Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.11.2020 12:00 | Správy | Domáce správy

Ústredný krízový štáb rozhoduje, ako ďalej s koronakrízou! Minister Gröhling lobuje za školákov: Nerobte z detí rukojemníkov

Dočkajú sa deti otvorenia škôl skôr ako začiatkom budúceho roka? Ústredný krízový štáb bude dnes rozhodovať o tom, ako sa ďalej posunieme v opatreniach proti koronavírusu.

Riešiť sa bude plošné testovanie, ale preberať sa má aj možné otvorenie druhého stupňa základných škôl a stredných škôl. Minister školstva Branislav Gröhling (46) chce, aby deti nastúpili do svojich tried už budúci týždeň v pondelok, no premiér Igor Matovič (47) opakuje, že pre zrušenie jeho nápadu komunitného testovania sa deti môžu dostať do škôl až po Troch kráľoch.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Zatiaľ, čo sa zdá, že sa situácia v prípade koronavírusu na Slovensku nezhoršuje a aj podľa ministra zdravotníctva klesá krivka pozitívne testovaných aj hospitalizovaných, len veľmi ťažko sa rozbiehajú diskusie o otváraní stredných škôl a druhého stupňa základných škôl. K čo najskôršiemu spusteniu normálnej prezenčnej výučby sa prikláňa minister školstva Gröhling. „Teraz nerozprávajme o tom, či majú prioritu deviataci, alebo maturanti. Podľa mňa sú všetci na rovnakej úrovni a myslím si, že celý druhý stupeň aj stredné školy by sa mali vrátiť čo najrýchlejšie,“ oznámil svoj postoj. Minister však podotýka, že nepôjde proti záverom Ústredného krízového štábu, ktorý bude zasadať dnes. Práve na ňom budú rozoberať, či budú pokračovať v dištančnom vyučovaní. Pôvodne sa totiž uzniesli len na tom, že školy budú zatvorené do 27. novembra.

 

Návrat k semaforom

Medzi jeho návrhy patrí návrat k semaforu, ktorý sa využíval prvé týždne tohto školského roku. K tomu by chceli zapojiť aj využívanie mobilných antigénových jednotiek na testovanie, ktoré by mohli skrátiť čas na návrat do školy. „Myslím si, že by sme mali mať dve vyjadrenia. Jedno vyjadrenie politické, lebo budeme niesť nejakú politickú zodpovednosť za to, keď uvoľníme vzdelávací systém, a druhé rozhodnutie by malo byť zo strany epidemiológov,“ povedal Gröhling.

Otvoriť galériu
Poukazuje na to, že v zahraničí zatvárajú školy ako posledné a otvárajú ako prvé. „U nás je to naopak,“ dodal s odkazom na to, že sme otvorili kiná, divadlá či kostoly. Sám premiér Matovič hovorí o tom, že chcú, aby sa žiaci dostali späť k normálnej výučbe čo najskôr. Neočakáva však, že by to bolo už o týždeň, ale sám predostrel termín po Troch kráľoch, čiže druhý januárový týždeň.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!
Benátky začali skúšobne vyberať vstupné do mesta.
Chystáte sa do obľúbenej turistickej destinácie? Pripravte si peňaženky! Tu sa nedostanete zadarmo
Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje