Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.11.2020 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Sympaťáci za výčapom. Rozhodnite, kto z nich získa titul Master Bartender Sympaťák

Roky praxe, dokonalá technika čapovania piva, mnoho vedomostí, ale aj šarm. To sú atribúty najlepších výčapníčiek a výčapníkov, ktorí si trúfnu na prestížny titul Pilsner Urquell Master Bartender. Vy teraz máte jedinečnú príležitosť vybrať zo slovenských finalistov toho najsympatickejšieho. Hlasujte v našej ankete a zvoľte, kto získa titul Master Bartender Sympaťák.

Osvojiť si umenie čapovania piva nie je vôbec také jednoduché, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Za dokonale načapovaným pivom sú hodiny tréningu. Majstri výčapníci, ktorí každý rok bojujú o prestížny titul Pilsner Urquell Master Bartender, musia o pive vedieť všetko. Od znalostí toho, ako sa varí a správne skladuje, až po správnu starostlivosť o výčap či nastavenie tlaku tak, aby sa pivo na váš stôl dostalo v čo najvyššej kvalite.

Ešte predtým, ako sa jedenásť slovenských finalistov stretne vo finále súťaže Pilsner Urquell Master Bartender priamo v Plzni, budú sa po prvý raz uchádzať aj o vašu priazeň. Len vy rozhodnete o tom, kto z nich získa titul Master Bartender Sympaťák. Hlasovaním v ankete nižšie podporte výčapníčku alebo výčapníka zo svojho obľúbeného podniku, toho kto sa vám zdá byť najsympatickejší alebo toho, kto podľa vás najlepšie zodpovedal naše otázky. V prvom kole vám predstavujeme šiestich finalistov z regionálneho kola v Smoleniciach.

Súťažiacich sme sa opýtali štyri otázky:

• Ktorej osobnosti by ste radi načapovali pivo? Prečo?
• Aký je váš najšialenejší alebo najzaujímavejší zážitok spoza výčapu?
• Čo vás baví okrem čapovania?
• Prečo si myslíte, že by ste v súťaži o najväčšieho sympaťáka mali vyhrať práve vy?

Otvoriť galériu
Zdroj: Pilsner Urquell

• Nerobím rozdiel medzi osobnosťou a neosobnosťou. Snažím sa čapovať vždy tak, aby každé pivo bolo dokonalé. Pre mňa je každý človek svojím spôsobom osobnosť.
• Najsilnejší zážitok pre mňa bol, keď si prišiel zákazník – cyklista, nabrať vodu do fľaše z vane, ktorá slúži na chladenie pohárov. To ma úplne dostalo.
• Okrem čapovania ma baví varenie. Myslím si, že dobré jedlo a pivo k sebe patria. Sem-tam niečo aj uvarím, a potom spoza výčapu sledujem ľudí ako im chutí. Zatiaľ sa nikto nesťažoval (ani neotrávil), dostali sa ku mne iba chvály, tak to asi s tým mojím varením nebude až také zlé.
• Prečo by som mal vyhrať sympaťáka? Neviem, to musia rozhodnúť fanúšikovia. Možno preto, že som taký originálny týpek?

Otvoriť galériu
Zdroj: Pilsner Urquell

• Najradšej by som načapovala pivo môjmu dedkovi za čapované malinovky v detstve.
• Na jeden zaujímavý zážitok si spomínam. Raz som musela vybehnúť na poschodie po cigarety a keď som išla naspäť, videla som ako štamgasti pred barom robia drepy. Ako závažie použili môjho kolegu.
• Mám dvoch psíkov, takže mojou obľúbenou aktivitou sú prechádzky v prírode. Rada si však prečítam aj dobrú knižku.
• Som za každú srandu a ani fakt, že som v práci na tom nič nemení.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pilsner Urquell

• Po dlhšom premýšľaní som dospel k záveru, že by bolo dobré vybrať osobu, do ktorej sa zmestí veľa piva. Moja odpoveď je teda Hulk, bol by super zákazníkom.
• Zážitkov je veľa, ale podelím sa o tento. Keď u nás prebiehala súťaž Pilsner Urquell Master Bartender asi v roku 2018, tak sa tu stretlo veľmi veľa ľudí, ktorí majú radi pivo. To malo za následok vyčapovanie množstva piva za veľmi krátku dobu.
• Koníčkov mám viacero, ale najviac sa venujem príležitostným športom, foteniu či adrenalínovým zážitkom. Jedným z nich je aj nedávny zoskok s padákom, ale je toho omnoho viac.
• Každý je niečím výnimočný. Ťažko sa mi o samom sebe rozpráva, prečo by som mal vyhrať práve ja. Preto to nechám na ľudí a keď si ma niekto vyberie, treba sa spýtať jeho.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pilsner Urquell

• Najväčšiu radosť mám, keď môžem načapovať pivko samotnému Václavovi Berkovi. Tým, že túto možnosť som mala iba na súťaži Pilsner Urquell Master Bartender, snažila som sa o najdokonalejšiu hladinku. Pre mňa je však osobnosťou každý jeden zákazník. Nerobím rozdiel komu a ako načapovať pivo. Vždy sa snažím, aby bolo dokonalé a načapované správne a s láskou.
• Tých zážitkov je veľa. Vtipné bolo dať si „pivný kúpeľ“ pri výmene tanku. Vtedy človek zistí aké rýchle má ruky.
• Okrem čapovania ma baví asi každý šport až na plávanie. To mi veľmi nejde. Najviac však milujem jazdu na koni. Najkrajší pohľad na svet je práve z konského chrbta.
• Všetci finalisti sme niečím výnimoční a unikátni. Ja možno spontánnym úsmevom, prirodzeným vystupovaním a výrečnosťou. Výber bude na ľuďoch.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pilsner Urquell

• Načapoval by som krásnu hladinku ľuďom, ktorí pijú pivo veľmi pochybnej kvality, prípadne si výbornú plzeň nemôžu dovoliť. Chcel by som, aby spoznali najlepší svetlý ležiak na svete – Pilsner Urquell.
• Zážitkov mám veľa, ale medzi tie šialenejšie patria napríklad koncerty v Randali. Keď sú na koncerte Slobodnej Európy stovky ľudí, je to naozaj absolútny „strop“. Za barom sme traja výčapníci a za pol hodinku musíme načapovať aj tisíc pív. To je také zaujímavo šialené.
• Mojím hlavným koníčkom je asi hudba, ktorej som sa venoval dlhé roky. Okrem toho rád varím, pozriem si dobrý horor alebo sci-fi. A skoro som zabudol, som aj veľkým fanúšikom tattoo tematiky
• No čo, múdry som, pekný som a aj spievať viem. Ale nie, to je len úryvok z Mrázika. Poznám všetkých finalistov a sú to super ľudia. Myslím si, že pivom žijeme všetci. Za seba môžem len povedať, že ma to skutočne baví a robím svoju prácu s nadšením.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pilsner Urquell

• Pre mňa je každý štamgast akousi osobnosťou. Každý je svojím spôsobom iný, a preto aj taký jedinečný. Vážim si však všetkých, ktorým môžem načapovať pivo a spríjemniť im tak deň skvelým pivným zážitkom.
• Baví ma všetko, čo sa deje v podniku a spoza výčapu to sledujem. Aj o tom je toto remeslo. Schuti sa zasmiať spolu so štamgastmi a zlepšiť si tým deň.
• Okrem čapovania ma baví stretávanie sa s rodinou. Rada si tiež zájdem na výborné pivko či jedlo s priateľmi. Bavia ma aj prechádzky v prírode a kino.
• Nad touto otázkou som popravde veľmi nerozmýšľala. Konkurencia medzi nami výčapníkmi je veľmi vysoká. Myslím si, že nás to všetkých baví rovnako a každý z nás má k tomu cit. Dať zákazníkovi skvelé pivo a vychutnať si jeho spokojný pohľad je na nezaplatenie.

Hlasovať a podporiť jednotlivých súťažiacich môže každý. Stačí mu udeliť hlas v našej ankete. Všetky vaše hlasy spočítame a titul Master Bartender Sympaťák získa ten, kto ich bude mať najviac.

Už o dva dni vám navyše predstavíme ďalších päť finalistov, tento raz z regionálneho kola súťaže Pilsner Urquell Master Bartender v Košiciach.

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo
Investment theme stockmarket and finance business analysis stockmarket with digital tablet
Nemecká a francúzska ekonomika budú rásť pomalšie, ako sa očakávalo: Odhad rastu eurozóny je zrušený
Mliečna cesta ukrýva ešte mnoho tajomstiev (ilustračné foto).
Astronómom sa podaril veľký objav v Mliečnej ceste: Takéto niečo sa podarí raz za život
(ilustr. foto)
Neuveriteľný nález v Lešti z obdobia II. svetovej vojny: Čo s nimi teraz bude?!