, že niečo nie je v poriadku. Tlačila som k sebe svoje prvorodené dieťa a vedela som, že prichádzam o druhé," napísala.

Opísala, ako o niekoľko hodín neskôr ležala v nemocnici a držala sa s manželom za ruku. Obaja plakali. Tridsaťdeväťročná vojvodkyňa zo Sussexu uviedla, že svoju skúsenosť zdieľa, aby pomohla ostatným. ,,Stratiť dieťa znamená niesť takmer neznesiteľný smútok, ktorý zažíva veľa ľudí, ale o ktorom hovorí len málokto," napísala. ,,V bolesti našej straty sme s manželom zistili, že v miestnosti, kde je sto žien, bude desať až dvadsať, ktoré potratili," uviedla. Doplnila, že hoci bolesť zo straty nenarodeného dieťaťa prežíva veľa ľudí, rozhovory na túto tému sú naďalej "tabu, pretkané nezaslúženým pocitom hanby a udržujúce cyklus osamelého trúchlenia".

 

Americká herečka Meghan Markle, ktorá bola hviezdou seriálu Suits (Kravaťáci) sa za Harryho, vnuka britskej kráľovnej Alžbety II., vydala v máji 2018. Televízny prenos svadby, ktorá sa uskutočnila v kaplnke svätého Juraja na hrade Windsore, sledovali ľudia po celom svete. Syn Meghan a Harryho, Archie, sa narodil vlani v máji. Tento rok pár oznámil, že sa zrieka svojich oficiálnych povinností a sťahuje sa do Ameriky. Zmienil sa pritom o rasistickom prístupe a o zásahoch do súkromia zo strany britskej tlače (Meghanina matka je Afroameričanka a jej otec beloch). Nedávno manželia kúpili dom v Santa Barbare v Kalifornii.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!