Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2020 10:00 | Správy | Domáce správy

Zlom v liečbe Borisa Kollára po hrozivej búračke: Kedy ma prepustia z nemocnice!

O chvíľu je doma. Predseda parlamentu Boris Kollár (55) mal pred pár týždňami hrozivú autonehodu.

Odvtedy sa lieči za múrmi bratislavskej nemocnice, kde komunikuje s poslancami aj s rodinnými príslušníkmi. Najnovšie prehovoril o tom, kedy ho prepustia, a prezradil, ako to vyzerá s jeho účasťou na rokovaniach Národnej rady. Kollár utrpel veľké zranenia po tom, čo do jeho vládnej limuzíny zrejme nabúral iný vodič. V aute s ním počas zákazu vychádzania sedela exmisska Miroslava Fabušová, ktorá sa podobne ako on lieči z ťažkých zranení.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Zatiaľ čo ju prepustili z nemocnice už pred niekoľkými dňami, Kollár je stále v centre Bratislavy v Nemocnici sv. Michala. Tam ho však podľa prognóz lekárov čakajú len posledné dni. „V pondelok ma prepúšťajú do domácej liečby,“ povedal Novému Času Kollár. Pôvodne sa špekulovalo, že do parlamentu zavíta už v utorok na otvorenie schôdze, no to sa mu nepodarilo. V súčasnosti musí nonstop nosiť spevnenú konštrukciu hlavy, keďže má zlomený druhý krčný stavec.

S takýmto zdravotníckym vybavením sa však zrejme pozrie aj do parlamentu. Poslancov už dnes alebo zajtra čaká výber generálneho prokurátora. Ak sa to neposunie na neskôr, Kollár sa tohto hlasovania nezúčastní. „Nie, až budúci týždeň. Určite budem chodiť na hlasovania,“ potvrdil z nemocnice šéf parlamentu.

 

Ešte nedávno zverejnil video, v ktorom opísal okolnosti svojej havárie. „Naozaj ma vytrhli hrobárovi z lopaty a urobili to tak, že sa budem môcť čoskoro vrátiť do života,“ hovoril Kollár. Po návrate z nemocnice ho však čaká vysvetľovanie, prečo bol v osudný večer vo vládnej limuzíne s bývalou miss­kou Fabušovou. V tom čase totiž platil zákaz vychádzania. Niektorí poslanci z vládnej koalície to považujú za papalášizmus, no Kollár to odmieta.

„Prečo som bol v aute, keď platil zákaz vychádzania? Platia nejaké výnimky a jednou z nich je, že sa môžete starať o zverenú blízku osobu. Ja som mal malého Artura, syna, doma,“ hovoril Kollár s tým, že bol v Moste pri Bratislave u svojej mamy. V tom čase volal s Fabušovou, ktorá mu mala zháňať nejaké veci.

„Povedal som jej, že ‚idem okolo teba‘. Požiadala ma, či ju nekopnem do mesta, aby ste tomu rozumeli, či ju nezoberiem do lekárne, a potom sa mala vrátiť taxíkom. Tak som, samozrejme, neodmietol. Nemám s tým absolútne žiadny problém. Tak som ju proste zobral, cestou sme mali haváriu a ďalej už všetci všetko viete,“ uzavrel. K nehode došlo pred mesiacom v okrajovej časti Bratislavy. Vládne BMW sa dostalo do kolízie s Volkswagenom Golf, ktorý na križovatke nedal pri odbočovaní prednosť.

Otvoriť galériu

Aké zranenia utrpel

Kollár má na sebe spevnenú konštrukciu, ktorá mu fixuje krk a hlavu. Musí sa mu totiž zrásť druhý stavec, ktorý mu operovali. Okrem toho mal poranenú aj srdcovú tepnu, ktorá zásobuje mozog krvou. Podľa poslancov z jeho blízkosti potrvá niekoľko týždňov až mesiacov, kým sa dá reálne dokopy. Chodiť totiž mohol len s pomocou druhých ľudí.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!