Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.12.2020 00:00 | PR články
Sponzorované

Pokles testosterónu čaká skoro každého päťdesiatnika. Čo s tým viete urobiť?

Testosterón je z pohľadu sexuality u mužov najdôležitejší hormón. Svoje o tom vedia aj muži v strednom a vyššom veku, u ktorých býva testosterónu akútny nedostatok.

Tento hormón je pritom dôležitý nielen pre sexuálny život, ale aj celkovo pre výkonnosť a vitalitu. Testosterón neovplyvňuje iba libido, potenciu či plodnosť, ale má vplyv aj na svalstvo, jeho objem a výkon, na sebavedomie a psychickú odolnosť a samozrejme aj na celkovú vitalitu a výkon. Čo robiť, ak sa vo vyššom veku zníži?

Vystríhajte sa týchto zlých vplyvov

Základom, ako zmierniť pokles testosterónu a potencie, je eliminovať čo najviac negatívnych vplyvov a rizikových faktorov. Dobrou správou je, že to nie je náročné a stačí k tomu len zopár jednoduchých režimových opatrení alebo zmien.

V prvom rade treba prestať konzumovať alkohol, fajčiť, eliminovať stres a odstrániť zo svojho jedálnička potraviny obsahujúce fytoestrogény, napríklad sóju. Všetky tieto faktory výrazne prispievajú k už aj tak zhoršujúcemu sa stavu testosterónu u mužov po 50tke. Problémom je aj nedostatok pohybu a príliš sedavé zamestnanie.

Vyhýbať sa však treba napríklad bicyklovaniu, kde dochádza k nadmernému tlaku na semenníky, v ktorých sa testosterón tvorí. Pozor aj na používanie vyhrievania sedadiel v aute alebo na nosenie príliš tesnej spodnej bielizne. Ide tiež o faktory, ktoré zhoršujú zdravé fungovanie semenníkov a teda aj znižujú tvorbu testosterónu.

Pohyb, pohyb, pohyb

To najlepšie, čo môžete spraviť pre zvýšenie testosterónu, ale aj pre zlepšenie potencie celkovo, je mať čo najviac pohybu. Tu treba kombinovať dva druhy, konkrétne vytrvalostný a intenzívny pohyb, pričom pre testosterón je dôležitejší ten druhý.

Ak ide o prvý typ pohybu, čiže vytrvalostný, venujte sa hlavne kombinácii plávania, behu, pravidelnej chôdze a nejakému športu, napríklad tenisu alebo korčuľovaniu. Zvýšite svoju kondíciu, podporíte krvný obeh dôležitý pre erekciu a zlepšíte celkovo vitalitu. Takýmto športovaním môžete tiež výrazne odbúravať nahromadený stres.

Z pohľadu tvorby testosterónu má význam najmä druhý typ, čiže intenzívne cvičenie. K ideálnym príkladom patria šprinty na rovine alebo do kopca, zumba, intenzívny HIIT alebo kruhový tréning a podobne. Pri vytrvalostnom behu to zároveň nepreháňajte s dĺžkou, stačí 30 až 40 minút, inak môžete naopak testosterón znižovať.

Studená sprcha, afrodiziaka aj stravovanie

Skvelým spôsobom, ako stimulovať tvorbu testosterónu, ale napríklad aj spaľovania tukov a celkovo zvýšenia vitality a metabolizmu, je pôsobenie chladu. Studené sprchovanie ochladí semenníky a tie potom budú produkovať viac testosterónu.

Na zlepšenie potencie majú veľký vplyv aj rôzne afrodiziaka, ideálne je, ak siahnete po tých prírodných v podobe rôznych overených bylín. Patria sem najmä Kotvičník zemný a Žerucha peruánska. Ide o bylinky, ktoré sú hojne využívané na podporu potencie v rôznych čajoch alebo kapsulách a majú vplyv na libido, plodnosť aj erekciu.

Potenciu aj testosterón môžete ovplyvniť tiež stravovaním. Do jedálnička zaraďte potraviny s obsahom probiotík, vajcia, cesnak, špenát, avokádo, brokolicu, para orechy a mandle, morské plody, ryby a citrusové ovocie. Pomôcť vám môže tiež kofeín, ale len prostredníctvom kvalitnej kávy alebo sypaného zeleného čaju.

Nezabudnite ani na dlhšiu výdrž a pevnejšiu erekciu

Zabúdať netreba pochopiteľne ani na zlepšenie výdrže pri sexe u mužov. Štatistiky ukazujú, že väčšina mužov dosiahne orgazmus po 4 až 6 minútach pohlavného styku, čo samozrejme žiadnej žene stačiť nemôže. Čo s tým spraviť? Skúste tabletky eJoy® LONG.

Prípravok je založený čisto iba na prírodnom zložení. Žiadne rizikové účinné látky, žiadne vážnejšie vedľajšie účinky či obmedzenia. Aj vďaka tomu si viete tabletky kúpiť bez receptu a vyšetrenia u lekára a to priamo z pohodlia svojej obývačky. Navyše, obsahujú látky s komplexným účinkom a zároveň sú tieto látky prírodného pôvodu.

V praxi to znamená, že prípravok podporuje tak libido, ako aj testosterón, potenciu, erekciu a dlhšiu výdrž pri sexe. Viac o ich zložení, dávkovaní a účinkoch sa dozviete na oficiálnom webe eJoy® LONG, kde si viete tabletky aj priamo z domu zakúpiť. Na výber máte rôzne balenia, pri dlhodobom užívaní tak viete výrazne ušetriť na cene!

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom
Robert Fico, Milan Majerský.
Foto
Pristane Majerský na Ficovu hru? Jeden zo zakladateľov KDH aj politológovia reagujú! TOTO mu radia
V košickej zoo sa v januári narodilo medvieďa matke Xene a otcovi Filipovi, kolektív ošetrovateľov ho pomenoval Ares.
Váš Tip
Medvedica v košickej zoo sa začala správať zvláštne: O chvíľu zistili, čo je vo veci!
(ilustračné foto).
Zvládnete diktát pre šiestakov? Otestujte sa, ako ste na tom s pravopisom
Bomb in Kobane in Syria
Útok na vojenskú základňu v strednom Iraku: Je to odveta Izraelu?
Ako by Huliaka a Kuffu potrestali exšéfovia NR SR?!
Foto
“Experti" Huliak a Kuffa: Jeden fúka dym na rastlinu, druhý chráni muchy! Exšéfovia NR SR reagujú
K tragédii za dverami bytu na Bieloruskej ulici došlo ešte vlani v januári.
Foto
Byt hrôzy, kde Stanislav († 53) zabil seba i rodinu: Bojí sa tam vstúpiť aj právnička! Sused prehovoril
Ondrej Kandráč patrí k najvyťaženejším hudobníkom.
Foto
Skončí Ondrej Kandráč nadobro v Bratislave? Odkaz pre východniarov: Chvíľa, v ktorej sme si všetci rovní!
2021 Ľadové jazero. V priebehu troch rokov zmizlo niekoľko desiatok centimetrov ľadu, ostali len kvaple.
Foto
Z Demänovskej ľadovej jaskyne ZMIZOL ľad! Z obľúbenej atrakcie nezostalo nič: Aký je dôvod?
Dnes je ich vzťah už minulosťou.
Foto
Andrej Babiš šokoval rozchodom: O odlúčení sa už dlhšie špekulovalo! TOTO má byť dôkaz