Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.11.2020 15:57 | Šport | Hokej
Foto

Veterán Jágr sa končiť nechystá: Jedna vec ho ešte drží pri hokeji

Má už 48 rokov, napriek tomu hokejová legenda Jaromír Jágr stále nekončí. "Neskončím skôr, než si zahrám na Winter Classic," vyhlásil na oslavách 70. výročia ruského klubu Avangard Omsk.

Prezradil tiež, že v aktuálnej sezóne ešte plánuje hrať za rodné Kladno, ktorého je majiteľom.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

"Tento rok sa poriadne líši od ostatných. Nevieme, čo nás čaká zajtra, vyžaduje si to veľké množstvo energie. V tomto roku som netrénoval tak tvrdo ako v minulosti, napriek tomu chcem v tejto sezóne hrať. Myslím si, že by som mohol nastúpiť v play-off," prezradil Jágr ruským novinárom, jeho slová priniesol web iDnes.cz.

"Chcem byť hokejista, ktorý pomáha tímu víťaziť. Takým hráčom teraz nie som, ale chcem pomôcť Kladnu s návratom do najvyššej súťaže," doplnila legenda.

 

Rozlúčka s kariérou legendárneho Jaromíra Jágra sa mohla konať už v decembri 2020, ale do Špindlerovho Mlyna naplánované súboje pod holým nebom pandémia koronavírusu odložila o rok. "Teraz nemôžem odísť do dôchodku. Sľúbil som, že tam hrať budem," vyhlásil.

Jágr už skôr hovoril o pokorení rekordu hokejového "Matuzalema" Gordieho Howa, ktorý hral súťažne aj po päťdesiatke. Na tento kúsok si stále trúfa. "Nemôžem povedať, ako dlho ešte chcem hrať. Zápasy sú stále ťažšie a myslím si, že som trochu stratil "drajv", keď som chcel dokázať, že som stále schopný sa zlepšovať. Cítim nedostatok motivácie hrať ďalej, aj keď tento rok rozhodne nebol posledný v mojej kariére," pokračoval Jágr.

Prezradil tiež, že podľa jeho názoru ruský útočník Alexander Ovečkin v NHL pokorí strelecký rekord Waynea Gretzkého. Rus doteraz nastrieľal 706 gólov, legendárny Kanaďan ich v minulosti dosiahol 894.

"Predtým som si myslel, že nemá šancu. Ale to bolo pred šiestimi rokmi. Alex sa zmenil a stal sa lepším a efektívnejším hokejistom, než bol ako mladík. Myslím si, že teraz pracuje tvrdšie. Bude schopný dostihnúť Gretzkého, ak zostane zdravý a bude makať rovnako ako teraz," dodal Jágr.

Jaromír Jágr má na reprezentačnej úrovni na svojom konte dve zlaté medaily z MS a jeden najcennejší kov zo ZOH 1998 v japonskom Nagane. Keďže už pred takmer 30 rokmi s Pittsburghom Penguins dvakrát získal Stanleyho pohár, je členom slávneho Triple Gold Clubu. V zámorskej NHL hral okrem Penguins aj za Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphiu Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Jersey Devils, Floridu Panthers a Calgary Flames. Na jeho konte je 1733 štartov v základnej časti profiligy s bilanciou 766 gólov a 1155 asistencií, v play-off pridal 208 duelov (78+123). V Česku hral iba za Kladno, v ruskej KHL za Omsk. Na individuálnej úrovni je držiteľom mnohých rekordov a ocenení.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Radoslava obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy vlastného syna.
Foto
Radoslav obvinený z vraždy syna Samuela († 19): Tri dni triezvel a na súde stratil reč
Putin s portrétom otca počas pochodu v roku 2016.
Pochod, ktorého sa zúčastnil aj Putin, tento rok nebude: Narástli obavy!
Peter Pecha
FotoVáš Tip
Markizácky herec sa nezdá: V Dunaji slušný farár, mimo kamier výstrih takmer po pupok!
Drvivá väčšina vodičov v Košiciach si nesadla za volant
Autobus sa na Pereši zrazil s nákladným autom: Vodič bezočivo ušiel! Vie už polícia, o koho ide?
Ilustračné foto
Rozhodnuté: Toto už v štátoch EÚ nekúpite! Nezoženiete to ani online
Tragická nehoda neďaleko Šale: Pri zrážke dvoch áut zahynul vodič († 40) a manželský pár
Interiér žiari luxusom.
Foto
Zo slov Olivera Andrásyho mrazí: Pripravuje sa na NAJHORŠIE?!
(ilustračné foto)
Čo sa deje? Zásah stoviek stovky policajtov: Na nohách je celé Nemecko!
Polícia obvinila dvoch mužov, ktorí sprejovaním poškodili budovu v Bratislave.
Foto
Polícia v Bratislave dolapila dvoch mladíkov: Sprejovaním poškodili bytový dom!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Francúzi kvôli OH sťahujú migrantov z táborov: Zdvihne vás zo stoličky, čo robí polícia
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka na tlačovej konferencii počas volebnej noci v centrále hnutia.
PS má vyzývu Druckera a vládu: Dôvodom je reedukačné centrum v Bystričanoch
George tušil, že výprava nepôjde úplne hladko.
Foto
Horolezec († 38) zmizol v roku 1924: Tušil, že zomrie? Záhadný list manželke ODHALENÝ